Skocz do zawartości

Sherman 105mm 1/35 Tamiya

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, chciałbym wam zaprezentować jeden z pierwszych moich modeli. Przepraszam,że jakoś zdjęć i tło ale cyfrówka była pożyczona no i jakoś tak nie umiałem nią zrobić porządnych zdjęć . Proszę o komentarze i wytyczenie moich błędów abym mógł rozwijać moje zdolności. Nie dawałem washa itp bo dopiero z tym raczkuje i nie chciałem "zniszczyć" moją nieudolnością takiego modelu. Dodam tylko, że wszystko malowane było pędzelkiem i akrylówkami.

th_sher3.jpg

th_sher4.jpg

th_sher44.jpg

th_sher.jpg

th_sher1.jpg

Napisano

Ładny model, ładnie pomalowany i czysto sklejony. Fotki też dają radę. Ogólnie pod względem warsztatowym nie ma się do czego przyczepić, tylko washa i drybrusha brakuje do pełnego szczęścia.

Pozdrawiam

Napisano

Fajnie, gdybyś tylko:

a) Dał washa

b)Lekko sponiwierał układ jezdny.

Poza tym nieźle to wygląda, ładny syfek na "pace"

Napisano

Mam zamiar jeszcze dodać błotko do gąsek, ale dopiero zaczynam testować jak to zrobić i z czego xD. W następnych moich pracach na pewno wezmę się wreście za washa, muszę jeszce tylko poszperać po necie jak to się robi no i popróbowac na jakimś tam złomie modelarskim, thx za komentarze,

pozdrawiam

Napisano

A te białawe zacieki co mają grać? Układ jezdny wygląda jakby go przed chwilą wypucowali na błysk a zapomnieli o reszcie tanka.

Napisano

Białe zacieki mają robić za wytarty czołg wapnem aby przystosować go do krajobrazu zimy. Faktem jest,że na układzie jezdnym najmniej się skupiłem i jest odstający od reszty. Mam zamiar "zamaskować" tą niedoróbkę dodając błotko.

Napisano

Moim zdaniem model jest wykonany tak jak trzeba-nie za wiele śladów eksploatacji w modelach typu sherman(krótka żywotność na froncie).

Mi się podobają resztki(?) zimowego kamo, które są zgodnie z prawdą wykonane. Dodaj trochę błota na układ jezdny.

Pozdrawiam