crustian Napisano 3 Stycznia 2011 Share Napisano 3 Stycznia 2011 (edytowane) To będzie potwornie siermiężna praca mając cały warsztat 2500km od siebie i do dyspozycji ,że tak powiem spartańskie warunki,zamierzam popełnić nocnego Heinkla NJG3.Wypraski już są niestety kompresor nie dotrze do Hiszpanii więc będzie pędzlem malowany.Pod koniec stycznia ma dotrzeć blaszka jeszcze do modelu więc mam dużo czasu i zajmę się na dziś owiewką przepoleruję ładnie pastą na papierowo-bawełnianym ręczniku i zabezpieczę maskami z eduarda.Oto pierwsze fotki: Edytowane 3 Stycznia 2011 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek38 Napisano 3 Stycznia 2011 Share Napisano 3 Stycznia 2011 Fajnie że kończysz z bezczynnością modelarską, no to pekenio serweza i oglądamy Czyżbyś szykował model na Inowrocek'11? Pewnie się tam spotkamy Pozdro Jarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dzbanek Napisano 3 Stycznia 2011 Share Napisano 3 Stycznia 2011 Życzę powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GEM Napisano 3 Stycznia 2011 Share Napisano 3 Stycznia 2011 W końcu bierzesz się za robotę. To teraz ja zakładam nogi na stół , Martini w kieliszku, i sobie pooglądam. Życzę powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzikiwiesiek Napisano 4 Stycznia 2011 Share Napisano 4 Stycznia 2011 A ja idę na piwko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crustian Napisano 5 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 5 Stycznia 2011 Nie wiem czy model trafi na Inowrocek to zależeć będzie od wielu czynników.GEM pozazdrościłem Ci i biorąc po uwagę,że czekam na paczuszkę z kraju z tym co mi brakuje to sobie popijam też martini wycinając co nie co z wyprasek i maskując co mogę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 6 Stycznia 2011 Share Napisano 6 Stycznia 2011 Kolejny masochista z modelem samolotu Dragona Jestem ciekaw, jak Ci to pójdzie pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Banny Napisano 6 Stycznia 2011 Share Napisano 6 Stycznia 2011 Ja po złożeniu dragonowskiego Do 335 omijam produkty tej firmy szerokim łukiem. Ale może He 219 jest łatwiej... sklejalny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crustian Napisano 6 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 6 Stycznia 2011 Ze stajni Dragona robiłem już Heinekla HE219B-1 a oprócz tego : Ka-50 Hokum; Mistel 5 ( He162A-2 z Arado E-377a ); P-38J Droop Snoot; German Arado Ar234B Nachtigall; IJA Type 3 Fighter Ki61-1 'Hien' (Tony). Jak na razie zawiodłem się tylko na P-38 (zero symetrii) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crustian Napisano 4 Marca 2011 Autor Share Napisano 4 Marca 2011 Czekając na blachę do hajnisia zrobiłem osilnikowanie, golenie i zabrałem się za oskrzydlenie. Tudzież pogrzebałem co nieco w kokpicie i z niczego zrobiłem stanowisko strzelca tylnego, o którym zapomniał dragon(ma się rozumieć, że jeszcze podłubię przy tym trochę). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuwumaster Napisano 5 Marca 2011 Share Napisano 5 Marca 2011 no no kolega nie szaleje ale też sie nie obija, podglądam i kibicuję! pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crustian Napisano 5 Marca 2011 Autor Share Napisano 5 Marca 2011 Tak na prawdę to mam 3 modele na warsztacie,zły jestem, że nie mam tu mojego 'ergrafa'. Wszytko idzie jak krew z nosa do każdego modelu coś brakuje i wnerwia mnie to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinS Napisano 7 Marca 2011 Share Napisano 7 Marca 2011 Tak na prawdę to mam 3 modele na warsztacie,zły jestem, że nie mam tu mojego 'ergrafa'. Wszytko idzie jak krew z nosa do każdego modelu coś brakuje i wnerwia mnie to. Tak to juz jest z modelarstwem na emigracji . Tez niedawno zmienilem kraj i praktycznie kompletuje wszystkie graty od poczatku - Trzeci raz w ciagu ostatnich 10 lat . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crustian Napisano 17 Marca 2011 Autor Share Napisano 17 Marca 2011 No i tak się zakończyła praca z blaszką od Edzia : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek38 Napisano 18 Marca 2011 Share Napisano 18 Marca 2011 Blaszki były z napisami, czy to mikro kalka? Jak maski trzymają na obłościach? Kokpit będzie wyglądał bardzo efektownie. Wiem że to duże powiększenie sprawia iz wszystkie niedociągnięcia widać, ale czy dasz radę wyrównać krawędź koloru na zagłówkach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crustian Napisano 18 Marca 2011 Autor Share Napisano 18 Marca 2011 (edytowane) Blacha była kolorowana, jedyne co pomalować musiałem to "wajchy".No i niby samoprzylepna, ale ten klej to trzymał na słowo honoru.Więc w ruch poszedł CA. Co do tych krawędzi, to chłopie co ja się naprodukowałem by poprawić te krawędzie, mając do dyspozycji pędzelek 01 i bez lupy przy jednej 11W energooszczędnej.To Ty sobie nie zdajesz Jaras sprawy z tego.Może kiedyś jeszcze to poprawię bo kabinę dam na ClearFix, więc łatwo to oderwać będzie. Edytowane 18 Marca 2011 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek38 Napisano 18 Marca 2011 Share Napisano 18 Marca 2011 Na mój warsztacik świeciły dwie 11W e/o, ale zmieniłem ostatnio na 15W e/o i powiem tak - co za ulga! Pozdro Jarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crustian Napisano 18 Marca 2011 Autor Share Napisano 18 Marca 2011 No ja nie zmienię bo to nie moja chałupa. U mnie to mam ledówy, a tu to mnie jakoś nie interesuje wielce inwestować.Jakoś daję jeszcze rade z oczyma,hyhyhy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crustian Napisano 21 Marca 2011 Autor Share Napisano 21 Marca 2011 Wochen arbeit: Z prac sobotnio-niedzielnych.Zamknięcie połówek i przymiarka na "sucho" oszklenia: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crustian Napisano 8 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 8 Kwietnia 2011 Szlifowanie namydalnie i płukanie: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SOPOL73 Napisano 11 Kwietnia 2011 Share Napisano 11 Kwietnia 2011 Będzie w esy-floresy malowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crustian Napisano 18 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 18 Kwietnia 2011 Nadchodzi czarny charakter : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek38 Napisano 18 Kwietnia 2011 Share Napisano 18 Kwietnia 2011 Nadchodzi czarny charakter Twisted Evil To chyba nie o sobie Wygląda oki, ale zdjęcia w tym słońcu od strony zacienionej nie dają możliwości przyjrzeć się modelowi. Wypada poczekać na fotki z kalkami. Anteny są zestawowe, czy samoróbka?- wyglądają bardzo delikatnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crustian Napisano 18 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 18 Kwietnia 2011 Taka pseudo mini-blaszka fototrawiona dodana przez producenta, ale za ciekawe to nie jest. Co się na wkurzałem, ale dałem jakoś radę. Drażni mnie też, że choć dociążyłem go to i tak się do góry podnosi nos. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek38 Napisano 18 Kwietnia 2011 Share Napisano 18 Kwietnia 2011 Jeżeli jest miejsce w kadłubie, to może byś nawiercił otwór i nawrzucał jeszcze ołowiu wędkarskiego, a później zalał CA dla związania całości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi