truckertom Napisano 17 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 17 Grudnia 2009 Truckerek, właśnie dekle zaworowe mam zamiar zrobć w kolorze silnika, reszta chrom, ale przemyśle to co powiedziałaś, ta koloroystyka jest taka "doświadczalna" bo to mój pierwszy model coż zobaczymy jak to wyjdzie:) I dzięki wielkie, odrazu m ulżyło jak to powiedzieliście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Micky Napisano 17 Grudnia 2009 Share Napisano 17 Grudnia 2009 I jak próbowałeś moją metodą ? Bardzo ładnie wyszło Ale przy czystych elementach bez tony szpachli, szlifowania, cięcia zawsze tak wyjdzie Pozdrawiam ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
truckertom Napisano 17 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 17 Grudnia 2009 Twoją jeszcze nie bo to było malowane przed tym jak mi to powiedziałeś tylko leżało i czekało, ale wszystko następne będzie malowane już Twoją metodą (jutro albo w sobotę) i na stówę będzie to Twoja metoda bo jeszcze jej nie wypróbowałem ale już mi się podoba (przede wszystkim mniej mycia i mniej malowania ). Cieszę sie bardzo że tak mówisz, ja w domu szpachli nawet nie mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 17 Grudnia 2009 Share Napisano 17 Grudnia 2009 Teraz tak patrzę, głowice trzeba było przykleić, wcześniej pomalować w kolor silnika, a potem same dekle( V'ki) delikatnie pędzlem pomalować. No ale popatrzę co z tego wyjdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
truckertom Napisano 17 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 17 Grudnia 2009 Nom, zobaczymy, heh, jak sie na tym przejade to będe lepiej pamiętał na przyszłość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trucknology Napisano 17 Grudnia 2009 Share Napisano 17 Grudnia 2009 Wentylator na biało pomaluj, bo to plastik ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
truckertom Napisano 17 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 17 Grudnia 2009 Fakt, o tym zapomniałem . Ale wkońcu to będzie auto wystawowe - idealne, wiec pomysle jeszcze nad kolorem wiatraka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trucknology Napisano 17 Grudnia 2009 Share Napisano 17 Grudnia 2009 Uwierz mi, że w wystawowych nie dają pozłacanych wiatraków, tylko takie jak w produkcyjnych wersjach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
truckertom Napisano 18 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 18 Grudnia 2009 Wiem wiem, to był żart:). zastanowie się co z nim zrobić ale chyba poprostu dostanie czarny kolor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba115 Napisano 18 Grudnia 2009 Share Napisano 18 Grudnia 2009 Ja proponuje żebyś na biało pomalował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
truckertom Napisano 18 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 18 Grudnia 2009 hm, jeśli zdąże kupić białą farbke... niestety takowej nie posiadam :/. Chyba żebym pomalowałe go kolorem który mam na wnętrze (jest on na stronie szóstej), ale kurde nie zabardzo mi się to widzi. Co myślicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Micky Napisano 18 Grudnia 2009 Share Napisano 18 Grudnia 2009 Zainwestuj w farbę To tylko ok. 5zł,a starczy na długooo, bo ją musisz i tak rozcieńczać. A co nie masz sklepu w mieście i kupujesz na allegro czy jak ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
truckertom Napisano 19 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 19 Grudnia 2009 Mam sklep w mieście, ale chcę to dzisiaj pomalować, a nie mam jak do miasta zajechać bo moje auto troszku nie sprawne a ojciec wziął drugie auto i nie ma go:/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 19 Grudnia 2009 Share Napisano 19 Grudnia 2009 Autobus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
truckertom Napisano 19 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 19 Grudnia 2009 Bodzio wypluj te słowa, wystarczy że do szkoły przeważnie jeżdzę autobusem . Zresztą w weekendy u mnie żaden autobus nie jeździ... (tylko sie nie śmiejcie ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 19 Grudnia 2009 Share Napisano 19 Grudnia 2009 Uuu to cóż to za przewoźnik tak zaniedbuje swoich pasażerów ? Ja tam na swoją komunikacje nie mam co narzekać Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
truckertom Napisano 19 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 19 Grudnia 2009 PKS Żywiec :/. Masakra, ale na szczęście mam auto więc mi to zabardzo nie przeszkadza że te autobusy tak rzadko kursują Również pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 19 Grudnia 2009 Share Napisano 19 Grudnia 2009 No to co za problem jeżeli masz samochód. Teraz to juz koniec soboty a jutro niedziele, to sklepy pozamykane, ale w poniedziałek próbuj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
truckertom Napisano 19 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 19 Grudnia 2009 Właśnie przedtem tłumaczyłem że nie sprawny trochę, znaczy teraz już sprawny, ale za późno już było żeby do sklepu jechać. Nom, chyba tak zrobie że poczekam do poniedziałku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
truckertom Napisano 20 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 20 Grudnia 2009 Na chwilę obecną sprawy mają się tak: Niektóre elementy nie są przyklejone, takie jak np. nadkola, silnik, te chromowane dekle, ta chromowana podstawka za kabiną, koła. Co do dekli to chyba zostawie je takie jakie są, bo mnie się w sumie takie podobają, choć niewiem jakby wyglądały gdyby te "V"ki pomalować na czerwono. Spasowanie elementów kabiny było bardzo trudne, niewiem czy tylko moja scania tak ma czy inne też ale elementy ciężko było ze sobą spasować i chyba bez szpachli się nie obejdzie. Jutro, we wtorek i środę myślę że posunę sie w pracach trochę bardziej Pozdrawiam i Życzę wszystkim WESOŁYCH ŚWIĄT:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diesel fan Napisano 20 Grudnia 2009 Share Napisano 20 Grudnia 2009 Ogólnie to nie jest źle, ale mogłeś te łączenie na silniku zaszpachlować I popracuj nad spasowaniem elementów kabiny (szpachla, szlif itp.), pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
truckertom Napisano 20 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 20 Grudnia 2009 Uff, jedna pozytywna opinia, już mi lepiej . Nom, właśnie dopiero kiedy zrobiłem zdjęcia i otworzyłem na kompie to zauważyłem tą szparę na silniku, na żywo jest praktycznie nie zauważalna:). Nom, bez szpachli się chyba nie obejdzie, choć boję się że to przy moim zerowym doświadczeniu to tylko coś popsuję tą szpachlą, ale coż, zobaczymy . I czekam na opinie kolejnych forumowiczów i bardzo o nie proszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 20 Grudnia 2009 Share Napisano 20 Grudnia 2009 ale mogłeś te łączenie na silniku zaszpachlować No niestety muszę się zgodzić Za to na kabinie nie popełnij tego błędu -dawaj tyle szpachli ile wlezie Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
truckertom Napisano 20 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 20 Grudnia 2009 Heh, no i posypała sie moja koncepcja żeby ten model był bez grama szpachli... Ale coż, życie... . Ten model z całą pewnością nie będzie idealny czy jakiś bardzo dobry, bo ja się na nim uczę, zresztą takie też było zadanie tego modelu, ale zrobię wszystko żeby był tak dobry jak tylko się da . Ok Bodzio, tym razem szpchli nie pożałuję Czekam na kolejne opinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
truckertom Napisano 21 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 21 Grudnia 2009 A, i silnik jest pochylony lekko do tyłu, to ma tak być? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi