Skocz do zawartości

[OPEN] Mastercraft Niebieska Iskra 1919

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam w galerii

Zapraszam do obejrzenia zdjęć modelu ,wątek warsztatowy jest tu viewtopic.php?f=172&t=30608 .Chciałbym podziękować za kibicowanie i cenne uwagi ,przyznam ,że mobilizujących, aby coś zmienić,poprawić lub dorobić . W modelu nie użyłem żadnych fabrycznych dodatków ,tak jak zakładałem na wstępie warsztatu ,choć korciło mnie w pewnym momencie ,tak więc dość gadania -oto ona

resizeofp2280317.jpg

resizeofp2280318.jpg

resizeofp2280319.jpg

resizeofp2280320.jpg

resizeofp2280321.jpg

resizeofp2280322.jpg

resizeofp2280324.jpg

resizeofp2280325.jpg

resizeofp2280326.jpg

resizeofp2280327.jpg

resizeofp2280328.jpg

resizeofp2280329.jpg

resizeofp2280335.jpg

resizeofp2280336.jpg

resizeofp2280338.jpg

resizeofp2280339.jpg

resizeofp2280340.jpg

resizeofp2280341.jpg

Ostatnie zdjęcie w świetle dziennym

resizeofp2290349.jpg

Pozdrawiam Remik

Napisano

Jedna z najlepszych Iskier jakie widziałem. Zakres zmian arcyciekawy.

Jednak końcowe wrażenie lekko obniżyło się ze względu na "chropowatą" fakturę lakieru i położenie na niej kalek. Szachownice na dolnych powierzchniach skrzydła poniżej ogólnego poziomu modelu.

Napisano

Z jednej strony fajnie, z innej fatalnie.

Szkoda, że nie pokusiłeś się o poprawę owiewki. Przeźroczystość uzyskałeś popisową, a kształt do chrzanu.

Niektóre kalki się nieco srebrzą, ale to mały pikuś.

Ta kabina..., ech

Napisano

Super!!! Mój faworyt w konkursie.

Napisano

Wielkie dzięki za pochwały i słuszną krytykę -tą owiewkę to mogłem rzeczywiście poprawić ,ale ,,ciśnienie miałem za duże '' następną Iskrę zrobię z nową kabinką

Napisano

Witam

Koledzy wymienili już chyba wszystkie niedoskonałości. Jest ich trochę, ale według mnie wcale nie dyskredytują one Twojego modelu. Nadal pozostaje jednym z najlepiej wykonanych w całym konkursie i robi dobre wrażenie na oglądającym i wręcz mobilizuje do zabrania się za ten niełatwy przecież zestaw. Niełatwy na pewno, ale po modelu Twoim i kolegi Rafalika widać, że w zestawie tym drzemie pewien potencjał.

Gratuluję i pozdrawiam!

Kornik

Napisano

Hej!

Bardzo ładna Iskra. Daliście radę z kolegą Rafalikiem Dwa świetne modele z beznadziejnego zestawu.

Podoba mi się malowanko. Trochę brakuje mi większego zdetalowania kokpitu ale ogólnie model robi pozytywne wrażenie.

Gratuluję!

Ipkinss

Napisano

Kiedyś widziałem tą Iskrę na żywo i to wielokrotnie. Kolor nawet w świetle dziennym nie pasuje. Powinien być bardziej granatowy.