sokol Napisano 8 Października 2007 Share Napisano 8 Października 2007 Cóż, pisać wiele nie będę Czemu "cichy zabójca" to kto śledzi losy Orła pewnie wie. A model relaksacyjny - Hobby Boss 1:700. Łatwo i szybko. Pomalowany szaro-czarnym akrylem Vallejo, trochę Patina Negra (też z Vallejo) i to już w zasadzie cała historia. Póki co trzy zdjęcia, bo przy sztucznym świetle, kolor kadłuba się mocno przekłamuje. Pozdrawiam sokol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 8 Października 2007 Share Napisano 8 Października 2007 Sokol w okretach tego chyba jeszcze nie bylo ale bardzo mnie cieszy Modelik miodzio. Troche wielkie te linie podzialu ale rozumiem, ze to przemalaowany gotowiec a jesli nie to gdzie relacja Skad kaleczki PS. Chcialbym miec takiego a ze nie mam wiec zazdroszcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 9 Października 2007 Share Napisano 9 Października 2007 Troche wielkie te linie podzialuI ta sruba... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokol Napisano 9 Października 2007 Autor Share Napisano 9 Października 2007 Tak jak pisałem model był czysto relaksacyjny, więc nic nie dorabiałem, nie przerabiałem. Relacji nie ma co robić, bo sklejania jest tu niewiele A kalki to rzeźbienie skalpelem w resztkach białej kalkomanii Natomiast jeśli chodzi o posiadanie, to Okonku , nie ma z tym problemu. Model w Polsce kosztuje 16 zł i jest ogólnie dostępny. http://www.modele.oh.pl/s/item.php?i=18221 Pozdrawiam sokol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 9 Października 2007 Share Napisano 9 Października 2007 fajne maleństwo, wielki plus za przeróbkę na Orła czy przy osprzęcie na kiosku to jakieś refleksy czy może farba spłynęła do podstawy tegoż osprzętu? Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokol Napisano 9 Października 2007 Autor Share Napisano 9 Października 2007 Raczej refleksy Postaram się dziś lub jutro wrzucić zdjęcia w świetle dziennym, bo tak jak pisałem, z lampą jest tragicznie. Pozdrawiam sokol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marwaw Napisano 10 Października 2007 Share Napisano 10 Października 2007 Tak piękny, że aż pod but Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokol Napisano 10 Października 2007 Autor Share Napisano 10 Października 2007 Co najwyżej pod duży palec. Na but jest za mały. Pozdrawiam sokol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKD4GA Napisano 10 Października 2007 Share Napisano 10 Października 2007 Sokol Fajowy Orzelek ! Wczoraj ogladalem tego HobbyBoss'a w Pelcie. Trumpek sprzedaja go zlozonego jako EasyModel. Nawet w podstawce sa dziurki przez ktore jest przewlekany drucik ktorym na czas transportu model jest przywiazany do podstawki wlasnie. Ciekawe co laczy Hobby Boss;a i Trumpka - to jakies siostrzane firmy sa ? Pozdr. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiterATS Napisano 10 Października 2007 Share Napisano 10 Października 2007 Ciekawe co laczy Hobby Boss;a i Trumpka - to jakies siostrzane firmy sa ? Wystarczy porównać T-34 Trumpka w 1/16 z T-34 Hobby Bossa w 1/48 i KW z Trumpka w 1/35 i z Hobby Bossa w 1/48. Modele to są praktycznie identyczne, poza skalą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKD4GA Napisano 10 Października 2007 Share Napisano 10 Października 2007 by Hobbyboss the "kit" devision of Easy Model http://forums.diecast-aviation.eu/showthread.php?p=182296Czyli HobbyBoss to marka nalezaca do Trumpetera... Pozdr. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciek92 Napisano 10 Października 2007 Share Napisano 10 Października 2007 Fajny ten Orełek Razi tylko ta gruba śruba. Może za niedługo zawita i u mnie PS. Chcialbym miec takiego a ze nie mam wiec zazdroszcze A ten Orzeł z tego tematu KLIK[/color] to jakiej firmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 10 Października 2007 Share Napisano 10 Października 2007 A ten Orzeł z tego tematu KLIK[/color] to jakiej firmy Z Trumpka ale jest jakies 4,86 raza wiekszy o tego malucha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokol Napisano 10 Października 2007 Autor Share Napisano 10 Października 2007 Śruba faktycznie jest "zbyt bolsza". Ale krasnoludki są u Okonka Na Kilo 1:144 też się pochylę. Sakramencko podoba mi się ten okręt No i też będzie to "Orzeł" Pozdrawiam sokol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciek92 Napisano 10 Października 2007 Share Napisano 10 Października 2007 okonek, a w jakich sklepach najlepiej go szukać i ile cie kosztował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokol Napisano 10 Października 2007 Autor Share Napisano 10 Października 2007 Znajdziesz w sklepach internetowych, np. tu: http://www.ehobby.pl/product_info.php?cPath=21_26&products_id=3355&osCsid=b7a148f0fead694d5267933f6589b81b http://www.martola.com.pl/oferta/index.php?nazwa=kilo&firma=&numer=&skala=1&cena2=&waluta=1&typ=&ile=25&lang=pl Pozdrawiam sokol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
perdidos Napisano 10 Października 2007 Share Napisano 10 Października 2007 ,,Sakramencko podoba mi się ten okręt,, Oj, wiem co to za uczucie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciek92 Napisano 11 Października 2007 Share Napisano 11 Października 2007 Dzięki wielkie sokol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokol Napisano 11 Października 2007 Autor Share Napisano 11 Października 2007 No i jeszcze kolejna porcja zdjęć, na początek dwa zdjęcia "Orła" zrobione przez szpiegów Łukaszenki ciemną nocą z kajaka i balonu koło Ustki A poniżej już zdjęcia modelu: Pozdrawiam sokol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 11 Października 2007 Share Napisano 11 Października 2007 oglądam fotki - jakaś dziwna ta śruba, taka jakaś "płaska" fotki szpionów fajne Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokol Napisano 11 Października 2007 Autor Share Napisano 11 Października 2007 oglądam fotki - jakaś dziwna ta śruba, taka jakaś "płaska" Ano tak jest... przyznaje się że mi się nie chciało zmieniać tego co jest w modelu i tak zostało. Oglądając model "na żywo", śruba nie rzuca się w oczy. Ale na fotkach psuje bardzo wygląd modelu. Więc w ogniu krytyki przyznaje się do zaniedbania I w wolnej chwili zatrudnię krasnoludki do jej poprawy ... Pozdrawiam sokol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi