Skocz do zawartości

M270 MLRS ''HELL AMERICAN STYLE'' Armo 1/72 +scratch

hubert72

Rekomendowane odpowiedzi

Kilka dni temu udało mi się skończyć tytułowego,żywicznego MLRS'a .Praca trwała grubo ponad 1 miesiąc. Zestaw startowy to leciwy, kiepski wypust ARMO 1/72(jeden z pierwszych). Nie była to łatwa , miła i przyjemna praca jak by się mogło wydawać . Od podstaw i z innych elementów wykonałem to co widoczne na foto poniżej :

DSC05084.jpg

DSC05072.jpg

wnetrze.jpg

Jednostka do której pierwotnie należała wyrzutnia: A Battery 94th Field Artillery 1st Armored Division z okresu operacji Desert Storm .Malowanie wykonane farbami z serii Mr.Hobby .Ślady eksploatacji to pigmenty Mig i farby vallejo. Pakunek to żywice black-dog i kartony zakupione na allegro. Kalki wykonane na zamówienie.

Z tego miejsca chciałbym serdecznie podziękować Piotrowi(rtoipmodest) za przekazanie układu jezdego z bradley'a , figurek oraz tabliczki z grawertonem i Zbyszkowi (TankRed1070) za projekt kalek . Należy się duże .Teraz czas na fotki :

DSC05375.jpg

DSC05346.jpg

DSC05390.jpg

DSC05394.jpg

DSC05385.jpg

DSC05381.jpg

DSC05350.jpg

DSC05340.jpg

DSC05318.jpg

DSC05319.jpg

DSC05327.jpg

DSC05329.jpg

DSC05335.jpg

I na koniec jeszcze dwie:

DSC05362.jpg

DSC05401.jpg

Edytowane przez Gość

Zdjęcia nie pomalowanego modelu - miazga. Dałeś czadu z walorką. Efekt finalny bardzo fajny i pełen smaczków. Propozycja moja jest taka, żebyś do takich projektów, jak ten, gdzie waloryzujesz co się da i czego się nie da, robił warsztaty.

Tak, dokładnie Piotrek - figury to mój debiut W sumie tak mnie wkręciły, że mam kilka planów odnośnie modeli z wykorzystaniem pozorantów...

W SAW'ie dodałem górny chwyt, dwupunktowe zawieszenie i kolbe . Parke niestety zrobiłem jednakowej długości na całym obwodzie bez ''fish tail'a'' co nie zmienia faktu , że figurek w nią odziany bardzo mi się podoba

. Parke niestety zrobiłem jednakowej długości na całym obwodzie bez ''fish tail'a'' :

W sumie to nie problem bo za plecami ma bryłę pojazdu, zresztą kto się wyznaje na mundurkach Chyba niezbyt dobrze się przyglądałeś parce bo na górze są 4 sznurki i dwa w pasie + dwa w ogonie. Ja w swojej parce ich nie robiłem bo są naprawde cieniutkie (jak sznurowadła).

Jeszcze raz gratulacje

p_forward_hilliard_b.jpg

zamiast

Hubert, pięknie wyszedł MLRS. Cieszę się, że w końcu pojawiły się u Ciebie figurki i podstawka. teraz już nie będziesz miał wymówki

Co do podstawki to muszę się zgodzić z Piotrem. Ziemia za bardzo pzrekombinowana, ale pierwsze koty za płoty.

pozdrawiam

Marcin

Dzięki za miłe słowa piaseczek bez problemu mogę jeszcze przeciągnać mig'iem + fixerem dla ujednolicenia odcienia

Korci mnie aby jedną z fotek wmontować w obraz CNN -ot taki fotomontażyk , niestety aż takich umiejętności nie posiadam Może byłby ktoś chętny ?