wisa Napisano 8 Maja 2015 Share Napisano 8 Maja 2015 Przedstawiam Koleżeństwu kilka zdjęć skończonego Texana. No może prawie skończonego, bo nie mam farbek clear i pozostały do wklejenia światła pozycyjne na skrzydłach. Chciałbym też dać jakiś ślad za wydechem ale jakoś nijak nie mogę rozkminić w jaki sposób go ulokować Na zdjęciach oryginałów go nie widzę Zestaw to Kitty Hawk i został kupiony i zrobiony na życzenie żony i młodszego syna. Powstał praktycznie z pudełka, dodałem jedynie pasy na siedzenia z Eduarda. Przy tym modelu najważniejszy był FUN a nie szukanie dokumentacji i "walka" "Zleceniodawcom" model się podoba i to jest najważniejsze! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Desaxe Napisano 8 Maja 2015 Share Napisano 8 Maja 2015 Ładniutki a godło osobiste wymiata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 8 Maja 2015 Share Napisano 8 Maja 2015 Estetycznie,czyściutko.....naprawdę robi na mnie wrażenie-bardzo ładny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 8 Maja 2015 Share Napisano 8 Maja 2015 No Brawo! Piękny model. Gratuluje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 9 Maja 2015 Share Napisano 9 Maja 2015 Bardzo ładny. _________________________________________________________________________________________ Na warsztacie: Fiat BR.20M - Supermodel + blachy - Eduard 1/72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Świderski Napisano 9 Maja 2015 Share Napisano 9 Maja 2015 Mam sentyment do tego "ptaszka". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pedzelek Napisano 9 Maja 2015 Share Napisano 9 Maja 2015 Super! ...zdradź sekret jak robiłeś fotki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seweryn Napisano 9 Maja 2015 Share Napisano 9 Maja 2015 Piękny model. Gratuluję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wisa Napisano 10 Maja 2015 Autor Share Napisano 10 Maja 2015 Fotki robione były Nikonem D800, ze statywu. Przysłona f11, czas 1/15. Model z tłem ustawiony był przodem do okna tarasowego tak, żeby nie świeciło na niego bezpośrednio słońce. Zero sekretów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pedzelek Napisano 10 Maja 2015 Share Napisano 10 Maja 2015 Nikon D800 cena aparatu około 7-10tys. !!!! Chciałbym zobaczyć minę właściciela aparatu któremu aparat się zepsuję po gwarancji bez możliwości naprawy. Albo upadnie mu z rąk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wisa Napisano 10 Maja 2015 Autor Share Napisano 10 Maja 2015 Pedzelek, nie ma co przeżywać Wszystko może się zepsuć lub ulec zniszczeniu. Zawodowo pracuję jako fotoreporter więc mam i na sprzęt, i na jego serwisowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panzer_lehr Napisano 10 Maja 2015 Share Napisano 10 Maja 2015 Nikon D800 cena aparatu około 7-10tys. !!!!Chciałbym zobaczyć minę właściciela aparatu któremu aparat się zepsuję po gwarancji bez możliwości naprawy. Albo upadnie mu z rąk Poprostu, rób zdjęcia telefonem komórkowym i nie wypominaj innym, źe coś jest drogie lub tanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wisa Napisano 14 Maja 2015 Autor Share Napisano 14 Maja 2015 Obserwacja zagranicznych for, zwłaszcza LSP, zaowocowała zakupem uniwersalnej podstawki transportowo-montażowo malarskiej Sklejkę zaimpregnowałem, całość złożyłem i wygląda tak: Podstawka jest uniwersalna, do transportu model będzie zabezpieczony gumkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vacat77 Napisano 14 Maja 2015 Share Napisano 14 Maja 2015 Piękny model. Czy możesz podpowiedzieć jak wykonałeś tak idealnie równio czerwone malowanie na osłonie silnika? Chyba nie za pomocą taśmy maskującej? Czy możesz proszę podesłać link do strony gdzie można zakupić taką podstawkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wisa Napisano 14 Maja 2015 Autor Share Napisano 14 Maja 2015 Podstawka do kupienia w Jadarze. W różnych rozmiarach http://www.jadarhobby.pl/jh-models-m-477.html Malowanie osłony silnika odbyło się przy użyciu taśmy maskującej i aerografu. Najpierw pomalowałem wnętrze osłony, potem, po zabezpieczeniu wnętrza taśmą, prysnąłem czerwony przód, a gdy dobrze wysechł - zamaskowałem go taśmą Tamiyi po uprzednim jej osłabieniu przez "modelarskie czoło" i pomalowałem szaroniebieskim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wisa Napisano 15 Maja 2015 Autor Share Napisano 15 Maja 2015 Texan otrzymał podstawkę. Jest to nowość z firmy Eureka XXL. Teraz projekt mogę uznać za skończony! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vacat77 Napisano 15 Maja 2015 Share Napisano 15 Maja 2015 Podstawka do kupienia w Jadarze. W różnych rozmiarach http://www.jadarhobby.pl/jh-models-m-477.htmlMalowanie osłony silnika odbyło się przy użyciu taśmy maskującej i aerografu. Najpierw pomalowałem wnętrze osłony, potem, po zabezpieczeniu wnętrza taśmą, prysnąłem czerwony przód, a gdy dobrze wysechł - zamaskowałem go taśmą Tamiyi po uprzednim jej osłabieniu przez "modelarskie czoło" i pomalowałem szaroniebieskim. Bardzo dziękuję kolego, mam nadzieję, że kiedyś osiągnę Twoją wprawę w robieniu takich cudeńków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi