Der-Steppenwolf Napisano 17 Lutego 2013 Share Napisano 17 Lutego 2013 Wita niedzielny sklejacz ;o) Oto mój ostatni ulepek. Model pewnie znany wszystkim, albo przynajmniej większości. Nie nastręczał szczególnych problemów, sklejał się ładnie bez szpachlowania, jedynie niewielkie szpary w połączeniu skrzydeł z kadłubem zalane CA i wyszlifowane. Karaś oczywiście malowany pędzlem, humbrolami, ramy osłon z ręki. Wszystko prosto z pudła, bez jakichkolwiek dodatków. Wiem że efekt nie powala, ale jak raz na rok coś tam skleję, nachodzi mnie nieodparta chęć pokazania się z tym na forum. Z grzechów zauważyłem źle przyklejoną szachownicę z prawej strony statecznika, ale już było za późno no i te paprochy na dolnej powierzchni. Pozdrawiam! - Michał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzidas71 Napisano 17 Lutego 2013 Share Napisano 17 Lutego 2013 1.Jak na model bez dodatków- naprawdę bardzo dobrze się prezentuje. 2.Jak na model malowany pędzlem - bardzo dobry efekt. 3.Ramki z ręki - bardzo dobrze Opinie bez kokieterii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 17 Lutego 2013 Share Napisano 17 Lutego 2013 dla mnie bomba ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 17 Lutego 2013 Share Napisano 17 Lutego 2013 Jestem na tak. Nie tylko, że vintage, ale że takie b.ortodoksyjne, z pędzelkiem, z kalkami z zestawu i Humbrolem. Czy można więcej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 17 Lutego 2013 Share Napisano 17 Lutego 2013 1.Jak na model bez dodatków- naprawdę bardzo dobrze się prezentuje.2.Jak na model malowany pędzlem - bardzo dobry efekt. 3.Ramki z ręki - bardzo dobrze Opinie bez kokieterii. Jeszcze dodaj - "bardzo dobre zdjęcia" i mamy prawdziwe arcydzieło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Der-Steppenwolf Napisano 17 Lutego 2013 Autor Share Napisano 17 Lutego 2013 Dzięki za opinie;) Jeszcze dodaj - "bardzo dobre zdjęcia" i mamy prawdziwe arcydzieło No cóż, sam podkreśliłem że szału nie ma , a zdjęcia wyszły jak wyszły, bo robione na szybkości, przy sztucznym oświetleniu. Pewnie lepiej by wszystko wyszło przy naturalnym. Swoją drogą pierwszy model który machnąłem sido, który trochę uwypuklił niedoskonałości powłoki malarskiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 17 Lutego 2013 Share Napisano 17 Lutego 2013 który trochę uwypuklił niedoskonałości powłoki malarskiej. Ciiii nic nie widać, jest dobrze, głupot nie pisz ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yarris Napisano 17 Lutego 2013 Share Napisano 17 Lutego 2013 Seb zostal krytykiem lotniczym- brawo- Seb czy jest jakas dziedzina modelarstwa na ktorej sie nie znasz??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Banny Napisano 17 Lutego 2013 Share Napisano 17 Lutego 2013 Całkiem uroczy Karaś w klasycznym wykonaniu. Malowanie pędzlem trąci nieco myszką w obecnych czasach, ale nie rzuca się to w oczy. Za to kalki trochę srebrzą na stateczniku. Przy pędzlowaniu uzywaj bardziej matowego werniksu, bo błyszczący wyciąga wszelkie niedoskonałości. Zdjęcia co najwyżej przeciętne. Małe, ze słabą głębią, nazbyt wykontrastowane przez flesz. Warto popatrzeć jak robią to inni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spadochroniarz Napisano 17 Lutego 2013 Share Napisano 17 Lutego 2013 Też ten model ostatnio skleiłem . Bardzo fajnie ci wyszedł ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 21 Lutego 2013 Share Napisano 21 Lutego 2013 Aż łza się w ou kręci. To był mój drugi model. Szkoda, że go wtedy spartoliłem. Za to Twój jest świetny. Nic dodać nic ująć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi