copycat Napisano 30 Marca 2010 Autor Share Napisano 30 Marca 2010 Na oczy już nie widzę i upaćkałem model mieszanką Mud Pactry, wikolu i gładzi tynkowej, boję się że popsułem całkiem fajny model. Bo wygląda mniej więcej tak: Zdjęć dzisiaj nie dam, bo sił nie mam, a i tak wikol jeszcze schnie jutro przetrę pactrą weathering, da mi to ciemniejszy odcień błotka, będzie bardziej mokre i jeszcze dodam ciemny brąz. A i tak pewnie nie skończę, choć już zbiorniki przyklejone, kabinie brakuje tylko tylnej szyby i ozdób. Sie zobaczy, może do północy się wyrobię. Edit z rana po "wyspaniu się" nie wygląda to tak źle, jeszcze trochę błota z aero, przyciemnić to tak jak pisałem i gra muzyka. Niestety teraz to widzę koła przód powinny być 4mm bardziej do przodu, ciut źle wyliczyłem . Tylko, że na tym etapie to już nic nie poradzę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 31 Marca 2010 Share Napisano 31 Marca 2010 Na oczy już nie widzę Znam ten ból, chciałoby się ze wszystkim zdążyć, a doba za krótka. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozi84 Napisano 31 Marca 2010 Share Napisano 31 Marca 2010 Foty , foty Panie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 31 Marca 2010 Autor Share Napisano 31 Marca 2010 Foty , foty Panie Coś mi się pop..myliło i myślałem że konkurs trwa do końca marca, a tu mam czas do niedzieli . A więc foty, chciałem rzutem na taśmę za pięć dwunasta zrobić tyle żeby się nadawał do galerii, ale na dzisiaj się nie dało. A tu jeszcze mam 4 dni, więc zdążę. Model w tej chwili wygląda tak: Do niedzieli to ja nawet ładunek zrobię. Nieprzyzwyczajonym do brudu i błota cywilom chcę powiedzieć, że to jasne błoto dostanie jeszcze przecierkę czymś ciemniejszym. Powinno wtedy lepiej wyglądać. Na dodatek ciężaróweczka ma jeździć po lesie, więc takie ufajdanie wchodzi w grę, ale na spokojnie je poprawię. Przejadę po całości mgiełką błotka żeby fajnie szyby wyglądały, widać na nich maski, czyste będą tylko ślady po wycieraczkach A teraz lecę spać bo mało nie zasnąłem dzisiaj w pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 31 Marca 2010 Share Napisano 31 Marca 2010 Uuuu brud tragedia!! Jakby ci się butapren wylał tak to wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 31 Marca 2010 Autor Share Napisano 31 Marca 2010 Dlatego przerwałem wczoraj brudzenie, zbyt zmęczony byłem. A ten kolor żółty przetrę czymś ciemniejszym. Bo niby to kolor Mud, ale coś nie tak i bez przecierki się nie da, już wcześniej tego próbowałem na kołach efekt mi się podobał. Błoto nie jest jeszcze skończone! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozi84 Napisano 31 Marca 2010 Share Napisano 31 Marca 2010 czemu ten komin lewy taki krzywy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwarciu21 Napisano 31 Marca 2010 Share Napisano 31 Marca 2010 Łał bardzo fajnie to wygląda po prosu super jak dla mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 1 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 1 Kwietnia 2010 czemu ten komin lewy taki krzywy? Kominy nie są przyklejone, może dzisiaj dorobię jakieś mocowanie. Nieprzyklejone są również kłonice, osłona kabiny(chyba jest trochę za wysoka, może ją zmniejszę z 1-2cm), sama kabina trzyma się tylko na podstawkach, brakuje tylnej szyby, chlapaki pomalowane tylko z jednej strony schną, nie ma mocowania maski, jest tylko nałożona na kabinę i zderzak. Nie mam jeszcze tylnych świateł, choć są już miejsca na nie z pomalowanym odbłyśnikiem. Chciałem te miejsca zalać clearem humbrola ale jest za żółty, na czerwone światła to by się i może nadawał, ale na białe to już nie. A w sklepie akurat nie było clear fixa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemekgksw3 Napisano 1 Kwietnia 2010 Share Napisano 1 Kwietnia 2010 Trochę mi tej rdzy brakuje przydało by się też maskę z farby lekko obedrzeć. Jak dla mnie super, będzie wyglądać o wiele ciekawiej od tych wszystkich błyszczących show-trucków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 4 Kwietnia 2010 Share Napisano 4 Kwietnia 2010 copycat czy coś się stało? Wszyscy czekamy na Twoją galerię! Godzina została! Pozdrawiam, Marcin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi