Skocz do zawartości

Sd.Kfz. 222 & DKW NZ 350- Tamiya & Voyager

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Kolejne moje wypociny zakończone. Wyżej wymienione pojazdy należą do 999 Armored Recon Battalion, który to został przeniesiony z Tunezji na wyspę Rodos w Grecji. Model malowany farbami Vallejo, do tego oleje Abteilung, wasche AK, oraz pigmenty MIG. Zestaw nie posiada zbyt ładnych wyprasek jednak z odrobiną blaszek i podkładem merytorycznym w postaci książek z epoki, dało się co nieco zklecić. No to mozecie mnie teraz zjeść Miłego oglądania.

SAM_2335_zps4ba75dd7.jpg

SAM_2339_zps3d86ca62.jpg

SAM_2340_zps33c40319.jpg

SAM_2343_zpse5e60736.jpg

SAM_2344_zpsb1f7a667.jpg

SAM_2346_zpsef82b9b4.jpg

SAM_2349_zps02cb267c.jpg

SAM_2355_zpsef00e61f.jpg

SAM_2358_zpsfb59ff8f.jpg

SAM_2360_zpsc2c4a2a0.jpg

SAM_2362_zps2a6bea7c.jpg

SAM_2366_zps29cf5e7b.jpg

SAM_2369_zps6e8f286a.jpg

SAM_2371_zpsc33cfdca.jpg

SAM_2374_zps4fc99995.jpg

SAM_2380_zps8d1c4254.jpg

Napisano

Hej, Daniel.

Budowę modelu podglądałem w warsztacie, sam wóz, obicia, brudzenie jak dla mnie ok, tylko światło psuje trochę efekt, może na innym tle byłoby lepiej. No i figuranci trochę bladzieńcy.

Ale sam lepiej bym nie zrobił

Pozdrawiam, Marcin.

Napisano

Modele bardzo mi się podobają, choć zdjęcia psują nieco efekt jaki sobą prezentują. Lekcje masz do odrobienia z fotografii i malowania twarzyczek (figurki to masakra i sam musze się jeszcze wiele nauczyć).

Napisano

I jestem po oględzinach na żywo. I jestem pod ogromnym wrażeniem. Model wykonany na bardzo wysokim poziomie. Bardzo fajnie pomalowany, z subtelnie zrobionymi ale widocznymi śladami eksploatacji. Te ostatnie wykonane dla mnie wprost idealnie. Daniel wielkie gratulacje

Napisano

Najmocniej przepraszam, ale na 4 zdjęciu zauważyłem, że motocyklista ma nieusunięty szew na prawym bucie... Poza tym brak innych "ale". Motocykl ładnie odtworzony, szczególnie szprychy