Super Moderator jawkers Napisano 3 Czerwca 2009 Super Moderator Share Napisano 3 Czerwca 2009 Witam. Po ukończonym modelu Abramsa, biorę sie za ten model. Model jest w skali 1/35 z firmy Tamiya. Po kilku godzinach pracy z modelem tej firmy, jestem zaskoczony. Części pasują do siebie jak ulał. Cóż będę się rozpisywał, czas na zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 3 Czerwca 2009 Share Napisano 3 Czerwca 2009 Po kilku godzinach pracy z modelem tej firmy, jestem zaskoczony. U Tamiyi to normalka w modelach, że wszystko składa się jak Lego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cesarz Napisano 4 Czerwca 2009 Share Napisano 4 Czerwca 2009 Witam Widzę, że bardzo przyjemny modelik się zapowiada W jakim malowaniu go będziesz robił? Kampania wrześniowa czy francuska? Pozdrawiam i śledzę postępy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szlachcik1 Napisano 4 Czerwca 2009 Share Napisano 4 Czerwca 2009 Klapę i wizjer po jednej stronie sam wycinałeś czy taka już była możliwość? Bo po drugiej stronie jest na stałe z pancerzem. Widzę, że Twoja wersja C jest o wiele lepsza niż stara G/H z którą cały czas się męczę, pod względem wykonania. Oglądam z zaciekawieniem relację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 5 Czerwca 2009 Share Napisano 5 Czerwca 2009 Hmmm... jeśli dobrze pamiętam i jeśli jest to ten model, o którym myśle, to wszystkie "otwory" mozna wykonac otwarte, nie wiem tylko czy tamka dodała "bebechy" ciekawy model, sam niedługo ruszam z dwójeczką, powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 7 Czerwca 2009 Autor Super Moderator Share Napisano 7 Czerwca 2009 Witam. Klapę i wizjer po jednej stronie sam wycinałeś czy taka już była możliwość? Nie nie wycinałem, taka możliwość była. Dzisiaj poszpachlowałem kilka elementow i posklejałem parę części. Dodam że nie mam żadnych elementów fototrawionych i dlatego model będzie prosto z pudła. malowanie będzie z kampani Francuskiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 11 Czerwca 2009 Autor Super Moderator Share Napisano 11 Czerwca 2009 Witam. Wolny dzień od pracy, więc postanowiłem troszkę popracowac przy modelu. Dokleiłem kilka elementów, oraz pomalowałem wszystko podkładem. Wydaje mi się, że to jest sygnał dzwiękowy. Zaczepy Blotniki i zaczep do podpinania Koła pomalowane podkladem Wieżyczka A calość prezentuje się tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cesarz Napisano 12 Czerwca 2009 Share Napisano 12 Czerwca 2009 Witam Bardzo dobra relacja z przebiegu prac, jestem ciekaw efektów malowania, oczywiście nadal kibicuję Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 14 Czerwca 2009 Autor Super Moderator Share Napisano 14 Czerwca 2009 Witam. Coraz więcej części, zaczyna ubywać z wyprasek. Koła pomalowałem na czarny mat, a środki będą w kolorze "Panzer Gray". Wyposarzenie zewnętrzne i wewnętrzne jest już w podkładzie. Preshading W między czasie, pomalowałen na próbę łopatę. I w końcu model otrzymał już swój kolor. Nie urzyłem farb Tamiya, tylko zamieniłem je na MM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 14 Czerwca 2009 Share Napisano 14 Czerwca 2009 Fajnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Meksyk89 Napisano 14 Czerwca 2009 Share Napisano 14 Czerwca 2009 Świetnie ci idzie Czekam na dalsze postępy prac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szlachcik1 Napisano 14 Czerwca 2009 Share Napisano 14 Czerwca 2009 Idzie dobrze tylko ja osobiście bym poprawił ten kolor łopaty (na myśli drewno) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAHR Napisano 15 Czerwca 2009 Share Napisano 15 Czerwca 2009 Bardzo fajna konstrukcja. Jedyny niemiecki czołg, który mi się podoba. Sam się nawet nad nim czasami zastanawiam, może kiedyś... Ciekawy jestem ostatecznego efektu. Szkoda tylko, że nie będzie krzyży celowniczych z września na nim;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 15 Czerwca 2009 Share Napisano 15 Czerwca 2009 Nie wiem, czy to wina zdjęć, ale po pomalowaniu kolorem bazowym preshadingu nie widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szlachcik1 Napisano 15 Czerwca 2009 Share Napisano 15 Czerwca 2009 Coś tam widać na ostatnim zdjęciu na klapie silnika :> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 18 Czerwca 2009 Autor Super Moderator Share Napisano 18 Czerwca 2009 Witam. Możliwe, że preshading mi się troszkę zamalował. Kilka elementów przybyło na model. Lekko upaćkał mi się klejem. Wnętrze wieżyczki pomalowane na biało i kilka rzeczy które się będą w niej znajdować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 18 Czerwca 2009 Share Napisano 18 Czerwca 2009 Zauważyłem już na początku, że niestety mistrzem czystego sklejanie nie jesteś. Wszędzie było pełno kleju co teraz doskonale widać pod farbą. Sama farba też wydaje się za grubo położona. Zostawiłeś ślady po wypychaczach na wewnętrznej stronie rynny anteny. Z Abramsem było lepiej. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 18 Czerwca 2009 Share Napisano 18 Czerwca 2009 Możliwe, że preshading mi się troszkę zamalował. no niestety to prawda,tez mi sie tak robi Lekko upaćkał mi się klejem no miejscami to nawet bardziej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 23 Czerwca 2009 Autor Super Moderator Share Napisano 23 Czerwca 2009 Witam. Pomalowałe te narzędzia kolorem "wood flat" i czy taki kolor trzonka może być, czy jeszcze kombinować z kolorami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 23 Czerwca 2009 Share Napisano 23 Czerwca 2009 czy jeszcze kombinować z kolorami? proponuje przetrzec gesta siena polna(olej arystyczny) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 25 Czerwca 2009 Autor Super Moderator Share Napisano 25 Czerwca 2009 Witam. gesta siena polna Mam oleje artystyczne, ale polskie i pracuje mi się z nimi źle. Będę się musiał zaopatrzyć w jakieś zagraniczne. Siedzę sobie w domu na L4, więc mam troszkę czasu ma ulubione hobby. Dzisiaj popróbowałem troszkę suchego pędzla. A oto efekty. Tam na skrzynce narzędziowej jest plama, to jeszcze mokry sidolux. Gąsienice też pomalowałem przy okazji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 26 Czerwca 2009 Autor Super Moderator Share Napisano 26 Czerwca 2009 Witam. Kolejny etap prac nad modelem. Pierwszy raz nakładałem kalkomanie z Tamiy i powiem, że wolę Italeri. Pomomo iż powierzchnia była lśniąca, to kalki i tak się minimalnie srebrzą. Sami zobaczcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 27 Czerwca 2009 Autor Super Moderator Share Napisano 27 Czerwca 2009 Witam. Nie będę się rozpisywał, ponieważ i tak tego chyba nikt nie czyta. Troszke z wash'em popróbowałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 27 Czerwca 2009 Share Napisano 27 Czerwca 2009 Jakoś mi ten wash nie podchodzi... Szczególnie na kole napędowym Może zrób washa normalną, ciemną farbą a zacieki rób inną metodą... sam nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cesarz Napisano 27 Czerwca 2009 Share Napisano 27 Czerwca 2009 Witam Moim zdaniem za bardzo rdzawy wyszedł ci ten wash (czołgi raczej tak nie rdzewiały, chyba że robisz opuszczony pojazd), lepszym kolorem byłby ciemny brąz albo czarny Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi