ALBERT Napisano 11 Stycznia 2012 Share Napisano 11 Stycznia 2012 WITAM. Skoro mój były pracodawca postarał się abym miał dużooo wolnego czasu postanowiłem i ja wystartować w konkursie. Z zapasów wygrzebałem dwie pozycje firmy Plastyk - Hawker Huntera F6 i Gloster Javelin których nie znalazłem w konkursie. Wybór padł na Huntera (jak się szybko obrobię to wystartuję też z Javelinem). Hawker Hunter to wersja F MK.6 a raczej jego wersja eksportowa do Szwajcarii MK.58. Tyle na początek - więcej o samolocie w galerii , a teraz tradycyjny in-box. Zapraszam do oglądania , komentowania i podpowiadania (chociaż w standarcie nie ma dużych możliwości , ale to mój pierwszy warsztat). Chciałem zrobić tygrysa , ale z powodu braku godła STAFFEL 11 zadowolę się wersją zimową lub pudełkową lotnictwa Chile (brązowo - piaskowy) doradźcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr A Napisano 11 Stycznia 2012 Share Napisano 11 Stycznia 2012 Życzę powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kub Napisano 11 Stycznia 2012 Share Napisano 11 Stycznia 2012 Fakt w standard nie za bardzo można coś z tym zrobić ale nadrób to malowaniem proponuje te zimowe. Życzę powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tombie01 Napisano 11 Stycznia 2012 Share Napisano 11 Stycznia 2012 Chwali się za wyszukanie modelu którego do tej pory faktycznie nie ma. Życzę powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 11 Stycznia 2012 Share Napisano 11 Stycznia 2012 Ja po cichu czekałem na ten model, bo bardzo dobrze go wspominam z młodości, sklejał się bardzo przyjemnie. Fajnie, że zdecydowałeś się na chilijskie malowanie, model na pewno będzie wyglądał ciekawie. ps. przyczepiłem się już kiedyś raz do nazwy tematu, to i drugi mogę ;) Standard, nie standart ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ALBERT Napisano 11 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 11 Stycznia 2012 No tak , przepraszam za błąd (jakoś tak w ferworze walki). Co do wersji malowania - nadal się waham. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fallstart Napisano 11 Stycznia 2012 Share Napisano 11 Stycznia 2012 Ubiegłeś mnie Albert Właśnie dziś wróciłem z zabawkowego, gdzie za kwotę całych 27 zł stałem się posiadaczem dwóch ślicznych pudełek - jednego z Hawker Hunterem a drugiego z Javelinem. Hunter miał iść na warsztat jak skończę Fokę... ale byłeś szybszy Będę kibicował i uprzedzam, prawdopodobnie zrobię Ci konkurencję (no chyba, że znajomy sprzedawca przywiezie mi Lynxa) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 12 Stycznia 2012 Share Napisano 12 Stycznia 2012 No to jeszcze przydało by się aby ktoś lightninga zrobił i będzie git Rób malowanie chilijskie piaskowe. Fajną ma kolorystykę będzie wyglądał fajnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fallstart Napisano 12 Stycznia 2012 Share Napisano 12 Stycznia 2012 No to jeszcze przydało by się aby ktoś lightninga zrobił i będzie git Ja bym chętnie zrobił (jednego już mam co prawda) ale nigdzie nie można go dostać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ALBERT Napisano 27 Lutego 2012 Autor Share Napisano 27 Lutego 2012 WITAM. Po długiej przerwie spowodowanej dużymi kłopotami rodzinnymi wracam w ostatniej chwili do pracy nad modelem. Muszę bardzo się spieszyć aby zdążyć przed terminem , no ale cóż. Prace są na etapie szlifowania i przygotowania do położenia podkładu. Linie zostały przeryte na nowo ponieważ zanikały w niektórych miejscach lub zostały zeszlifowane. Model obecnie prezentuje się tak Wracam do roboty bo "kruca bomba mało casu" POZDRAWIAM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tombie01 Napisano 27 Lutego 2012 Share Napisano 27 Lutego 2012 Mamy tu troszkę nie przepisowe prowadzenie warsztatu - (wg regulaminu ma być dobrze obfotografowany), będzie na ten temat dyskusja tak więc zobaczymy co powiędzą koledzy,- Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tombie01 Napisano 27 Lutego 2012 Share Napisano 27 Lutego 2012 przedyskutowaliśmy sprawę - nie ma problemu - nie będziemy się czepiać braku zasadniczej części warsztatu -zwłaszcza że to bardzo mało części - na pewno bije to trochę na Twoją niekorzyść ponieważ nie widać co zrobiłeś w środku działaj dalej - powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ALBERT Napisano 28 Lutego 2012 Autor Share Napisano 28 Lutego 2012 Skoro jest pozwolenie walczę dalej z plastikową materią. Parę zdjęć z postępu prac, model wyszlifowany jeszcze raz na styku kadłuba i skrzydeł (dosyć duża różnica grubości pomiędzy częściami) i pryśnięty Surfacerem 1200. Następnie wykonałem preashiding , pomalowałem spód błękitem a rakiety na biało. Następnie zamaskowałem dół modelu i w ruch poszedł znów aerograf z piaskowym kolorkiem (pierwszy kolor górnego malowania - jednak zrobię go w malowaniu FUERZA AEREA DE CHILE). Dobra , wystarczy na dzisiaj szaleństwa Mam nadzieję , że zdążę skończyć przed upływem wyznaczonej godziny. POZDRAWIAM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blitzaaa Napisano 28 Lutego 2012 Share Napisano 28 Lutego 2012 bardzo się ciesze na ten model. Mam go do zrobienia i myśle, że mnie zmotywujesz. Powodzenia!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tombie01 Napisano 29 Lutego 2012 Share Napisano 29 Lutego 2012 No proszę - ale zasuwasz - będę dopingował i trzymał kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ALBERT Napisano 29 Lutego 2012 Autor Share Napisano 29 Lutego 2012 WITAM. Nastał dzień ostatni a więc od rana walka. "MYŚLIWY" zamaskowany... ... i pomalowany czekoladką Teraz czas na śniadanie a farbka niech podsycha. Za parę godzin kolejna aktualizacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ALBERT Napisano 29 Lutego 2012 Autor Share Napisano 29 Lutego 2012 No i nie zdążyłem , mimo to pokarzę co zrobiłem. Położone kalkomanie , zrobiony wash , obicia i brudzenie. Doklejona reszta elementów i położony lakier. Oto zdjęcia... Zdjęcia gotowego modelu jeżeli się uda zamieszczę w galerii konkursowej (oczywiście poza konkursem) , a jeżeli nie to w normalnej galerii. POZDRAWIAM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi