Wojtek B. Napisano 28 Października 2009 Share Napisano 28 Października 2009 Witam. W związku że kończę moją pierwszą figurkę konkursową (galeria w najbliższą sobotę) zaczynam z następną. Będzie to żywiczna figurka firmy JMD Minatures przedstawiająca Sukkuba. W demonologii sukkubami nazywa się demony przybierające postać kobiety, które charakteryzowały się również rogami albo kopytami, nawiedzające mężczyzn we śnie i kusząc ich współżyciem seksualnym. Jako początek warsztatu in-box. W pudełku znajdziemy zdjęcia przedstawiające dwie wersje figurek. Podstawka Ręce i kucyk "Kosa" I sama figurka Oraz podstawka na figurkę Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Porfiry Napisano 28 Października 2009 Share Napisano 28 Października 2009 ciekawa figura ciekawe czy znajdzie się listek dla młodzieży ;P Powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 28 Października 2009 Share Napisano 28 Października 2009 Oj widzę, że będzie się działo, robi się coraz goręcej! Obserwuję z uwagą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinfire Napisano 29 Października 2009 Share Napisano 29 Października 2009 za Temat! ... a tak na marginesie... ja tam robił bym bez listka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 29 Października 2009 Share Napisano 29 Października 2009 a którą wersję będziesz robił? mi się podoba z normalną ręką Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek B. Napisano 29 Października 2009 Autor Share Napisano 29 Października 2009 Witam. I tą wersje będę robił, tylko ta jest w pudełku a nie chcę mi się samemu dorabiać. Te zdjęcia jak się nie mylę przedstawiają ta od lewej wersje początkową jaką można było nabyć a po prawej nową która to znajduję się obecnie w sprzedaży. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 29 Października 2009 Share Napisano 29 Października 2009 I tą wersje będę robił Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 29 Października 2009 Share Napisano 29 Października 2009 Tyłek cały w bliznach - pejcz był chyba w robocie Kolejna fajnie pomyślana figurka, będę kibicował... Wojtku B. , kupowałeś to demoniszcze w Figusie czy gdzieś indziej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek B. Napisano 29 Października 2009 Autor Share Napisano 29 Października 2009 Figurkę kupiłem w Figusię, głównie tam się zaopatruję. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 29 Października 2009 Share Napisano 29 Października 2009 Dzięki, właśnie do zakupów się u nich po raz pierwszy przymierzam powoli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartass. Napisano 29 Października 2009 Share Napisano 29 Października 2009 ja takze siadam i obserwuje powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 29 Października 2009 Share Napisano 29 Października 2009 Jestem ciekaw jak wyjdzie Ci ta figurka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
badger Napisano 30 Października 2009 Share Napisano 30 Października 2009 Ładnie, wreszcie coś dla prawdziwego meńścizny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek B. Napisano 30 Października 2009 Autor Share Napisano 30 Października 2009 To powoli do przodu. Figurkę posklejałem i tak się prezentuję na surowo, jeszcze przed daniem podkładu co będzie kolejnym krokiem: Oczywiście "kosę" dodam później, żeby nie przeszkadzała w malowaniu. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 30 Października 2009 Share Napisano 30 Października 2009 i tak się prezentuję na surowo całkiem nieźle się prezentuje... na surowo Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 31 Października 2009 Share Napisano 31 Października 2009 Bo to surowa pani Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzikichomik Napisano 2 Listopada 2009 Share Napisano 2 Listopada 2009 A mogłeś poodcinać zbędne paprochy, zrobić z tego całkiem ładną panią w stroju Ewy ;) ot tak:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek B. Napisano 2 Listopada 2009 Autor Share Napisano 2 Listopada 2009 E tam od razu poodcinać, fajne są. Figurek w stroju Ewy jest dużo i jest w czym wybierać, może kiedyś. Do zakończenia konkursu jeszcze trochę zostało , może się skuszę na jakąś "Ewe" . A wracając do tej figurki tak sobie myślałem nad malowaniem czy zrobić podobne jak na pudełku, może by tak zaszaleć i zrobić tak skórę na niebiesko coś ala Mystique z X-Menów, abo Na'vi z Avatara Jemesa Camerona tylko z rogami . Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAZZY_bez_humoru Napisano 2 Listopada 2009 Share Napisano 2 Listopada 2009 skoro już tak rozprawiacie o figurynkach w stroju ewy itp. to podepnę się do tematu i zapytam.. może się orientujecie.. skąd wziąć, kto produkuje itp.. figurkę kobitki.. najlepiej siedzącą.. w krótkiej wieczorowej sukience (takiej do pół uda) ewentualnie coś podobnego, co dało by się na takową przerobić (może być naga, potrzebuję taką co ma całe nogi i nagie ramiona) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dexter Napisano 2 Listopada 2009 Share Napisano 2 Listopada 2009 FAZZY, może być? http://www.figus.pl/Secretary-938.html lub: http://www.figus.pl/A_Work_of_Art-1412.html ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzikichomik Napisano 2 Listopada 2009 Share Napisano 2 Listopada 2009 FAZZY_bez_humoru fetyszysta:P miniówka ale bez bielizny:P Ciekawe czy są figurki z kamasutry ahhahaha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAZZY_bez_humoru Napisano 2 Listopada 2009 Share Napisano 2 Listopada 2009 dexter.. od biedy by się nadały.. zniechęcająca jest cena.. i niestety skala :] preferuję 54mm / 1:35 dzikichomik.. fetyszysta ale w innych tematach :P a figurki z kamasutry są na aukcjach dostępne w skali H0 (1:87) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek B. Napisano 2 Listopada 2009 Autor Share Napisano 2 Listopada 2009 FAZZY_bez_humoru co do figurek kobiet ta tak. Firma JJ Models - http://www.jjmodels.com/en/index.html Wspomniana przez Dextera Andrea Miniatures ze swoją seria PIN UP - http://www.andrea-miniatures.com/market/AspsProductos/listado.asp?IdColeccion=129 i Girls - http://www.andrea-miniatures.com/market/AspsProductos/listado.asp?IdColeccion=201 Pegaso Models ze swoją serią Pegaso Girls - http://www.pegasomodels.com/products_en.asp?idcat=7 Firma Metal Modeles ze serią Phoenix Folies - http://www.metal-modeles.com/ Jeszcze parę innych firm robi kobitki, na aukcjach internetowych też coś znajdziesz. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dexter Napisano 2 Listopada 2009 Share Napisano 2 Listopada 2009 A może taki zestaw? 1/35 MB http://www.hobbysta.pl/figurki-europa-1945-p-6812.html Nogi są, ramiona po opiłowaniu by też były. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek B. Napisano 2 Listopada 2009 Autor Share Napisano 2 Listopada 2009 No dobra wracając do tematu. Postanowiłem że skóra będzie na niebiesko, bazę stanowi Vallejo Andrea Blue dla skóry oraz Gunmetal dla resztki nakrycia ochronnego a tak po nałożeniu farby prezentuję się smerfetka: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi