Kasia Napisano 5 Marca 2014 Share Napisano 5 Marca 2014 (edytowane) Witam . Budowa mojego Horneta dobiegła końca jakiś dobry tydzień temu (jak nie więcej ), więc czas na galerię. Jeszcze tylko krótki opis . Model to F/A-18E Super Hornet w skali 1:72 wydany przez Revell'a, choć wyparstki pochodzą od Italeri. Samolot wykonałam prosto z pudła bez ulepszeń i pomalowałam pędzelkami farbkami Humbrol'a. Na modelu po raz pierwszy próbowałam swoich sił w robieniu wash'a i zacieków, myślę, że nie wygląda to źle, a nawet mi się podoba . Samo malowanie robiłam tak jak w instrukcji i jest trochę sci-fi, ale kwestia tego była już rozważana podczas budowy . Ogólnie model mi osobiście się podoba i mogę powiedzieć, że jestem zadowolona z efektu końcowego . Jeszcze link do wątku warsztatowego: http://modelwork.pl/viewtopic.php?f=86&t=40980 No i zdjęcia: I jeszcze takie kilka zdjęć z F-14stką: Jeszcze raz dziękuję wszystkim za podpowiedzi, uwagi i komentarze dane podczas budowy modelu . Komentarze wszelkiego rodzaju dozwolone . Miłego oglądania i komentowania . Pozdrawiam Kasia Edytowane 5 Marca 2014 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kacper4008 Napisano 5 Marca 2014 Share Napisano 5 Marca 2014 Genialny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr. Klasa Napisano 5 Marca 2014 Share Napisano 5 Marca 2014 Świetny model! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin94 Napisano 5 Marca 2014 Share Napisano 5 Marca 2014 Bardzo ładny model!! ;) Ile masz lat??(sorry ze pytam ale chce wiedzieć czy jesteś amatorką czy profesjonalistką w dziedzinie modelarstwa?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kasia Napisano 5 Marca 2014 Autor Share Napisano 5 Marca 2014 Dzięki za pierwsze komentarze , liczę na więcej . Extra, masz chłopaka? Nie , a dlaczego pytasz Ile masz lat??(sorry ze pytam ale chce wiedzieć czy jesteś amatorką czy profesjonalistką w dziedzinie modelarstwa?) Powiem tylko tyle, że uważam się bardziej za amatorkę niż profesjonalistkę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 5 Marca 2014 Share Napisano 5 Marca 2014 Bardzo ładnie wyszedł Jedynie ten wash przy mocny nieco. Następnym razem zrób ciemnobrązowy lub ciemnoszary i będzie extra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Banny Napisano 5 Marca 2014 Share Napisano 5 Marca 2014 Model wygląda na poprawnie zbudowany, choć wash nie do końca się udał (efekt tzw kartonówki). Jest zbyt ciemny na tak jasnym malowaniu, poza tym pogłębianie linii było błędem. Ale jak rozumiem stosowałaś tę technikę pierwszy raz, także nabyte doświadczenie powinno procentować. Powodzenia przy kolejnych projektach! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dr.Watson Napisano 5 Marca 2014 Share Napisano 5 Marca 2014 Witam, nie znam się na Lotnictwie, ale ten wash to spore przegięcie i uważam że psuje bardzo fajnie wykonany model. Osobiście użyłbym washa jakiegoś ciemnego szarego... no ale uczymy się na błędach. Gratuluję i powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 5 Marca 2014 Share Napisano 5 Marca 2014 Model jest bardzo przyzwoicie zbudowany. A kanały dolotowe do silników wykończone są na medal !! Co świadczy dobrze o Twoich modelarskich możliwościach. O waszu wspominałem już w warsztacie. Tutaj dodam, że warto również popracować nad zdjęciami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukass Napisano 5 Marca 2014 Share Napisano 5 Marca 2014 Prezentuje sie super...az nie chce sie wierzyc ze to pędzelkowa robota;) Jaki kolejny model w planach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 6 Marca 2014 Share Napisano 6 Marca 2014 Model bardzo ładny, wash trochę za mocny co dało efekt modelu kartonowego. Następnym razem spróbuj z brązem lub ciemno szarym. ___________________________________________________________________________ Na warsztacie: AJ-37 Viggen - Heller 1/72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kasia Napisano 8 Marca 2014 Autor Share Napisano 8 Marca 2014 Dziękuje za komentarze . Jeśli chodzi o wash, to wiem już, następnym razem bardziej się postaram odpowiednio dobrać kolor. Na pewno skorzystam z rad kolegów. Jaki kolejny model w planach? No właśnie jestem na etapie zastanawiania i wybierania (a wybór jest) kolejnego modelu, także na razie jeszcze dokładnie nie wiem co będę sklejać . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi