cloner16 Napisano 25 Listopada 2009 Share Napisano 25 Listopada 2009 (edytowane) Od dawna chciałem się za coś wziąć. Prawdopodobnie wezmę malowanie na front wschodni. Może będzie z tego jakaś diorama alba dodam figurki. Wykorzystam resztki PE z innych Dragonów. Co tu więcej pisać No to zaczynam Najpierw In-box. Wiem wiem jakość słaba ,ale nie posiadam niczego lepszego oprócz komórki. Tyle udało mi się zrobić. Pzdr Edytowane 27 Listopada 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek14 Napisano 25 Listopada 2009 Share Napisano 25 Listopada 2009 Kibicuje Też własnie go zaczynam i się troche boje po Panzer Iv E 3in1 mam nie miłe odczucia . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 25 Listopada 2009 Autor Share Napisano 25 Listopada 2009 Kibicuje Mr. Green Też własnie go zaczynam i się troche boje po Panzer Iv E 3in1 mam nie miłe odczucia Czyżby po tym samym co ja? Pewnie tak, luknij do moich galerii. Przyznam ,że tamta IV jest bardzo dobra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boozy Napisano 25 Listopada 2009 Share Napisano 25 Listopada 2009 Witaj. Tu masz link do ciekawego warsztatu: http://www.modelarstwo.org.pl/forum/viewtopic.php?t=39553&start=0 Pamiętaj, że to hybryda, a nie czyste ausf. D. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 26 Listopada 2009 Autor Share Napisano 26 Listopada 2009 Czy mogę do niego zrobić zimowe gąski z Ostfrontu? http://www.jadarhobby.pl/friulmodel-atl19-panzer-iiiiv-ostketten-p-7508.html I czy lufa będzie pasować? http://www.rbmodel.pl/picture.php?dir=35B40 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boozy Napisano 26 Listopada 2009 Share Napisano 26 Listopada 2009 Witaj. Przeczytałeś dobrze wątek, który Ci podałem? Ja bym postawił raczej na lufe z ausf G. Gąsienice to Ci nie podpowiem ale ja bym ich nie stosował. Chociaż zawsze są odstępstwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ritter Napisano 26 Listopada 2009 Share Napisano 26 Listopada 2009 Czy mogę do niego zrobić zimowe gąski z Ostfrontu?http://www.jadarhobby.pl/friulmodel-atl19-panzer-iiiiv-ostketten-p-7508.html I czy lufa będzie pasować? http://www.rbmodel.pl/picture.php?dir=35B40 Jeżeli chcesz takie zmiany poczynić to lepiej było kupić jakiegoś smart kita z Dragona. Z tego co pamiętam są dwa w miarę nowe zestawy czwórki wersji g i tam możesz poczynić powyższe zmiany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 26 Listopada 2009 Autor Share Napisano 26 Listopada 2009 Jeżeli chcesz takie zmiany poczynić to lepiej było kupić jakiegoś smart kita z Dragona. Z tego co pamiętam są dwa w miarę nowe zestawy czwórki wersji g i tam możesz poczynić powyższe zmiany. Model kupiłem po promocji za 80zł więc myślę ,że się opłacało. Co do lufy myślę o metalowej ponieważ wygląda ona lepiej. Nie ma dla mnie znaczenia jaka to będzie wersja , chodzi mi tylko o to ,żeby był zgodny z rzeczywistością. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zyziek Napisano 26 Listopada 2009 Share Napisano 26 Listopada 2009 Jak za 8 dych to naprawdę się opłacało ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 26 Listopada 2009 Share Napisano 26 Listopada 2009 chodzi mi tylko o to ,żeby był zgodny z rzeczywistością. Zatem... Czy mogę do niego zrobić zimowe gąski z Ostfrontu? Nie. I czy lufa będzie pasować? Tym bardziej nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 26 Listopada 2009 Autor Share Napisano 26 Listopada 2009 I utknąłem!!! Malowanie zimowe pewnie też odpada!!! Jutro wstawię foty jak przebiega praca.\ Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rollingstones Napisano 26 Listopada 2009 Share Napisano 26 Listopada 2009 według różnych żródeł tych hybryd było nie więcej niż 30 o ile dobrze pamiętam a są żródła które twierdzą że jeszcze bardziej zagmatwonie to wyglądało. Ponoć na kadłuby z D nałożono wieże z G w kilku przypadkach , lub w wieży z D zamontowana długoloufową 75 - na to są foty. oprócz tego w kadłubach z D włazy były z G w niektórych egzemplarzach - pomieszanie z poplątaniem, Ogólnie to wybór masz ograniczony - do NSSK Niemcy - pojazdy szkoleniowe, na 100% Włochy ponoć z 10 sztuk tam było i Rosja - ale nie znalazłem ani jednej foty z tego odcinka.Ciekawy pojazd ale mocno problematyczny i ograniczjący w malowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 26 Listopada 2009 Autor Share Napisano 26 Listopada 2009 No to szykuje się niezła zabawa, wojna światów , faktów i wyobraźni. Będzie ciekawie tyle wam powiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 27 Listopada 2009 Autor Share Napisano 27 Listopada 2009 Prace postępują powoli z powodu braku kleju (właściwie wszystkiego). Jutro zrobię ile się da a na razie wstawię foty. Model sam w sobie jest bardzo dobry, jak wszystkie Dragony(czołgi według mnie), części pasują, bardzo podobny w strukturze wypraski do E. Znowu ta jakość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michaił Napisano 29 Listopada 2009 Share Napisano 29 Listopada 2009 Kiedy bedzisz malowal podwozie i nadwozie ? Przed doklejaniem pozostalych czesci czyli teraz czy jak skonczysz caly model ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 29 Listopada 2009 Autor Share Napisano 29 Listopada 2009 Prace z powodu wolnego czasu ruszyły pełną parą. Wszystkie części pasują, szpachli jak na razie nie używałem. Prawie tak dobry jak E, nieeee on jest lepszy . Prawdopodobnie szarpnę się i kupie metalowe osłony na wierzą ale jeszcze się zastanowię czy to ma sens, sam w to za bardzo nie wierzę Tyle na razie ,bo klei się skończył. Postarałem się zrobi lepsze zdjęcia...i jak? P.S. Pytałeś się kiedy będę malował. jak skleję całość oprócz kół, je zrobię oddzielnie. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 14 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 14 Grudnia 2009 Ponieważ doszła chemia wznowiłem prace, idzie jak idzie , planuje zrobić z tego dioramę. Pobawiłem się pigmentami, na szczęście nie tak bardzo jak ostatnio . Skleiło się przyjemnie. Tak wyglądał przed malowaniem. OK, tak to wyglądało. Pokryłem farbami Vallejo Air i mieszanką z model color. Pigmenty Miga i Vallejo, humbrol błysk , ziemia . Czeka mnie jeszcze dużo roboty , zastanawiam się nad kupnem metalowych gąsek, co wy o tym myślicie , warto je nie niego poświęcić? Ach te zdjęcia Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 15 Grudnia 2009 Share Napisano 15 Grudnia 2009 Świetnie uciurany, brawo ! Gąski - jeśli masz je mocniej ubłocić, naleciałości tanka na to wskazują, to raczej zbędne.Tu raczej idzie o kwestie - chce mi się, nie chce mi się p. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luck1985 Napisano 17 Grudnia 2009 Share Napisano 17 Grudnia 2009 Nr kat to 6330 ? Jezeli tak , to tez mam go na chacie. Te magic track to jakas porazka ? Zle to sie klei/laczy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 17 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 17 Grudnia 2009 Dzięki ! Metalowe maja to do siebie ,że układają się idealnie na kołach i łatwiej je nałożyć i pomalować czyli efekt końcowy. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 17 Grudnia 2009 Share Napisano 17 Grudnia 2009 Widzę że trochę wyhamowałeś z brudzingiem ładnie ci idzie . Co do gąsek jak Rafał pisał . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 17 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 17 Grudnia 2009 Dziś postaram się je uformować , w sobotę pomaluje w wstawię foty. Co do brudzenia chyba jeszcze za dużo. Może tygrysa bardziej "uszanuje":D Dzięki za posty ,bo bałem się że już tu nikt nie wchodzi Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipa Napisano 18 Grudnia 2009 Share Napisano 18 Grudnia 2009 Bardzo ładnie ściorany. Czekam na dalsze postepy. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 20 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 20 Grudnia 2009 Pozwoliłem sobie niektóre elementy podkreślić jaśniejszym, czeka mnie jeszcze poprawienie gąsek i okopcenie lufy. Jestem w trakcie malowania figurek które potem ustawię na planowanej dioramie z udziałem IV. Pomimo tego faktu nie jestem z niego zadowolony, za szyb go zrobiłem. Czuję się tak jakbym zrobił go na odwal, może tygrys lepiej pójdzie albo nieszczęsna 88 . Tak poza tym to pigmenty Vallejo się sprawdziły, szkoda ,że nie miałem skąd wziąć ziemi pod błoto, przez to pigmenty się za bardzo "spłaszczył". Sorry ,że wstawiam zdjęcia w takich dużych odstępach czasowych ale nie mogłem się powstrzymać przed kontynuacją pracy. Brakuje tej skrzynki na koła prawda? Tak, muszę ją przykleić ,a ponieważ nie mam Super Gluta ,a jak wszyscy wiedza jest zimno wolę tą zimę przeczekać . Szkoda ,że nie wiedziałem jak ten projekt się skończy, to bym go w ogóle nie zaczynał Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysztof66 Napisano 20 Grudnia 2009 Share Napisano 20 Grudnia 2009 Fachowo pobrudzony podoba mi się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi