artoor_k Napisano 16 Października 2009 Share Napisano 16 Października 2009 Cześć! Yamato z II ZKM leży i nie wiem kiedy się podniesie ale cóż...Trza iść dalej...Witam więc w moim pierwszym z dwóch warsztatów konkursowych.Parafrazując pewien film z internetu "Jestem hardkorem , na MODELWORK-u robie" postaram się zrobić model (czy raczej makietę) 1:1 karabinu pulsacyjnego M41-A znanego z serii filmów "OBCY": Wykonam go z plastiku 0,5 mm biorąc za wzór model papierowy zamieszczony na stronie: http://aliens.humlak.cz/aliens/aliens_papirove_modely/aliens-m41_gb.html gdyż plastik pozwoli mi na zamaskowanie łączeń i nieco lepsze pomalowanie karabinu .Pewne części zastąpię grubszym plastikiem 1mm gdyż bezsensem jest dla mnie robienie grubych części pustych w środku.Rurki zwijane z plastiku zastąpię rurkami PCV lub rolkami z taśm do kas fiskalnych.Mam pewien plan by do środka wsadzić jakiś tandetny chiński pistolet na kulki ale zobaczę czy to wypali.W każdym razie postęp prac już niebawem:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mors Napisano 16 Października 2009 Share Napisano 16 Października 2009 LET'S ROOOOOCK!! Jako wierny fan serii Aliens muszę przyznać, że z duużą ochotą będę śledzić postępy i już nie mogę się doczekać finalnego rezultatu!! Zasiadam w pierwszym rzędzie oglądaczy Pozdrawiam Mors P.S. "... It's moving all over the place..." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nexus Napisano 16 Października 2009 Share Napisano 16 Października 2009 Mors, kwestia z "Lets Rock!" dotyczyła Vasquez, a ona chodziła z M56 Artur, ambitny projekt, ale pokazałeś już co potrafisz robić ze scratchem, więc jestem spokojny o efekt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JACER Napisano 16 Października 2009 Share Napisano 16 Października 2009 Sie nie spodziewałem sie.... Myślałem, że z tym Macross'em 'polecisz', a tu taka niespodzianka. Jak go wykonasz (karabin) to nie pozostanie Ci nic innego jak tylko dokupić/dorobić cały osprzęt marins'a i cosplay'ować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 16 Października 2009 Autor Share Napisano 16 Października 2009 Z Macrossem tez polecę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maletak Napisano 16 Października 2009 Share Napisano 16 Października 2009 Fajny temat. Robiłem go ale w kartonie. Jestem ciekaw jak to wyjdzie w plastiku. Powodzenia . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoti Napisano 16 Października 2009 Share Napisano 16 Października 2009 No artoor podnosisz poprzeczkę. Sam temat stawia Cię w top3 trzeciej edycji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mors Napisano 17 Października 2009 Share Napisano 17 Października 2009 Mors, kwestia z "Lets Rock!" dotyczyła Vasquez, a ona chodziła z M56 Nexus wiem o tym Uznałem, że na rozpoczęcie komentarza do tak ciekawego i ambitnego projektu jaki nam tutaj artoor_k zaserwował "Let's Rock!" jest najbardziej pasującym "hasłem" związanym z tematem Ponadto cała akcja jaką rozpoczyna ten tekst w filmie jest moją ulubioną z całej serii Obcych Pozdrawiam Mors Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
El Commendante Napisano 17 Października 2009 Share Napisano 17 Października 2009 Resistance is futile! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 17 Października 2009 Share Napisano 17 Października 2009 Resistance is futile A to zalatuje mi Borgiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klaymen Napisano 17 Października 2009 Share Napisano 17 Października 2009 "Express elevator to hell, and goin' down!" Super pomysł, też będęśledził relację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
young Napisano 17 Października 2009 Share Napisano 17 Października 2009 Wow! A może U.S.S. Sulaco w 1:1? Bo i był wzorowany na tej kultowej spluwie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
[EC]Duke Napisano 17 Października 2009 Share Napisano 17 Października 2009 Hej, jako fan Obcych juz sie ciesze jestem ciekaw jak Ci to wyjdzie. Pewnie juz znasz, a jak nie to będzie jak znalazł: http://www.arniesairsoft.co.uk/projects/aliens/m41.htm Może się przyda. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 17 Października 2009 Autor Share Napisano 17 Października 2009 Tę stronkę znam ale i tak dzięki Doszła nowość do projektu mianowicie lufy zastąpię rurami aluminiowymi co poprawi wygląd broni oraz ułatwi jej konstrukcję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 18 Października 2009 Share Napisano 18 Października 2009 Genialnie! Kibicuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinfire Napisano 18 Października 2009 Share Napisano 18 Października 2009 OOOOO!!!! fajna sprawa!!! Powodzenia, będę z przyjemnością śledził projekcik!!! p/s a może by tak AKMs 47 w 1:1 oczywiście w metalu... nie powiem, że jak by strzelał...hehehehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Halsey Napisano 18 Października 2009 Share Napisano 18 Października 2009 p/s a może by tak AKMs 47 w 1:1 oczywiście w metalu... nie powiem, że jak by strzelał...hehehehe A nie prościej kupić replikę z Cymy i troszkę ją wystylizować na używkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nexus Napisano 18 Października 2009 Share Napisano 18 Października 2009 Prościej na pewno... ale czy satysfakcja będzie ta sama? No i nie byłby to scratch... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 18 Października 2009 Share Napisano 18 Października 2009 Bardzo ciekawy temat.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek B. Napisano 19 Października 2009 Share Napisano 19 Października 2009 Za temat , za chęci do wykonania , za efekt końcowy to później dostaniesz . Żeby to jeszcze było w pełni sprawne ASG ........ w mordę Pozdrawiam Wojtek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinfire Napisano 19 Października 2009 Share Napisano 19 Października 2009 A nie prościej kupić replikę z Cymy i troszkę ją wystylizować na używkę? Wiesz nie gniewaj się, ale jak bym miał kupić "Anatolija" od Cymy, wolał bym pozbierać jeszcze i kupić coś zacniejszego... Prościej na pewno... ale czy satysfakcja będzie ta sama? No i nie byłby to scratch... Nexus, święta racja!!! owszem kupić łatwo, ale satysfachy zero z prac itd... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Halsey Napisano 19 Października 2009 Share Napisano 19 Października 2009 A nie prościej kupić replikę z Cymy i troszkę ją wystylizować na używkę? Wiesz nie gniewaj się, ale jak bym miał kupić "Anatolija" od Cymy, wolał bym pozbierać jeszcze i kupić coś zacniejszego... Ale po co droższe, mi chodziło tylko o materiał pod obróbkę a nie do lasu z kulkami 6mm... mniejsza bo robimy offtop - o dokładaniu i kupowaniu "zacniejszych" są fora ASG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Peter_D Napisano 20 Października 2009 Share Napisano 20 Października 2009 Burn baby, burn! Czekam oczywiście na rozpoczęcie prac, jestem pewien, że dużo się nauczę już z samego oglądania samej budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinfire Napisano 20 Października 2009 Share Napisano 20 Października 2009 Ale po co droższe, mi chodziło tylko o materiał pod obróbkę a nie do lasu z kulkami 6mm... mniejsza bo robimy offtop - o dokładaniu i kupowaniu "zacniejszych" są fora ASG ...prawidłowo... czekajmy cierpliwie na postęp prac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 20 Października 2009 Autor Share Napisano 20 Października 2009 Pierwsze fotki pojawią się pewnie pod koniec tego tygodnia.Muszę wydrukować elementy karabinu ale drukary w domu nie mam a chwilowo portfel już nie ledwo zipie...on już umarł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi