Gość Napisano 27 Lutego 2010 Share Napisano 27 Lutego 2010 W tym momencie będę sie bronił, sprawa tyczy się kanistrów ( tych w koszy na boku wieży ). PO skonfrontowaniu mojego modelu z fotka prawdziwego ALL BOUT DA BONES zauwazyłem ze kanistry które oryginał wozi w koszu sa własnie w kolorze czołgu, dlatego ich nie pomalowałem. A oto potwierdzenie moich słów: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 7 Lipca 2010 Share Napisano 7 Lipca 2010 Witam po długiej przerwie. Postanowiłem wznowić temat Abramsa, czołg generalnie jest już skończony, dopracowania wymagaja tylko szpargały umieszczone na pancerzu. Robie tez małe przymiarki do pierwszej w swojej krótkiej modelarskiej karierze, podstawki, jak mi to wyjdzie?? Nie mam pojęcia ale zrobię co się da. Narazie wykonałem taką pseudomakietę aby wszystko nabrało trójwymiarowości. Oceńcie jak mi to wychodzi, wszelkie komentarze mile widziane. A o to kilka fotek aby unaocznic moje starania. Fotki robiłem przy sztucznym świetle, więc wybaczcie mi ich jakość. Mam cichą nadzieję że nie zbiorę od Was zbyt duzych cięgów ?? P.S. Są na tym forum tacy którzy czekają na moja 72-kę. Obiecuję że jak tylko skończe abramsa, 72-ka będzie następna. Pozdrawiam serdecznie wszystkich oglądających i ewentualnych komentujących. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jo Napisano 7 Lipca 2010 Share Napisano 7 Lipca 2010 Model Abramsa niczego sobie Podoba mi się brudzenie w Twoim wykonaniu ( 72-ki również). Dlatego nie rozumie Twoich próśb o ocenę-Jesteś niepewny Swoich umiejętności Zapewniam Cię że mają się dobrze Abrams kiedyś mi się podobał . Teraz tylko 64-ki ,72-ki ,80-ki, 90-ki,i Rydwany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 7 Lipca 2010 Share Napisano 7 Lipca 2010 Dlatego nie rozumie Twoich próśb o ocenę-Jesteś niepewny Swoich umiejętności Ja dopiero rozpoczynam swoja modelarska karierę. Abrams jest drugim modelem który skleiłem w życiu, dlatego wszelkie oceny i komentarze są mi bardzo pomocne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ł.Sosnowski Napisano 8 Lipca 2010 Share Napisano 8 Lipca 2010 Super to wygląda, bardzo dobre brudzenie, świetnie wybrnąłeś z gąsek z gumowymi nakładkami. Dłubię teraz ten sam model, i będę go robił w tym samym malowaniu, niedługo wrzucę zdjęcia na forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 8 Lipca 2010 Share Napisano 8 Lipca 2010 Dłubię teraz ten sam model, i będę go robił w tym samym malowaniu, niedługo wrzucę zdjęcia na forum. Czekam z niecierpliwością na fotki, obawiam sie jednak że ( biorąc pod uwagę inne Twoje modele ), będę musiał schować swojego Abramsa głeboko do szuflady i nigdy się nim nie chwalić. Ciągle gapie się na Twoją 55-kę z Iraku i za każdym razem zbieram szczękę z ziemi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 12 Lipca 2010 Share Napisano 12 Lipca 2010 Witajcie!! Prace nad Abramsem trwaja nadal a ja tymczasem mam pytako: Co to jest to w czerwonej ramce?? : Jesli ktoś zna odpowiedź to będę bardzo wdzięczny za udzielenie jej. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 12 Lipca 2010 Share Napisano 12 Lipca 2010 To jest drewniana skrzynka do robienia kupy w polu Ogólnie działa to tak. Z dwóch stron ma otwór, kopie się dołek, stawia się skrzynkę na dołku, siada się na niej, robi się co trzeba aby jej nie zabrudzić, dołek zakopujemy, skrzynkę zabieramy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 18 Lipca 2010 Share Napisano 18 Lipca 2010 Witam !!! Oto kolejna porcja fotek abramka . Wstawiam je chyba tylko dlatego że ostatnio opętała mnie jakaś mania fotografowania Na tej fotce widać mały element z którego jestem bardzo dumny , to ta mała czaszka, którą udało mi się zdobyć po długich poszukiwaniach Mam nadzieję że wkrótce doprowadzę projekt do końca. POzdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ł.Sosnowski Napisano 19 Lipca 2010 Share Napisano 19 Lipca 2010 Fajnie się prezentuje. Proponuję czaszkę przemalować na biało-szary, będzie ciekawiej wyglądać i odcinać się od modelu, teraz jest słabo widoczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 19 Lipca 2010 Share Napisano 19 Lipca 2010 Nie jestem przekonany, czy akurat amerykański Abrams w Iraku (bo jak mniemam, taka scenka jest przedstawiana?) rozjeżdżałby akurat Camaro z 1967 roku, ale ogólnie całość prezentuje się dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 19 Lipca 2010 Share Napisano 19 Lipca 2010 Nie jestem przekonany, czy akurat amerykański Abrams w Iraku (bo jak mniemam, taka scenka jest przedstawiana?) rozjeżdżałby akurat Camaro z 1967 roku, ale ogólnie całość prezentuje się dobrze. W sumie też mam wątpliwości co do tego autka, cały czas szukam jakiegoś innego, bardziej " prawdopodobnego " samochodziku ale nie jest to takie proste, bo w modzie są ostatnio modele aut sportowych a takich zwykłych, na codzień spotykanych jest niewiele ale jeszcze poszukam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 25 Lipca 2010 Share Napisano 25 Lipca 2010 Witam! Oto zgodnie z zaleceniem, przemalowana czaszka . Jeszcze troszkę washa i powinno być ok, bo teraz wydaje mi sie zbyt biała : Przepraszam że wstawiam tu zdjęcie nie swojego modelu ale to nie o to chodzi, mam bowiem pytanie dotyczące tej tablicy umieszczonej w czerwonej ramce. Skąd to wytrzasnąć?? Czy takie znaki są dostępne w jakichś zestawach, czy trzeba to będzie strógać samemu?? : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 25 Lipca 2010 Share Napisano 25 Lipca 2010 Takie tablice drogowe robi Echelon Fine Details: http://pachome1.pacific.net.sg/~kriegsketten/SN355001.htm http://pachome1.pacific.net.sg/~kriegsketten/SN355002.htm Warto zerknąć też na stronę firmy Real Models, może ma coś takiego w ofercie. Ale możesz spróbować zrobić taką tablicę samemu w jakimś programie graficznym. Albo pogoogluj za "iraq road sign" itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 25 Lipca 2010 Share Napisano 25 Lipca 2010 Wielkie dzięki za podpowieź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ł.Sosnowski Napisano 25 Lipca 2010 Share Napisano 25 Lipca 2010 Czaszka elegancka, troszkę washa i będzie gitarka Takie tablice można kupić w Jadarze: http://www.jadarhobby.pl/echelon-sn355001-road-traffic-signs-related-p-593.html http://www.jadarhobby.pl/echelon-sn355002-road-traffic-signs-related-p-594.html Pozdrawiam, Łukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 28 Lipca 2010 Share Napisano 28 Lipca 2010 NIe wiem czy to znacie czy nie, być może wcale Ameryki nie odkryłem ale znalazłem w sklepie w którym się zaopatruje coś takiego: To niby ruchome gąsienice do Abramsa, narazie nic nie mogę na ich temat powiedzieć, bo nie miałem z nimi styczności ale zamierzam wykorzystać je w następnym Abramsie. Mam też nadzieję że wstawiając ta fotkę, nie naruszyłem żadnych regulaminów tego forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 1 Sierpnia 2010 Share Napisano 1 Sierpnia 2010 Witam!!! Sorki za głupie pytanko ale z czego można zrobić pasy mocujące, by przytwierdzić bambetle do pancerza??? Z góry dzięki za wszelkie podpowiedzi. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 1 Sierpnia 2010 Share Napisano 1 Sierpnia 2010 Taśma do maskowania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 9 Sierpnia 2010 Share Napisano 9 Sierpnia 2010 Hej, hej, to znów ja . Po zasięgnięciu kilku porad ( dziękuję Ci Adamie, należy Ci się ), postanowiłem zmienić nieco swoją koncepcję, dotyczącą podstawki. Poradzono mi abym ją zmienił, zmniejszył i inaczej ustawił sam model. Proszę bardzo, oto odmieniona ( mam nadzieje na lepsze ) podstawka pod abramsa, a raczej jej wczesna faza budowy. Nie będę się już więcej rozpisywał o tym co trzeba jeszcze zrobić ( a zrobić trzeba duuuuuuuużo ). Napiszę tylko : Dziękuję Adam I wstawię fotki. Komentarze mile widziane: Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gizmo1986 Napisano 9 Sierpnia 2010 Share Napisano 9 Sierpnia 2010 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 9 Sierpnia 2010 Share Napisano 9 Sierpnia 2010 A o to melodia przyszłości . Juz niedługo zabieram sie za nastepnego Abramsa ( zwariowałem na jego punkcie ). Bedzie wygladał tak: A tu taka ciekawostka, ruchome gąsienice do abramsa: Nie wiem czy znacie je, czy nie, moze je widzieliście, i wcale ameryki nie odkryłem, jak dla mnie wygladają nieźle. Zero sladów po wypychaczach, no i zęby gąsienic jak w oryginale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 9 Sierpnia 2010 Share Napisano 9 Sierpnia 2010 A oto ostateczna wersja tego jak to bedzie w całości wygladać. Po przejrzeniu setek zdjęć i filmików z Iraku, oraz zamęczaniu pytaniami jednego z forumowiczów ( pozdro Adam ) znalazłem wreszcie natchnienie . Do tego słupa dorobię jeszcze światła drogowe i moze jakąś tablicę informacyjną, jeszcze nie wiem ale wiem juz napewno że niczego więcej nie zmienię. A o to fotki: Dobra, teraz dość pisania, wracamy do pracy bo jeszcze dużo roboty. Pozdrawiam wszystkich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 10 Sierpnia 2010 Share Napisano 10 Sierpnia 2010 Witam!! Tym razem zwracam się do wszystkich z prośbą o opinię. Wiem wiem , pisałem że juz nic nie zmienie w swoim projekcie, ale naszły mnie wątpliwości ( z resztą od samego początku je mam ), co do tego żółtego samochodziku. Kupiłem więc tani modelik Forda MK1 firmy Airfix, no i zacząłem go troszke demolować, no i narazie wygląda to tak: Zaznaczam że są to tylko próby, przed ostatecznym rozwiązaniem. Proszę napiszcie, co o tym wszystkim myslicie. Czy lepiej zostawić to żółte Cammaro, czy może lepiej dokończyć demolkę tego forda i własnie jego umieścić na podstawce?? Sorki za dziwny post. Chodzi mi po prostu o to, który z samochodzików jest bardziej przekonujący. POzdrawiam serdecznie i dziękuje z góry za wszelkie opinie i komentarze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 10 Sierpnia 2010 Share Napisano 10 Sierpnia 2010 Wg mnie zdecydowanie Ford. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi