Przemo1CK Napisano 20 Listopada 2008 Share Napisano 20 Listopada 2008 (edytowane) Witam ! Ostatnimi czasy klejenie u mnie stanęło, z racji dość poważnych problemów zdrowotnych, ale pomimo tego (i tego, że mam tymczasowo aktywną tylko lewą rękę) postanowiłem skleić wiekowy już model firmy Tamiya - na znak, że pomimo świetnych Tristara i Dragona... zawsze można coś wykrzesać ze staroci, których na całe szczęście rodzimy rynek modelarski jest pełen. Model malowany akrylami tamiya, układ jezdy to testowanie nowości z mojego warsztatu, czyli płynów i pigmentów Mig-a Koszyk z tyłu to blaszka verlindena do modelu Stuga, a przystosowana przeze mnie do tego Sturmpanzera. ładunek z tyłu to również verlinden. Pozdrawiam Przemo Edytowane 20 Listopada 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Avi Napisano 20 Listopada 2008 Share Napisano 20 Listopada 2008 Mnie osobiście bardzo się podoba. A już pełen podziwu jestem, że zrobiłes go jedną ręką Heh... 'jednoręki bandyta' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konradkur Napisano 20 Listopada 2008 Share Napisano 20 Listopada 2008 No ładny model naprawde mi sie podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam juszczak Napisano 20 Listopada 2008 Share Napisano 20 Listopada 2008 Model bbb.fajny.Czy malowanie to jakaś konkretna jednostka,czy konkretny pojazd? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemo1CK Napisano 20 Listopada 2008 Autor Share Napisano 20 Listopada 2008 Czy malowanie to jakaś konkretna jednostka,czy konkretny pojazd? Samo malowanie jest delikatnie wzorowane, a ogólnie model ma przedstawiać jednostkę z 219 Dywizjonu Dział Szturmowych, który to od 1944 roku brał udział w walkach na Węgrzech, a który ja przedstawiam kilka miesięcy później już na terenie niemiec w roku 1945. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szlachcik1 Napisano 20 Listopada 2008 Share Napisano 20 Listopada 2008 Fajnie wyszedł, naprawdę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ShaDow FoX Napisano 20 Listopada 2008 Share Napisano 20 Listopada 2008 Fajny, ładnie "styrany", błotko bardzo mi się podoba, duże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jager27 Napisano 20 Listopada 2008 Share Napisano 20 Listopada 2008 Mi się model bardzo podoba. Lufa troszkę za bardzo smolona , ale nie jest źle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pafica Napisano 20 Listopada 2008 Share Napisano 20 Listopada 2008 Widzę zmianę stylu. Na lepsze! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 20 Listopada 2008 Share Napisano 20 Listopada 2008 (edytowane) Generalnie model wyglada ladnie, robi wrazenie, pozatym bledy jak zawsze. Pozdrawiam. Edytowane 20 Listopada 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imek46 Napisano 20 Listopada 2008 Share Napisano 20 Listopada 2008 A co uczyniłeś z drugą ręką Przemek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 20 Listopada 2008 Share Napisano 20 Listopada 2008 No, no dla mnie najlepszy model w Twoim wykonaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemo1CK Napisano 20 Listopada 2008 Autor Share Napisano 20 Listopada 2008 A co uczyniłeś z drugą ręką Przemek. Operowali mi... ale jak to często w filmach mówią "wyliże się"... póki co nie rozstaje się z piżamą, ciapkami, kubkiem herbaty i połową moich monografii dla zabicia czasu w nocy... Pozdrawiam i dzięki Panowie za opinie. Przemo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arthur_szu Napisano 21 Listopada 2008 Share Napisano 21 Listopada 2008 Modelik sam w sobie ładniutki Mam małe "ale" - moim zdaniem efekt psuje ta okopcona lufa Wątpie czy załogi dopuściłyby do takiego stanu rzeczy... Drugie "ale" - nie wiem czy to wina zdjęć ale czy narzędzia są pomalowane na czarno? Jeśli tak - zmieniłbym to na jakiś bardziej stalowy kolorek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Avi Napisano 21 Listopada 2008 Share Napisano 21 Listopada 2008 Tak jak mówili przedmówcy - pstryknij tą czarną lufę jakimś filtrem lub delikatnie kolorem bazowym i będzie już w ogóle super. Szybkiego powrotu do zdrowia życzę Avi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 21 Listopada 2008 Share Napisano 21 Listopada 2008 poza uwagami poprzedników - dużo zdrowia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imek46 Napisano 21 Listopada 2008 Share Napisano 21 Listopada 2008 Ja też ci życzę szybkiego powrotu do zdrowia modelarskiego również i chylę czoła przed wykonanym przez ciebie modelem jedną ręką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boozy Napisano 23 Listopada 2008 Share Napisano 23 Listopada 2008 Ładnie. Błoto na kołach mogłeś troszke zróżnicować. PS. Szybkiego powrotu do zdrowia. PS2 Zrób jakiś warsztat jeśli czas i zdrowie Ci na to pozwoli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi