stroju Napisano 17 Maja 2010 Share Napisano 17 Maja 2010 2K11 Krug (ros.: 2К11 Круг – "okrąg") – radziecki, a następnie rosyjski system rakiet ziemia-powietrze dalekiego zasięgu, do niszczenia celów na dużym i średnim pułapie. Przez NATO nazwany SA-4 Ganef. Czyli mój najnowszy żywiczny nabytek. Tutaj można zobaczyć inboxa: viewtopic.php?t=20896 Model będzie w ruskich barwach, z jakiejś odległej jednostki w głębi Syberii (takie trochę SF, czyli chcę zaszaleć z malowaniem i brudzeniem), wyrzutnia będzie w konfiguracji z podniesionymi rakietami, docelowo trafi na podstaweczkę z figurką. Budowę zacząłem od wywiercenia dziury i przyklejenia nakrętki do śruby mocującej pojazd do dioramki: Zrobiłem mocowanie obrotowe wyrzutni: I przykleiłem już wahacze: A tu figurka: I obok podwozia: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szwabu87 Napisano 17 Maja 2010 Share Napisano 17 Maja 2010 Siadam wygodnie, i zaczynam oglądać Czołgista jakiej f-my?? TANK?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 17 Maja 2010 Autor Share Napisano 17 Maja 2010 Czołgista jakiej f-my?? TANK?? Dokładnie, i to nawet oryginał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szwabu87 Napisano 17 Maja 2010 Share Napisano 17 Maja 2010 A gdzie go dostałeś? Bo sam bym chetnie zakupił kilku czołgistów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 17 Maja 2010 Autor Share Napisano 17 Maja 2010 Znajomy kupił mi na allegro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szwabu87 Napisano 17 Maja 2010 Share Napisano 17 Maja 2010 Dzięki, poszukam. Powodzenia w budowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ritter Napisano 17 Maja 2010 Share Napisano 17 Maja 2010 Z pewnością będę zaglądał bo temat oryginalny Powodzenia przy budowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 17 Maja 2010 Share Napisano 17 Maja 2010 Wojtek ? Pamiętasz naszą rozmowę o drucikach w wannie kadłuba ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 18 Maja 2010 Autor Share Napisano 18 Maja 2010 Na razie jeszcze pamiętam. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 18 Maja 2010 Autor Share Napisano 18 Maja 2010 No to skoro rakiety będą podniesione to musiałem złożyć 'stojak': Właściwe to szczęki powinny być rozchylone ale w łatwy sposób nie dało się tego zrobić to se darowałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 19 Maja 2010 Autor Share Napisano 19 Maja 2010 Dziś trochę popracowałem: Wzmocniłem mocowania siłownika ośkami a siłownik został wzmocniony drutem. Przerobiłem też mocowanie podpórki pod rakiety, bo te 'fabryczne' nie za bardzo pozwalały na obracanie tego elementu, to je odciąłem i zrobiłem coś na kształt tego co widziałem na zdjęciach oryginału. Skleiłem też jedną rakietę: I przymiarka rakiety: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 19 Maja 2010 Share Napisano 19 Maja 2010 Kurde, miodzio Podobają mi się dziwadła tego typu A malowanie jakie tu przypada? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szwabu87 Napisano 19 Maja 2010 Share Napisano 19 Maja 2010 Piękne 'maleństwo' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R_Mazzi Napisano 19 Maja 2010 Share Napisano 19 Maja 2010 Ale krowa... Wielgachny model będzie i dosłownie i w przenośni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 19 Maja 2010 Autor Share Napisano 19 Maja 2010 Dzięki rozłożonym rakietom wydaję się z 2 razy większy, warto się trochę pomęczyć z przeróbkami, bo do tej pory widziałem że wszyscy (na armoramie) sklejali swoje modele w pozycji transportowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 20 Maja 2010 Share Napisano 20 Maja 2010 Ale odlew piękny! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 20 Maja 2010 Autor Share Napisano 20 Maja 2010 Dziś już obrósł w detale: Z podniesionymi rakietami mierzy 26 cm od ziemi do ich końców. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zderzak Napisano 20 Maja 2010 Share Napisano 20 Maja 2010 Ale bestia P.S. Jak ze sklejalnością Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 21 Maja 2010 Autor Share Napisano 21 Maja 2010 Sklejalność bardzo dobra, każdy by sobie poradził, jedyne problemy z dopasowaniem wynikają z tego że jak robię podniesioną wyrzutnię, ale to drobiazgi. Na razie prace przystopują trochę bo zapomniałem kupić miedzianych lin holowniczych, może zajmę się gąsienicami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 21 Maja 2010 Share Napisano 21 Maja 2010 Ale bydle, na razie jest git obserwuję dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
figfan Napisano 21 Maja 2010 Share Napisano 21 Maja 2010 wielka krowa....al nie właty:P fajne toto jest...a cena przyzwoita Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 21 Maja 2010 Share Napisano 21 Maja 2010 O, staaaaary....dobrze że na ten warstat trafiłem Piękny dziwoląg. Tylko jak ty go potem bez zawału serca na wystawę jakąkolwiek zawieziesz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 26 Maja 2010 Autor Share Napisano 26 Maja 2010 No to już kupiłem linkę holowniczą i znalazłem czas by ją zamontować: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 3 Czerwca 2010 Autor Share Napisano 3 Czerwca 2010 No to znalazłem odrobinkę czasu to zająłem się gąsienicami, były w odcinkach po 5 ogniwek a na zagięciach na kołach napędowych i napinających pojedyncze ogniwka, po nagrzaniu nad żarówką udało mi się wymodelować zwisy na górnych odcinkach gąsienicy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 19 Lipca 2010 Autor Share Napisano 19 Lipca 2010 Niespodzianka. Projekt nadal żyje i ma się dobrze, po wielu wiekach oczekiwania dotarła dostawa chemii od Gunze, to mnie zmobilizowało by pomalować cały model Surfacerem, ponadto z rozpędu i ciekawości pomalowałem rakiety metalizerem z gunze aluminium (a właściwie alminume jak jest napisane na opakowaniu) po wypolerowaniu zabezpieczyłem go metal primerem by nie brudził paluchów: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi