Dexter Napisano 7 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 7 Grudnia 2009 Cieniowanie jest. Jaśniejszym khaki. Szary może i jest ok, ale nie do zielono podobnych mundurów. W germańcach się sprawdza co nie znaczy że w każdych figurkach szary i jego odcienie zagrają. Fotki były robione na biegu, brutalnym flashem,na ostatnich ustawieniach aparatu, stąd pewnie spłycenie barw. Zobaczę jak to wyjdzie w końcowym efekcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arthur_szu Napisano 8 Grudnia 2009 Share Napisano 8 Grudnia 2009 Szary może i jest ok, ale nie do zielono podobnych mundurów. W germańcach się sprawdza co nie znaczy że w każdych figurkach szary i jego odcienie zagrają. Ja nie pisałem nic o szarym ;-)... A na lepsze fotki rzeczywiście trzeba będzie poczekać, więc i czekamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dexter Napisano 8 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 8 Grudnia 2009 Prośba do pilnujących konkursu. Po zmontowaniu podstawki, jeśli użyte bambetle spowodują że podstawka zdaniem Załogi zamieni się w dioramkę, proszę o przeniesienie do odpowiedniego działu. Trochę mi się rozrosło toto.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michaił Napisano 8 Grudnia 2009 Share Napisano 8 Grudnia 2009 Moglbys podac link do sklepu, gdzie mozna kupic taki zestaw ? Moga byc figurki w innych pozach takze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dexter Napisano 8 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 8 Grudnia 2009 Poszło PW. Nie ma w innych pozach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 8 Grudnia 2009 Share Napisano 8 Grudnia 2009 Rewelacja, czytając i oglądając przeoczyłem szkopka, ale będzie jednak. Szkoda, że tylko jeden. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dexter Napisano 8 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 8 Grudnia 2009 Mam czas do kwietnia możliwe zatem że jeszcze jeden szkopek zagości,ale to może być już tłok. Poza tym jak pomyślę o jakości tej planowanej figurki to mam dreszcze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Śmigły Napisano 10 Grudnia 2009 Share Napisano 10 Grudnia 2009 Ta lanca jest za wąska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dexter Napisano 10 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 10 Grudnia 2009 Śmigły, dostałem info od "Źródła" z wymiarami lancy: Lanca kawaleryjska francuska wzór 1913 - była to stalowa rurka zakończona grotem, poniżej którego mocowano proporczyk. Długość lancy to 2940 mm, średnica na całej długości wynosiła 28 mm. Po przeskalowaniu wyszło mi że to i tak troszkę za gruby drucik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dexter Napisano 11 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 11 Grudnia 2009 Dziś dotarła zielenina. Wybiorę kilka liści i zrobię kępki. Pracuję także nad łopianem. Poprawię także mech. Foto zieleniny: Ułani dostaną kilka elementów wyposażenia, kilka obecnie istniejących detali zostanie poprawionych. Znika lanca. Zmianie ulegnie kolor adrianów. Dzięuję przedstawicielom 7 DAK za cenne informacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Śmigły Napisano 15 Grudnia 2009 Share Napisano 15 Grudnia 2009 No bo dane o lancy masz ode mnie http://www.weu1918-1939.pl/kawaleria/lance/francuska/departament_kawalerii_lance_francuska.html Pytasz o ranę. Moja rada, nie rób śladów trafienia u padającego. Krew po trafieniu nie pojawia się od razu, a po chwili, a upadek jego jest na tyle dynamiczny, że nie ma tyle czasu. Aby trysnęła krew, musiałbyć mu urwać np. żuchwę, a zbytni naturalizm ran wygląda dobrze tylko gdy jest świetnie zrobiony - ja go unikam jeszcze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dexter Napisano 15 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 15 Grudnia 2009 A może i od Ciebie Prawdę mówiąc w tak ogromnej ilości PW jakie dostałem "w temacie" już się pogubiłem co od kogo Śladu trafienia też nie będę robił, bo co do tego to masz absolutną rację. Nie miał by czasu na krwawienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Śmigły Napisano 15 Grudnia 2009 Share Napisano 15 Grudnia 2009 Pisałeś o trąbce. Pomoce poniżej. Dwie trąbki sygnałowe z muzeum w Kołobrzegu. Poza tym możesz do niej zrobić płomień. A to chyba najładniejsze zdjęcie, bo trębacz jest w mundurze polowym z hełmem. Zdjęcie z przedwojennej okładki Newsweek'a. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dexter Napisano 15 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 15 Grudnia 2009 Dzięki Śmigły. Trąbkę robię od zera. Znaczy z wyprasek. Już kilka prób było. Może dodam i płomień, zwłaszcza że znalazłem foto kolor. Prawdopodobnie to późniejszy retusz barw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dexter Napisano 16 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 16 Grudnia 2009 Skleiłem kilka liści paproci. Troszkę to upierdliwe. Pomalowałem. Jutro pocieniuję. Zastanawiam sięczy 2 kępki wystarczą, nie chcę robić tłoku. Popracowałem także nad łopianem. Z raczej marnym efektem. Męczę także trąbkę. Chyba będzie z druciku bo wypraski tak się nie zawinie. Przynajmniej ja nie potrafię i nerwów nie mam A oto poglądowa fotka. Łopian nie za ostry bo ostrzyłem na paproć. W tle bambetle pozostałe dla ułanów. Postaram się pstryknąć fotki tak by było widać cienie na roślinkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipa Napisano 18 Grudnia 2009 Share Napisano 18 Grudnia 2009 Witam Nie wiem czy to wina światła czy robienia zdjęć na szybko ale jak dla mnie to paprocie maja nienaturalny kolor. Jasna, żywa zieleń-tak zapamiętałem paprocie z lasu. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dexter Napisano 19 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 19 Grudnia 2009 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cesarz Napisano 19 Grudnia 2009 Share Napisano 19 Grudnia 2009 Cały czas śledzę temat i muszę powiedzieć, że odwalasz kawał dobrej roboty. Figurki naprawdę super Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
whiteeagle Napisano 19 Grudnia 2009 Share Napisano 19 Grudnia 2009 A ja dodam, ze paprocie mogłyby mieć trochę jasnego brązu na liściach. Po takim lecie jak w 1939, z pewnością wiele z nich było po prostu na wpół uschniętych Bez przesady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipa Napisano 19 Grudnia 2009 Share Napisano 19 Grudnia 2009 Rozumiem, że napisałem coś śmiesznego? Tzn, że paprocie jednak są niebieskozielone... Na jesień paproć dalej jest zielona tyle, że jest coraz więcej brązowych plam znaczących stopniowe usychanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dexter Napisano 19 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 19 Grudnia 2009 Nie Lipa, nie powiedziałeśnic śmiesznego, Jakie są paprocie - wiadomo chyba wszystkim. Pokazałem na razie roślinki zaczęte. Troszkę im jeszcze brakuje do końca. Będą troszkę bardziej barwne. Chciałem je pokazać bo nie znalazłem nigdzie (na razie ) fototrawek paprotki. Te roślinki będą jedynie małym punktem na całej podstawce. Ale dziękuję za zwrócenie uwagi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dexter Napisano 26 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 26 Grudnia 2009 Jeźdźcy otrzymali manierki, saperki, puszki z maskami, paski do puch. Chlebaków nie będzie. Oficer dostał polską raportówkę, lanca zniknęła - trwają prace nad trąbką. Foto 1: Foto 2: Foto 3: Foto 4: i 5: Prace nad trąbką: Podstawka - doszły paprocie i inne zieleniny, oraz troszkę bambetli. : Posadziłem brzozę, ale z racji wysokości nie mieści sięw kadrze Do poprawienia jeszcze kolor paproci, puszki, saperki i manierki ułanów, oraz elementy umundurowania (detale). Oraz co tam jeszcze wyjdzie "w praniu". Mam nadzieję przed nowym rokiem złożyć całość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maletak Napisano 26 Grudnia 2009 Share Napisano 26 Grudnia 2009 Muszę przyznać Dexter, że robisz świetne figurki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dexter Napisano 27 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 27 Grudnia 2009 Lookie, oczywiście że to poprawię W zamierzeniach ten prostokąt miał być formowany na proporczyk, ale zniknie całkiem. Pozostało mi kilka maźnięć pędzlem tu i tam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
badger Napisano 27 Grudnia 2009 Share Napisano 27 Grudnia 2009 Dla mnie to już całkiem spora dioramka. Ustawiaj to wszystko na placu, bo strasznie ciekawy jestem, jak to połączone kompozycją wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi