makinen Napisano 15 Listopada 2016 Share Napisano 15 Listopada 2016 Chcieli niektórzy to mają. Będzie pojazd należący do Korpusu Marines z wieżą MCTAGS i antenami Chameleon i Boomerang. Ma wyjść coś takiego Zamierzam się też w miarę możliwości przyłożyć do wnętrza. Możliwości uzależnione od chęci, finalnej koncepcji (otwarty/zamknięty), oraz dostępnych elementów elektroniki. Bardzo interesują mnie zdjęcia podwozia, wiec jeśli ktoś skrytobójczo posiada... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 15 Listopada 2016 Share Napisano 15 Listopada 2016 Bardzo interesują mnie zdjęcia podwozia, wiec jeśli ktoś skrytobójczo posiada Tak na szybko - przód wariantu 6x6, ale tutaj powinno być to samo co w 4x4: http://media.defense.gov/2007/Sep/22/111188/-1/-1/0/070922-M-0000C-000.jpg Ogólnie kiepsko ze zdjęciami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 15 Listopada 2016 Share Napisano 15 Listopada 2016 Ciekawi mnie jak ta żywica LiveResin wygląda w środku. Słyszałem że mają doskonałe wypusty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 15 Listopada 2016 Autor Share Napisano 15 Listopada 2016 Ciekawi mnie jak ta żywica LiveResin wygląda w środku. Słyszałem że mają doskonałe wypusty. Krzysiek- Kubisz i ja używaliśmy już ich rożnych produktów. Bezapelacyjnie świetne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 15 Listopada 2016 Share Napisano 15 Listopada 2016 Ciekawi mnie jak ta żywica LiveResin wygląda w środku. Słyszałem że mają doskonałe wypusty. Potwierdzam, robią bardzo dobre rzeczy. Tutaj masz zebrane wszystkie in-boxy ich zestawów z forum Humvee, gdyby Ci się chciało pooglądać to i owo: http://humvee-models.com/viewtopic.php?f=9&t=1551 Jeżeli nie chce Ci się, to zerknij chociaż na te kilka przykładów: - SCAR: - Heckler&Koch HK416: - Boomerang III do Humvee: - wieża MCTAGS: - podstawa obrotnicy Humvee: - M240B na swingarmie: - granatnik Mk19: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 15 Listopada 2016 Autor Share Napisano 15 Listopada 2016 Kuba- szukam pod różnymi hasłami i nic znaleźć nie mogę. W zasadzie modele w sieci tez są bez okablowania, wiec chyba materiałów zbyt wiele nie ma... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 15 Listopada 2016 Share Napisano 15 Listopada 2016 Na tym zdjęciu, które Ci podlinkowałem kilka postów wyżej, widać jakieś przewody. Też grzebię właśnie tu i tam, ale lipa Kup sobie płytkę od Roberta Skippera Cougar ma akurat niskie i ciasne nadkola, więc i tak niewiele tam widać. Pisałeś, że chcesz się w miarę możliwości przyłożyć do wnętrza - na tym się skup, choć i tutaj zdjęć nie za wiele... Zakładam, że chcesz otworzyć tylne drzwi? EDIT: http://blog-imgs-24.fc2.com/n/a/m/nammiri/fuji15.jpg Tutaj jest kilka ujęć z wnętrza, bez rewelacji: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 15 Listopada 2016 Share Napisano 15 Listopada 2016 Ostatnio mi taki pomysł do głowy przyszedł żeby sobie M-ATV zlecpić. Ale Panda 35001 jest niedostępna, ta która jest ma brzydką (jak dla mnie wieżę). Więc myślałęm że można z Live Resin wstawić - i faktycznie super jest. Kinetic jest ponoć słabszy od Pandy. Była też myśl o zakupie Trumpka w 1/16, ale brak radiostacji we wnętrzu trochę mnie zniechęcił. NIe bardzo chce mi się wszystko lepić, aw tej skali to już nie ma zmiłuj się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 15 Listopada 2016 Share Napisano 15 Listopada 2016 bazylms mam nadzieję, że makinen wybaczy off-topic, ale zapytam: czy to musi być M-ATV? Czy może to być jakiś inny MRAP? Bo ta Panda to ponoć słaba jest, każdy kto sklejał to bardzo narzekał na spasowanie (makinen też coś o tym może napisać). Poza tym nie kojarzę żadnego zdjęcia M-ATV z wieżą MCTAGS. makinen żeby całkiem nie odejść od tematu w tym wpisie: pamiętaj, że zdecydowana większość Cougarów ma wieże bez skrzynki z baterią (a więc i bez joysticka). Czyli napęd ręczny. Czyli bez BPMTU. Czyli pod obrotnicą musisz trochę posprzątać i powinno tam wyglądać tak: http://i44.tinypic.com/25jv1uq.jpg No chyba, że dodasz baterię i joystick, wtedy dajesz to co kazuje instrukcja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 15 Listopada 2016 Autor Share Napisano 15 Listopada 2016 Bulik- a o co dokładnie pytasz....? Bazylms- M-ATV jest bardzo efektownym modelem. Spasowanie nie jest problemem, choć moje przyzwyczajenie do Humvee Tamiya, Bronco, czy M1151 Academy trochę sprawę "skrzywia". Kłopot w dorobieniu całego wnętrza- jeśli chcesz zostawiać otwarty model. Elektronikę można dokupić, ale elementy pod dachem to już samoróbka. W skali 1:16 patrząc na goliznę w środku i robotę Piotra z Tygrysem- samobójstwo i strata czasu. Kubisz- dzięki za zdjęcia. Coś jeszcze trzeba poszukać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 15 Listopada 2016 Share Napisano 15 Listopada 2016 Bulikowi chyba chodziło o to, że w tym podanym przez niego zestawie jest figurka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 15 Listopada 2016 Autor Share Napisano 15 Listopada 2016 Figurkę sobie wrzucę z Mantisa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 16 Listopada 2016 Autor Share Napisano 16 Listopada 2016 Bulik- dla doprecyzowania. Zamówiłem to https://models-hobby.com/catalog/accessories/mctags-marine-corps-transparent-armored-gun-shield-usmc-turret-marsoc-version-with-mk19-and-platt-swing-mount-with-m240g.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 16 Listopada 2016 Autor Share Napisano 16 Listopada 2016 Jaka replika??????....się lekko zgubiłem się... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 16 Listopada 2016 Share Napisano 16 Listopada 2016 Już dorzuciłem do obserwowanych... Powodzenia... i dbaj o szczegóły Piotrek! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 16 Listopada 2016 Autor Share Napisano 16 Listopada 2016 ,, Jaka replika??????....się lekko zgubiłem się ,, Replika – powtórne wykonanie dzieła sztuki, pojazdu, samolotu itp. z możliwie wiernym odtworzeniem ,czyli model wiezy zrobiony przez LRE z dolaczona figurka. Odczytałem to jako replika oryginalnego zestawu LR OK- wszystko jasne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vollff Napisano 16 Listopada 2016 Share Napisano 16 Listopada 2016 Zapowiada się - grubo!. Wstrzymuje prace nad moim Będę podpatrywał jak go robisz a wnętrze w szczególności. Pozdrawiam i powodzenia Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 16 Listopada 2016 Autor Share Napisano 16 Listopada 2016 Zacząłem inwentaryzację elementów elektroniki z zestawu, oraz części z Maxx PRO, M1114 Bronco i pudełka z radyjkami. 1. Kubisz- elementy C5 i C6 z kroku 10- wg instrukcji C5 to mały kwadracik, w ramce słupek długości 12 mm i średnicy 1,2 mm . Element C6 to PLGR, ale słaby. Chyba wykorzystam inny posiadany. X17,18,120.... Elektroniczne "coś" bliżej nie określone. C42 i C43- na bardzo upartego może to byc skrzynka intercomu, ale w porównaniu do C35, czyli intercomu to wypada nijak.... 2. Radiostacja Falcon III® AN/VRC-110 jest w zestawie, mam jeszcze żywiczną w razie czego. SINCGARS raczej odpada. 3. Ekran BFT- mam kilka wersji. Jednostkę centralną też znajdę, klawiaturę mam, PLGR (DAGR) też. 4. Sterownik Boomeranga jest w zestawie Live Resin 5. Skrzynka sterowania Chameleon- trzeba wystrugać. Już raz to robiłem w 6x6. Mam skrzynkę DUKE, ale wolę mieć Cougara z Chameleonem. 6. Intercomy- tu jest klops, bo liczyłem na Bronco. Niestety gdzieś ten element wykorzystałem, a mam tylko to większe pudełko spod stolika, a to już intercomu nie jest. Jak widać dramatu nie ma, ale malinowo tez nie jest. Teraz muszę ocenić szanse montażu odpowiedniego wariantu obracania wieżą. Tyle małego resume...może komuś sie przyda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 16 Listopada 2016 Share Napisano 16 Listopada 2016 1. Wydaje mi się, że tam gdzie jest C5 powinien być interkom, a tam gdzie C6 - DAGR. X17, X18 i X20 - to miał być zapewne CPU BFT, skoro z tych elementów wychodzi coś nieokreślonego, to podmień. 2. Falcona daj żywicznego. Przez tylne drzwi i właz w obrotnicy chyba będzie go nieźle widać. 3. Klawiaturę masz też w zestawie, element A6. 4. No to ok 5. Nie pochwaliłeś się tym, co Ci wyszło w 6x6 6. Jaki tam klops? Akurat te pudełeczka interkomu trudne do dorobienia nie są. Zrób dwa na wzór tego elementu C35. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 16 Listopada 2016 Autor Share Napisano 16 Listopada 2016 Ad 5- Pan sobie poszuka viewtopic.php?f=87&t=48587&start=15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 16 Listopada 2016 Share Napisano 16 Listopada 2016 Jakoś umknęło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 18 Listopada 2016 Autor Share Napisano 18 Listopada 2016 Taki oto warsztat wnętrza znalazłem http://www.armorama.com/modules.php?op=modload&name=features&file=view&artid=7141 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 18 Listopada 2016 Share Napisano 18 Listopada 2016 Taki oto warsztat wnętrza znalazłemhttp://www.armorama.com/modules.php?op=modload&name=features&file=view&artid=7141 Dużo lepsza robota "budowlana" niż malarska... Wnętrze pomalowane jeszcze nawet nieźle, ale bryła pojazdu to tragedia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 18 Listopada 2016 Share Napisano 18 Listopada 2016 Taki oto warsztat wnętrza znalazłemhttp://www.armorama.com/modules.php?op=modload&name=features&file=view&artid=7141 Heh, teraz kojarzę te zdjęcia... Możesz się wzorować (oczywiście z zastrzeżeniami "sprzętowymi"), bo autor ma na co dzień styczność ze sprzętem hamerykańskim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 18 Listopada 2016 Autor Share Napisano 18 Listopada 2016 ...ale niezbyt mu to odwzorowanie wyszło... Model średniosłaby... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi