Skocz do zawartości

V2 stanowisko startowe +pojazdy

tadeusz6514

Rekomendowane odpowiedzi

Od kilkunastu dni zacząłem budowę rakiety V2 wraz z pojazdami towarzyszącymi ij.

platforma startowa z wózkiem , stanowisko dowodzenia , przyczepa do przewozu rakiety i wiele innych pojazdów . Cały zestaw wykonany będzie w skali 1:72 .

psisi.jpg

2nhm655.jpg

epkwlc.jpg

nyv54.jpg

23r5pfm.jpg

282f0o0.jpg

2efls7r.jpg

jedynym pojazdem który będzie tylko przerobiony jest SdKfz 7 reszta pojazdów będzie wykonana samodzielnie .

Muszę przyznać bałem się zacząć budować tak skomplikowany model ,tak rakietę wykonałem samemu . Wiele modeli buduję w podobny sposób pianka (z drzwi lodówki)jest bardzo twarda i łatwa w obróbce a potem szpachla *2 i jest rakieta . Potem skrzydła, silnik,dodatki i wynik jest dość interesujący.

Naprawde duzy plus za rzadka tematyke.

Byc moze glupie pytanie-korzystales z jakichs konkretnych planow?Tak patrzac na Twoj pocisk jest on troche pekaty.Parzac na archiwalne zdjecia ksztalty sa rozne stad moje pytanie.

Ja bym powiedział że za pękaty mam taka w 1/35 Dragona ale aż tak gruba nie jest,chyba że to jakiś inny typ

Dokładnie, rakieta jest za pękata w środkowej części i za wąska przy dyszy silnika. Wystarczy ją porównać z archiwalnymi planami, modelem Dragona w 1/35, czy modelem Condora w 1/72. I właściwie dziwię dlaczego nie kupiłeś Condora, zwłaszcza że jest on śmiesznie tani-ok. 20zł

Wypas. Co do tej pękatości, to sie zastanawiam, czy to nie jest tylko złudzenie optyczne. Bo w ujęciu gdzie stoi, jest chyba smuklejsza. Tak czy inaczej gratuluję pomysłu i wykonania

Co do sylwetki to znalazłem takie coś. Wychodzi na to,że trochę się nie zgadza

v2_cutaway.jpg

Chyba,że to jakis inny typ.

Proponuję zaglądnąć na niżej podane strony

- rysunki z wymiarami - http://www.konradus.com/forum/read.php?f=13&i=5951&t=5951&page=1

- całkowicie darmowe plany modelu kartonowego w skali 1:32 - http://www.currell.net/models/v2.htm

A tak swoją drogą niezmiernie ciekawy projekt. Życzę powodzenia

Widzę że plany rakiety wraz z planami już zostały znalezione na portalu :konradusa:,chyba nie tylko ja tam urzęduje .Właśnie zacząłem budowę przyczepy do przewozu rakiety ,dużo zdjęć ,dużo modeli trzeb przejrzeć a potem do pracy .Jeden z kolegów proponuje abym kupił model i go skleił , ale ja mam większą frajdę gdy go zrobię samemu dłużej trwa ,ale efekt jest super .POZDRO

Jeden z kolegów proponuje abym kupił model i go skleił , ale ja mam większą frajdę gdy go zrobię samemu dłużej trwa ,ale efekt jest super .POZDRO

Ciekawe podejście A i sporo prawdy w tym jest

A nie masz w planach jeszcze czegoś takiego fascynującego? od podstaw oczywiście