rtoipmodest Napisano 1 Lipca 2011 Autor Share Napisano 1 Lipca 2011 Dziś odebrałem z poczty : Mogę wrócić do gry. W oczekiwaniu na blaszkę pomlowałem już na matowo samochodzik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 17 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 17 Sierpnia 2011 Powracam. Warsztat dedykowany koledze Wicia1975 Na chwilę obecną wszystko w sido. Zmatowiony tylko samochodek. Ostre światło: Lampa błyskowa: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 17 Sierpnia 2011 Share Napisano 17 Sierpnia 2011 Powracam.Takie konstruktywnepowroty są najlepsze Mam nadzieję, że i ja z Krazem powrócę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrDyzio Napisano 17 Sierpnia 2011 Share Napisano 17 Sierpnia 2011 Nareszcie coś zaczyna się dziać Czekam na ciąg dalszy, tym razem aż do finału. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil83 Napisano 17 Sierpnia 2011 Share Napisano 17 Sierpnia 2011 W końcu wróciłeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hubert72 Napisano 17 Sierpnia 2011 Share Napisano 17 Sierpnia 2011 Fajnie to wygląda póki co . Czekam na więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 18 Września 2011 Autor Share Napisano 18 Września 2011 Z uwagi na zastopowanie prac przy Zaolziu mogłem powrócić do tego projektu. M113 to naprawdę mocarna maszyna. Po upadku na podłogę (ponad 1,5m na panele) wyglądał tak: Jak widać odleciał dach i przód. Ze srodka oderwał się "słup" z krzesełkami. Bardzo mnie ubawiło, że przetrwały zatrzaski do zamykania rampy (tył sufitu) Dziś skleiłem bryłę tarnsportera. Po obróbce szczelin zrobię światła. Raczej powinno być już z górki. Tak to będzie wyglądało: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrDyzio Napisano 18 Września 2011 Share Napisano 18 Września 2011 Cieszę się, że projekt powrócił z niebytu. Tym razem miejmy nadzieję, że dojedziesz do końca... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pioter Napisano 18 Września 2011 Share Napisano 18 Września 2011 Tez sie ciesze. Moje nie wytrzymaly reakcji domina w witrynce kilka lat temu. O, i znowu chlopek drapiacy sie w glowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 18 Września 2011 Autor Share Napisano 18 Września 2011 Piotrze fiurka, o której piszesz ma u mnie już drugie wcielenie. Tym razem ją ubrałem, Planuję kalkę na koszulkę: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 1 Października 2011 Autor Share Napisano 1 Października 2011 Co by pokazać, że projekt ma nadal wysoki priorytet. Zdjęcie sprzed ładnych paru dni. Czerwonym cieńkopisem zaznaczyłem miejsca gdzie dorobić trzeba zaczepy na paski. Łączenie płyty górnej z przednią całe zaszpachlowałem. Na zdjęciach poniżej widać dlaczego: W Australijczyku to przegapiłem i ostatnio zamalowywałem wash w szczelinie Podłubałem troszke przy górnej płycie. Na zdjęciu poniżej umiejscownienie portu antenowego: W modelu w złym miejscu - pod włazem. Wykonałem oba z przodu nowe. Stan obecny: Kolorkami zaznczone odpowiednio: Zaczepy do dżwigu pochodzą z Bradleya Revella (prosta kalkulacja - do M113 dorzuacmy stare Esci dla kół napinających i Bradleya dla zaczepów ). na czerwono zaznaczyłem fajkowate elementy. Wykonałem je z kształtki 0,8mm. Jeden musiałem usunąć bo był kiepski. Okazało się, że nie mam już tej średnicy Jutro pobawię się ze światłami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 2 Października 2011 Share Napisano 2 Października 2011 Dobrze że coś drgnęło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pioter Napisano 2 Października 2011 Share Napisano 2 Października 2011 trzeba bylo sie zapytac - mam ich nascie z zywicy, pasuja notabene prawie do wszystkic amerykancow reszta jak zwykle - nic dodc, nic ujac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 7 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 7 Grudnia 2011 Kolejny powrót, tym razem dopinguję się Bytomiem. Dodanie śmieci i drucików ustalających położenie M113. Znów pomocną dłoń wyciągnęli faszyści - blaszka do Wirbelwinda W weekend poważniejsze prace przy transporterze - na początek światła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matek38 Napisano 7 Grudnia 2011 Share Napisano 7 Grudnia 2011 Może sie przyda. Znajdziesz tu bardzo dużo zdjęć m113 ale głownie z Wietnamu. https://profiles.google.com/zippo132/photos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 10 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 10 Grudnia 2011 Dodałem jeszcze trochę śmieci i syfu - doskonały jest do tego Neutral Wash Miga: Owoc dzisiejszego dnai to światła i reszta przodu + wydech: Nie wyszło tak jak chciałem... musi jednak zostać. Mam jeszcze w planie kilka M113 i tam pewnie wyjdzie lepiej Jak widać usunąłem narzędzia z góry. Wszystkie fotki z lampą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 10 Grudnia 2011 Share Napisano 10 Grudnia 2011 Podstawka jest super, a z transportem to poczekam na malowanie. Teraz trochę rozprasza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrDyzio Napisano 11 Grudnia 2011 Share Napisano 11 Grudnia 2011 Jest dobrze. Dawaj do przodu, bo inaczej będziesz dłubał jakąś osłonę następne 2 lata... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 12 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 12 Grudnia 2011 Myślę, ze tym razem jestem bliżej niż dalej. Z mojej listy znikają coraz to kolejne wiersze: Z pewnością najgorsze juz za mną (no może jeszcze FN). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 26 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 26 Grudnia 2011 Dziś wreszcie miałem sposobność podłubać przy M113. Pozostał tylko karabin FN MAG - wymaga nieco poprawek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 26 Grudnia 2011 Share Napisano 26 Grudnia 2011 Kiedy ty go w końcu zaczniesz malować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 26 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 26 Grudnia 2011 Malowanie pewnie w Nowy Rok. Muszę też popracować przy figurkach. Pech spotkał też podstawkę: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 26 Grudnia 2011 Share Napisano 26 Grudnia 2011 Piękna robota z tą 113. Uwielbiam ten pojazd i pokochałem modelarstwo dzięki niemu. Widzę, że nie wymieniasz wizjerów przy włazach. Ciekaw jestem malowania, bo każda M113 to istna radość na tym forum. Powiedz no, gdzie dokupiłeś takie żywiczne kanisterki na tylnej płycie nad błotnikami umieszczone i jaki to producent takowe wyrabia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 26 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 26 Grudnia 2011 Stojkovic kanistry z Extratecha (po prawej jest skrzynka). Wzorowałem się na: http://www.primeportal.net/apc/carl_dennis/m113a2/ Malowanie/oznakowanie masz w pierwszym poscie - całość forest green. Był to wóz z US dostaw dla Armii Libańskiej. Jednostka, która go maiła rozpadła się i Chrześcijanie zabrali niektóre zabawki (info od gościa z Libanu). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 26 Grudnia 2011 Share Napisano 26 Grudnia 2011 Nie martw się podstawką, zrobisz lepszą Dzięki za info. Piękna ta machina jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi