Reez Napisano 21 Stycznia 2014 Share Napisano 21 Stycznia 2014 Witam. Oto mój drugi model jaki kiedykolwiek w życiu złożyłem. Tytułowy ISU 152 firmy Zvezda prosto z pudła (marzą się porządniejsze gąski ale monet brak :( ). Standardowo wszelkie uwagi oraz krytyka mile widziane, ponieważ dopiero się uczę. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 21 Stycznia 2014 Share Napisano 21 Stycznia 2014 Świetny zwieroboj! Troszkę tylko zdjęcia za jasne. Lufa zestawowa? Jak ze składalnością? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Reez Napisano 21 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 21 Stycznia 2014 Dziękuje Dopiero uczę się robić odpowiedniej jakości zdjęcia i robię je niestety telefonem. Lufa zestawowa - jak i wszystko inne, tylko belki drewna zebrane na dworze Jestem początkujący i jak dla mnie nie było większych problemów odnośnie konstrukcji ale wszędzie gdzie czytam i przeglądam to wszyscy strasznie narzekają na modele Zvezdy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lachim1902 Napisano 21 Stycznia 2014 Share Napisano 21 Stycznia 2014 Model jak ta lala, mi się podoba!!! Zwiezda jest wymagająca ale jak się przyłożysz do niej to daje świetne efekty. Coś na zasadzie nie taki diabeł straszny jak go malują . Pozdrawiam Michał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 21 Stycznia 2014 Share Napisano 21 Stycznia 2014 Bardzo udany model, jedynie rdza na zadku mi się nie podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slawekmalysek Napisano 22 Stycznia 2014 Share Napisano 22 Stycznia 2014 Ciekawy model, fajne zimowe wdzianko chociaż te rdzawe zacieki psują efekt, niestety "gąski" masz założone na odwrót......szkoda że nie wymieniłeś lufy na np. RB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fenek Napisano 22 Stycznia 2014 Share Napisano 22 Stycznia 2014 Ogólnie fajny zwłaszcza jak na drugi model następnym razem spróbuj zrobić zdjęcia na ciemnym tle (jeśli model jest jasny) i popracuj trochę nad bardziej naturalnym ułożeniem szmaty na kadłubie (teraz od biedy można uznać że zamarzła ) i wydaje mi się że jedna gąska lewa pacząc od przodu jest za luźna. pracuj dalej bo masz do tego smykałkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dr.Watson Napisano 22 Stycznia 2014 Share Napisano 22 Stycznia 2014 Piękny model, przyczepię się jedynie do końcówki lufy, przyczernij ją trochę. Bo wygląda jak by żadnego strzału nie oddał. Tym bardziej że przy hamulcu, jest białe kamo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Reez Napisano 22 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 22 Stycznia 2014 Cieszę się, że model wywołuje głównie pozytywne reakcje ;) Co do gąsek to faktycznie lewa jest poluzowana, przed każdą 'pozą' starałem się ją naciągać jednak ona ciągle robiła swoje ;) Co do lufy to pierwotnie była ona przydymiona lecz niestety przez to, że mam nienajlepszy wzrok to gdy model stał sobie i się prezentował na półce to ta przydymiona końcówka po prostu zanikała w moich oczach i optycznie skracała całą lufę dlatego ostatecznie zdecydowałem się pacnąć końcówkę białą farbą. Tak oto to wyglądało wcześniej: Pozdrawiam i do zobaczenia wkrótce przy moim T-34/85 Zvezdy za którego się niebawem zabieram ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 22 Stycznia 2014 Share Napisano 22 Stycznia 2014 Pawle po "tetetce" kup coś z porządniejszej firmy, już najwyższa pora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jumo Napisano 23 Stycznia 2014 Share Napisano 23 Stycznia 2014 Świetny , właśnie taki powinien być zwierboj zardzewiała "mroczna" maszyna ..... Aż ciarki chodza po plecach . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
templess Napisano 23 Stycznia 2014 Share Napisano 23 Stycznia 2014 Drugi model. Model prosto z pudła. Robi wrażenie. Nie zmieniaj hobby bo masz do tego smykałkę. Gratuluję i czekam na następny model niecierpliwie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Reez Napisano 23 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 23 Stycznia 2014 Dzięki za kolejne ciepłe słowa Panowie ;) Widzę, że model cieszy się jako takim zainteresowaniem więc wrzucam parę fotek z procesu jego powstawania. Zdjęcia są dość kiepskiej jakości i na niezbyt pięknym tle mojego 'warsztatu', ponieważ nigdy nie miały ujrzeć światła dziennego;) I tu ze swoim starszym o kilka dni bratem czyli moim pierwszym modelem (którego chyba czeka mały tuning) ;) Samego brata czyli IS'a-Drugiego można znaleść tutaj: http://modelwork.pl/viewtopic.php?f=68&t=41725 Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Keisyzrk Napisano 24 Stycznia 2014 Share Napisano 24 Stycznia 2014 Mam dla ciebie kubeł zimnej wody do wylania na głowę.. dlaczego "zapetałeś" oznaczenia białą farbą ? Zostaw zvezde jest dla masochistów Powodzenia dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kacper4008 Napisano 24 Stycznia 2014 Share Napisano 24 Stycznia 2014 Piękny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
killerkk Napisano 3 Lutego 2014 Share Napisano 3 Lutego 2014 Zimna wojna, uwielbiam ją!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Reez Napisano 7 Lutego 2014 Autor Share Napisano 7 Lutego 2014 Zgodnie z zaleceniami w końcu udało się porobić fotki na ciemnym tle, a oto kilka z nich: Pozdrawiam i zapraszam do oglądania mojej najnowszej galerii czołgu T 34/85: http://modelwork.pl/viewtopic.php?f=68&t=42074 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 23 Lipca 2015 Share Napisano 23 Lipca 2015 Dla mnie super. Sam czekam na Tamiya ISU-152 i wlasnie sie zastanawiam czy robic go jako zimowke czy w pieknej zieleni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi