sjr Napisano 19 Marca 2017 Share Napisano 19 Marca 2017 Model prosto z pudełka, dorzuciłem tylko pasy własnej roboty. Malowany kolejno Pactrą. Założyłem że będzie to model testowy pod zdrapki robione wykałaczką. Jako bazę położyłem Tamkę x-11 Chrome Silver. Jest kilka baboli, pękły mi żółte kalki i musiałem dodać kolejne obicia, żeby nie było tego widać i brudzenie nie wyszło tak jak miało wyjść... Koniec końców tak to wyszło: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filipsg Napisano 19 Marca 2017 Share Napisano 19 Marca 2017 Naprawdę fajny! Obicia miejscami mi jakoś nie leżą, ale to po części pewnie dlatego że lubię czyste latadełka. Myślę, że wyszło to bardziej wiarygodnie niż przy Helldiverze. Też skleiłem ten model i też bez baboli się nie obeszło, a na koniec dobiłem swojego Zero wyjątkowo niewdzięcznymi kalkami Techmodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woit Napisano 20 Marca 2017 Share Napisano 20 Marca 2017 Przyjemny w odbiorze model. Kalki tylko strasznie grube są - narzekam bo też próbuję je właśnie jakoś okiełznać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 20 Marca 2017 Share Napisano 20 Marca 2017 całkiem przyjemny ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek K Napisano 20 Marca 2017 Share Napisano 20 Marca 2017 Każdy japoniec w galerii cieszy, ale. ! . Jesteś kolejną ofiarą airfixowego malowania, wszystkie kolory do bani. Jest parę zdjęć i opisów tego malowania. Czasami wato poczytać. Odrapania za pomocą wykałaczki też słabe i zrobione w dziwnych miejscach . Nie uniknąłeś też błędów w brudzeniu( góra zajechana , a spód nówka , kalki i kółka czyściutkie. ) Kup hasegawę lub tamiję są zdecydowanie lepsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sjr Napisano 20 Marca 2017 Autor Share Napisano 20 Marca 2017 Dziękuję za wskazówki. Mam w planach jeszcze B5N Kate też od Airfixa, fajnie ten zestaw wygląda na inboxie. Jakie powinno być prawidłowe kolory bo szczerze mówiąc patrzyłem trochę po zdjęciach i wydawało mi się że nie jest z nimi źle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek K Napisano 20 Marca 2017 Share Napisano 20 Marca 2017 Dziękuję za wskazówki. Mam w planach jeszcze B5N Kate też od Airfixa, fajnie ten zestaw wygląda na inboxie. Jakie powinno być prawidłowe kolory bo szczerze mówiąc patrzyłem trochę po zdjęciach i wydawało mi się że nie jest z nimi źle. A6N2 góra zielony ijn mitsubishi (polecam gunze H jest podobny do pactry ),spód pomarańczowy . Uwaga B5N2 z P.H. były kamelkowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 23 Marca 2017 Share Napisano 23 Marca 2017 Fajny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi