RH Napisano 28 Listopada 2016 Share Napisano 28 Listopada 2016 Vickers 161 [1] został zaprojektowany w odpowiedzi na specyfikację Ministerstwa Lotnictwa F.29 / 27. Projekt myśliwca przechwytującego który w kadlubie miał posiadac działko o kalibrze 37 mm z zapasem naboi 23szt Brońzamonowana byla pod kątem 45 stopni lub więcej powyżej poziomu, tak, że samolot podlatywał poniżej bombowca lub sterowca i z tej pozycji prowadził ostrzał . W czasie II wojny światowej Luftwaffe wykorzystywała podobne podejście, o nazwie Schräge Musik. To taka ciekawostka created by picasa2html.com Kolejny modelik skończony ,tym razem dziwoląg z lat 30- tych .Model żywiczny .Niestety kratownicy nie ma w zestawie ,trzeba sobie radzić samemu ,ja zastosowałem rurki miedziane i pręty plastikowe o średnicy 1mm.całość malowana gunze C8 Model nie dla nowicjuszy. Malowanie ze względu na specyficzne umieszczenie silnika i śmigła ,należy wykonać kiedy model jest jeszcze w dwóch częściach to znaczy kadłub i kratownica osobno .Po pomalowaniu wklejamy silnik osłonę silnika i na sztyfcie montujemy śmigło .Dopiero wtedy montujemy tyna część kadłuba z kratownicą i usterzeniem . I to tyle .teraz galeria tej "paskudy " Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 28 Listopada 2016 Share Napisano 28 Listopada 2016 Konstrukcja wykraczająca poza granice normy:) Nigdy nie widziałem złożonego tego zestawu, chociaż to już 10 lat od premiery. Pięknie to wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuwumaster Napisano 28 Listopada 2016 Share Napisano 28 Listopada 2016 noo oryginał, pięknie wykonany! pozdr ww Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 28 Listopada 2016 Share Napisano 28 Listopada 2016 Jak zawsze u Ciebie... WOW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 28 Listopada 2016 Share Napisano 28 Listopada 2016 Straszny pokrak, ale wykonany po mistrzowsku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi