MrDyzio Napisano 5 Października 2011 Share Napisano 5 Października 2011 Co prawda zarzekałem się wcześniej, że koniec z niemczyzną... Kolega z klubu wcisnął mi tego paskudnika, jako że wcześniej popełniłem E-100, a i potrzebowałem relaksacyjnego modelu, więc wziąłem się za myszkę czyli Maus. Koła i wózki jezdne zmontowane (trochę tego jest), a gąsienice psiknięte czarnym podkładem Zmontowana wieża z dodaną fakturą odlewu na jarzmie Szkielet kadłuba złożony, z dodanymi siatkami pod otworami wentylacyjnymi Tyle na chwilę obecną. Mam nadzieję szybko się z nim uporać, by powrócić do moich ulubionych poloników. Zdjęcia pstrykane na szybko, więc są jakie są. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 5 Października 2011 Share Napisano 5 Października 2011 Ło Matko No to pojechałeś... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrDyzio Napisano 5 Października 2011 Autor Share Napisano 5 Października 2011 Ło Matko No to pojechałeś... Eee tam Myszką pobawimy się dalej jutro a póki co zmykam spać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R_Mazzi Napisano 5 Października 2011 Share Napisano 5 Października 2011 No dobra, myszka jest ale co z kotem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PsyhoSpider Napisano 5 Października 2011 Share Napisano 5 Października 2011 No dobra, myszka jest ale co z kotem? Lepiej się za szczura wziąść Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrDyzio Napisano 5 Października 2011 Autor Share Napisano 5 Października 2011 No dobra, myszka jest ale co z kotem? Kot się pojawi w swoim czasie Jest w drodze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol_Max Napisano 5 Października 2011 Share Napisano 5 Października 2011 Maus to mój ulubiony czołg A będzie jakaś dioramka, czy tak na sucho Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrDyzio Napisano 5 Października 2011 Autor Share Napisano 5 Października 2011 Maus to mój ulubiony czołg A będzie jakaś dioramka, czy tak na sucho A widziałeś któryś z moich czołgów bez podstawki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 5 Października 2011 Share Napisano 5 Października 2011 Na zdjęciach poniżej wygrał jednak kot. Będę podglądał, bo to bardzo nietypowa konstrukcja (a raczej mało spotykana na forach). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrDyzio Napisano 5 Października 2011 Autor Share Napisano 5 Października 2011 Na zdjęciach poniżej wygrał jednak kot. Będę podglądał, bo to bardzo nietypowa konstrukcja (a raczej mało spotykana na forach). Nie bardzo kot wygrał... Ten pokazany na zdjęciach został wysadzony przez własną załogę, by nie wpadł w lepkie łapki towarzyszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kwiatektatek Napisano 5 Października 2011 Share Napisano 5 Października 2011 MrDyzio twój wybór tematów jest nad wyraz zacny. I choć wolę jak robisz latające konstrukcje, to na takie gryzonie chętnie popatrzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoti Napisano 5 Października 2011 Share Napisano 5 Października 2011 Jakieś orki będą ;) ? Moja kocica się oblizała na widok takiej myszki. Siadam na widowni i czekam na więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol_Max Napisano 6 Października 2011 Share Napisano 6 Października 2011 Maus to mój ulubiony czołg A będzie jakaś dioramka, czy tak na sucho A widziałeś któryś z moich czołgów bez podstawki? No to teraz nie usnę do puki tego nie zobaczę To może jakaś odrobinka tajemnicy co i jak, czy dalej napięcie będzie rosło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrDyzio Napisano 11 Października 2011 Autor Share Napisano 11 Października 2011 No to teraz nie usnę do puki tego nie zobaczę To może jakaś odrobinka tajemnicy co i jak, czy dalej napięcie będzie rosło Co prawda na pięcie mi nic nie wyrosło, ale Myszka powoli rośnie w siłę i obrasta w pancerz. Na początek kołowy zawrót głowy Po lekkiej walce pojawiły się gąski... (odrobinę krótkie były i jedna strzeliła w trakcie klejenia) Pojawił się też boczny pancerz Wieża psiknięta bazowym kolorem Nie mogłem się powstrzymać, żeby nie zobaczyć w całości Na koniec sesji zajrzał Hans, by skontrolować przebieg prac. Zerknął z góry I dumnie zapozował do pamiątkowej fotki Pozostały drobne poprawki łączeń burt i doklejanie drobnicy do kadłuba. Tyle na dziś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 11 Października 2011 Share Napisano 11 Października 2011 Ale to kolos. Pracuj dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrDyzio Napisano 6 Lutego 2012 Autor Share Napisano 6 Lutego 2012 Ostatnio jakoś nie po drodze było mi do modelarskiego kącika, ale nareszcie znalazłem czas by powrócić do Myszy. Przeszlifowane gdzieniegdzie, wanna psiknięta podkładem i pre-shadingiem. Jak tylko wywietrzyłem wonny aromat Surfacera z pokoju, zająłem się kolorem bazowym z lekkimi rozjaśnieniami. Kolor podstawowy to Poly Scale Panzer Dark Yellow, a rozjaśnienia baza z dodatkiem Model Master US Army Gulf War. Na chwilę obecną Myszka prezentuje się tak: Wkrótce kolejne kolory... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol_Max Napisano 6 Lutego 2012 Share Napisano 6 Lutego 2012 Ładnie czekam na więcej. Jeśli można wiedzieć czemu ta lufa jest czarna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 6 Lutego 2012 Share Napisano 6 Lutego 2012 Z początku myślałem, że zacząłeś ten temat z poligonu/składowiska. Biadoliłeś i biadoliłeś i wreszcie coś w 1/72 Kamo to zapewne kwestia najbliższego czasu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrDyzio Napisano 6 Lutego 2012 Autor Share Napisano 6 Lutego 2012 Ładnie czekam na więcej.Jeśli można wiedzieć czemu ta lufa jest czarna Bo czarny kolor wyszczupla Myszka jeszcze nie skończona... Z początku myślałem, że zacząłeś ten temat z poligonu/składowiska.Biadoliłeś i biadoliłeś i wreszcie coś w 1/72 Kamo to zapewne kwestia najbliższego czasu Rękę prawie wyleczyłem to mogłem się powoli zabrać za modele. Jak czas pozwoli to może zacznę z kamo dzisiaj lub jutro... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 6 Lutego 2012 Share Napisano 6 Lutego 2012 to może zacznę z kamo dzisiaj lub jutro... Zapomiałem o ręce Masz na oku jakiś kolorki/układ plam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrDyzio Napisano 6 Lutego 2012 Autor Share Napisano 6 Lutego 2012 to może zacznę z kamo dzisiaj lub jutro... Zapomiałem o ręce Masz na oku jakiś kolorki/układ plam? Coś mi tam się klaruje co do plam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol_Max Napisano 6 Lutego 2012 Share Napisano 6 Lutego 2012 Taką grubą rurę aż trzeba wyszczuplić Tylko czy to jest po prostu podkład czy będziesz chciał tym osiągnąć efekt który zbliży model do prawdziwego Też mam nadzieję że kamo już wkrótce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrDyzio Napisano 6 Lutego 2012 Autor Share Napisano 6 Lutego 2012 Taką grubą rurę aż trzeba wyszczuplić Tylko czy to jest po prostu podkład czy będziesz chciał tym osiągnąć efekt który zbliży model do prawdziwego Też mam nadzieję że kamo już wkrótce Jest to farba, ale ciągle się nie mogę zdecydować. Mam 3 różne koncepcje co luf i jarzma Akurat teraz siedzę nad maskami do malowania. Zobaczymy co z tego wyjdzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrDyzio Napisano 7 Lutego 2012 Autor Share Napisano 7 Lutego 2012 Trochę długiej i nudnej zabawy z ekierką, taśmą maskującą i skalpelem. Wyszła lekko kanciasta wysypka. Wieża: Kadłub: I w całości: Po uporaniu się z tą radosną twórczością dałem odpocząć oczom i uzupełniłem płyny fizjologiczne Nabrawszy sił sięgnąłem po aerograf. Bazowy kolor kamuflażu to Light Grey (XF-66) z rozjaśnieniami z Medium Grey (XF-20). Po wyschnięciu farby zabrałem się za ściąganie masek. Chwila niepewności... ale wyszło całkiem zadowalająco. Tak się Myszeczka prezentuje w całości (na chwilę obecną): CDN... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 7 Lutego 2012 Share Napisano 7 Lutego 2012 Łoj kombinuje kolega kombinuje, a tam Panzer IV taka samotna w pudełku siedzi No, a tak serio to całkiem fajnie myszolec wygląda w tym "pikselowym" kamuflażu. Trochę jak gra video z lat 80-tych Pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi