jonnym Napisano 27 Października 2009 Share Napisano 27 Października 2009 Witam. Od jakiegos czasu pracuje nad Keniem. Jak narazie mam prawie gotowy silnik i rame. Silnik dopiero jest w jednym kolorze a rama czeka na podkład. Pózniej sie biore za okablownie ramy i wnetrze. Co do kolorystyki to jeszcze sa małe zmiany, jedyna pewna rzecza jest rama która bedzie w kolorze bordo. Na chlodnice wykorzystałem siatke z zestawu do f 430- inne dodatki juz sa w drodze. Pare fotek dla zapoznania z tematem: Silnik przed i po pierwszym malowaniu: created by picasa2html.com Choldnica i rama: created by picasa2html.com Kasta gotowa do podkladu: created by picasa2html.com Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 27 Października 2009 Super Moderator Share Napisano 27 Października 2009 Zapowiada się całkiem interesująco - trzymam kciuki, szczególnie że też gdzieś tam mi się majaczy oderwanie na moment od pływadeł i popełnienie jakiegoś cywila a amerykańskie wozy w tym ciężarówki, mają swój niecodzienny urok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz_G Napisano 27 Października 2009 Share Napisano 27 Października 2009 Zasiadam w pierwszym rządku Tak się składa że kleisz mojego ulubionego amerykańca z tych co nie mają silników przed maską więc będę tu często zaglądał Powodzenia w pracach ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xsara2008 Napisano 27 Października 2009 Share Napisano 27 Października 2009 No ja zbieram części do mojego Peterbilta bo chcę go tuningowac. Model który kleisz będzie chyba drugi;)POWODZENIA W PRACY. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 27 Października 2009 Share Napisano 27 Października 2009 Na razie supcio Powiedz czy silnik ,lub inne elementy Kenia będziesz brudził ? Trzymam kciuki i oczekuje kolejnych aktualizacji ,bo dawno tutaj na forum tego sprzętu nie było Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonnym Napisano 27 Października 2009 Autor Share Napisano 27 Października 2009 Bodzio jezeli chodzi o silnik to nie bardzo jest co brudzic- ewentualne male wycieki ale to jeszcze musze skonsultowac ze specami od amerykancow. jezeli chodzi o całe auto to jakas eksploatacja napewno bedzie ale tez be przesady.pozdrowionka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Banshee777 Napisano 29 Października 2009 Share Napisano 29 Października 2009 Nie to żebym był złośliwy, ale połączenie sprężarki z bagnetem/wskaźnikiem poziomu oleju to dla mnie... nowość Reszta ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sandi Napisano 29 Października 2009 Share Napisano 29 Października 2009 Ładny kolor silnika.Oby więcej takich modeli na forum jak narazie ok.Czekamy na dalsze efekty.Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 29 Października 2009 Share Napisano 29 Października 2009 Nie to żebym był złośliwy, ale połączenie sprężarki z bagnetem/wskaźnikiem poziomu oleju to dla mnie... nowość Reszta ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 29 Października 2009 Share Napisano 29 Października 2009 Pewno imitacja smarowania turbiny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Banshee777 Napisano 31 Października 2009 Share Napisano 31 Października 2009 Powyższy obrazek przedstawia w których miejscach powinny kończyć się przewody olejowe. Reszta już wyjaśniona na privie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voseba Napisano 31 Października 2009 Share Napisano 31 Października 2009 Powyższy obrazek przedstawia w których miejscach powinny kończyć się przewody olejowe. Reszta już wyjaśniona na privie Moze wytłumacz to publicznie, moze dowiemy sie czegos nowego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonnym Napisano 1 Listopada 2009 Autor Share Napisano 1 Listopada 2009 oki dzieki za podpowiedz. postaram sie to poprawic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 1 Listopada 2009 Share Napisano 1 Listopada 2009 Racja, wytłumacz publicznie, byśmy wiedzieli co i jak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 1 Listopada 2009 Share Napisano 1 Listopada 2009 I po co ta idiotyczna nagonka? Wystarczyło napisać, że kolega popełnił błąd i powinien to poprawić, a nie wyszydzać z niego. Nikt nie jest przecież omnibusem, nie każdy widział prawdziwy silnik ciężarówki na żywo (np. ja nie widziałem)... Róbcie tak dalej, a coraz więcej ludzi będzie sklejać tylko dla siebie, nie pokazując relacji, w obawie przed wyśmianiem... Pozdrowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 1 Listopada 2009 Share Napisano 1 Listopada 2009 Racja Jarku. Może moja wypowiedź też źle zabrzmiała, ale śmiałem się jedynie z komentarze Wojtka, a nie z samego wykonania modelu, bo pewnie u mnie w silniku pompa oleju połączona jest ze spryskiwaczami przedniej szyby, albo jakaś inna głupota Zatem kończymy marudzenie, czekamy na dalszy ciąg relacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
truckman Napisano 2 Listopada 2009 Share Napisano 2 Listopada 2009 Nie przepadam za amerykanami ale ten z silnikiem pod kabina całkiem całkiem Podpatrzę trochę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonnym Napisano 2 Listopada 2009 Autor Share Napisano 2 Listopada 2009 Jezeli chodzi o moja osobe to za stary jestem zeby mnie zrazila taka forma krytyki. Banshee777 jak i pare innych osob w tej kwesti jest dla mnie ekspertem bo o amerykancach wiem niestety mało. Po to daje zdjecia zeby cos tam zawsze poprawic i sie nauczyc. Jezeli chodzi o wypowiedz Jarka to niestety ale ma racje, dla mnie krytyka jest w jakis sposób nauka ale dla innych osob nie i widzie ze przez ostatnie miesiace coraz mnie relacji daja ludzie -" bo cos nie wyszlo" - a zrazic kogos kto dopiero zaczyna jest łatwo. Pozdrawiam wszystkich i zycze wytrwałosci w pracach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonnym Napisano 16 Listopada 2009 Autor Share Napisano 16 Listopada 2009 Prace jak to u mnie- powoli, wiec przez ten czas zrobiłem tylko malowanie ramy (2 razy podklad i 4 razy kolor) i zaczynam montaz instalacji. created by picasa2html.com postaram sie o lepsze zdjecia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonnym Napisano 26 Listopada 2009 Autor Share Napisano 26 Listopada 2009 Witam. Sorki ze post pod postem. Silnik juz prawie jest gotowy.Poprawiony przewód od sprezarki i dorobiony bagnet, na całosci delikatny wash. W tylnej czesci ramy instalacja juz załozona. jak zamontuje silnik w ramie to dokoncze przod... created by picasa2html.com Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 26 Listopada 2009 Super Moderator Share Napisano 26 Listopada 2009 Cześć. Powiem Ci, że podoba mi się to co robisz. Niewiem jak ty, ale ja bym jeszcze troszkę przybrudził ten silnik, a dla tego że jest żółty. Jak już robisz brud to troszkę więcej. Domyślamy się, że samochód jeździ a nie stoi więc jasny silnik inaczej wygląda niż ciemny. Podam Ci zdjęcie silnika z Man-a, jak wygląda, nie jest on lekko przybrudzony, tylko uświniony, jeżeli tak mogę napisać. Ale w modelu jeżeli go jeszcze lekko przybrudzisz to będzie ok. Jak widać jest na nim mieszanka oleju, błota, itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 26 Listopada 2009 Share Napisano 26 Listopada 2009 Silnik ładnie zrobiłeś, ale tak jak mówi jawkers przybrudzić przydało by się go. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonnym Napisano 6 Sierpnia 2010 Autor Share Napisano 6 Sierpnia 2010 Witam.po małej przerwie wracam do tematu.Niewiele sie dzieje ale mysle ze przez najblizsze miesiace skoncze kenia. Jezeli chodzi o rame to brakuje zbiorników na paliwo ktore zrobie od podstaw bo te z revela troche brzydkie mi sie wydały, reszta jest własciwie gotowa.Felgi te piękne od revela tez beda przerobione- własnie leza w krecie... Całosc kabiny prysnieta podkladem z pactry a 24 i juz zaczynam walke z wnetrzem.Jezeli wszystko sie uda to dach zniknie niebawem a zastąpi go niski dach z KFS. Pare fotek dla przypomnienia tematu... created by picasa2html.com Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 7 Sierpnia 2010 Share Napisano 7 Sierpnia 2010 Fajnie że wróciłeś do projektu a już myślałem, że kenio pójdzie w zapomnienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeka6 Napisano 7 Sierpnia 2010 Share Napisano 7 Sierpnia 2010 K 100 to jeden z moich ulubionych "amerykancow". Widze, ze szykuje sie bardzo fajny model, wiec bede sledzil relacje na biezaco. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi