Dzacek1841 Napisano 13 Marca 2010 Share Napisano 13 Marca 2010 Witam, czytuje wasze forum od jakiegoś czasu, szczegulnie wnikliwie przestudiowałem temat budowy scani 14 roadrunner. W tym temacie chce prezentować postępy budowy scani mojego wykonania, więc kupiłem zestawy: Scania 142 roadrunner, Truck accesories z hds`em zestaw dodatkowych opon Na allegro kupiłem kabine od scani 143, Zamieżam zrobić ją w wersji 5cio osiowej z wydłużoną kabiną chce zrobić okablowanie silnika, nie wiem jak się do tego zabrać, rama już wydłużona o 15cm, Dach zdjąłem z poskładanej lata temu scani 143 (dostała na wymiane dachod roadrunnera) Ramę chce pomalować na cie ciemnokrwisty czerwony, a kabine z maską na czarny mat, i pokryć bezbarwnym lakierem, Czekam na krytykę i podpowiedzi! Pozdrawiam Jacenty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fliper_nx Napisano 14 Marca 2010 Share Napisano 14 Marca 2010 Cześć, ciekawy wątek ale po co taki długi ciągnik? Widziałeś takowy? Nie spotkałem się z czym podobnym w 1:1, poza tym jaką by to miało średnice zawracania...? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dzacek1841 Napisano 14 Marca 2010 Autor Share Napisano 14 Marca 2010 też nie widziałem takiego, dopułki nie zaczełem używać google a tak serio, to ambicja mnie zżera i musze wkońcu zrobić coś wielkiego chciałem scani dać oryginalne kalkomanie, ale niestety zważywszy na fakt iż kierownica bęzie po lewej stronie, nie będzie żadnych oznak Australii Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voseba Napisano 14 Marca 2010 Share Napisano 14 Marca 2010 też nie widziałem takiego, dopułki nie zaczełem używać google Dowcipny jesteś, ale google Ci nie napisało, że są to typowo amerykańskie auta a nie europejskie produkowane na australijski lub amerykański rynek. to ambicja mnie zżera i musze wkońcu zrobić coś wielkiego niestety zważywszy na fakt iż kierownica bęzie po lewej stronie, nie będzie żadnych oznak Australii To może spraw, że ta kierownica znajdzie sie po właściwej, australijskiej stronie. Na forum mamy też dział Sci-Fi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xsara2008 Napisano 14 Marca 2010 Share Napisano 14 Marca 2010 Ciekawy ale i trudny wątek. Pamiętaj że między sztuką a kiczem jest cienka linia Przyznam że lubię ciekawe projekty i będę obserwował Twoje poczynania. Życzę więc powodzonka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dzacek1841 Napisano 14 Marca 2010 Autor Share Napisano 14 Marca 2010 kierownicy już nie przeżuce, częśći z KFS`u są zbyt drogie. na razie zajmę się podwoziem Ps: Xsara dobry ziom Krytykujecie i krytykujecie, a kto poradzi jak zabrać się z aokablowanie silnika? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fliper_nx Napisano 14 Marca 2010 Share Napisano 14 Marca 2010 [...]Krytykujecie i krytykujecie, a kto poradzi jak zabrać się z aokablowanie silnika? Odpowiedz... też nie widziałem takiego, dopułki nie zaczełem używać google [...][/img] Robisz model Scani T 142/3 , a ty nadal pokazujesz nam zdjęcia innych modeli. Krytykę też trzeba przyjąć z pokorą... Poza tym chcesz uczynić tak ambitny projekt, przedłużanie ramy, mosty, napędy, zawieszenie, a nie potrafisz przerobić tak prostej deski rozdzielczej...? Dziwne podejście.. Ps już nie wspomnę o błędach ortograficznych, literówkach itd... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Abarth_127 Napisano 14 Marca 2010 Share Napisano 14 Marca 2010 Nie chciałbym to nikogo obrazić, ale tak jak tu już koledzy mówili takiej Scani nikt do tej pory nie widział, a poza tym jeżeli ktoś zabiera się za aż tak wielkie przeróbki modelu to najpierw powinien cudnie robić modele "prosto z pudła", a tej białej Scani, którą widać na zdjęciach w tle wiele brakuje do ideału . Nie mówie, że moje modele są najpiękniejsze, ale może nad tym każdy na początku powinien popracować ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voseba Napisano 14 Marca 2010 Share Napisano 14 Marca 2010 [...]Krytykujecie i krytykujecie, a kto poradzi jak zabrać się z aokablowanie silnika? Odpowiedz... też nie widziałem takiego, dopułki nie zaczełem używać google [...][/img] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dzacek1841 Napisano 14 Marca 2010 Autor Share Napisano 14 Marca 2010 Robisz model Scanii T 142/3 , a ty nadal pokazujesz nam zdjęcia innych modeli. Krytykę też trzeba przyjąć z pokorą... Poza tym chcesz uczynić tak ambitny projekt, przedłużanie ramy, mosty, napędy, zawieszenie, a nie potrafisz przerobić tak prostej deski rozdzielczej.... deskę będę miał od serii 3 nie chce mi się jej przerabiać, ktoś zwrócił uwagę zę pokazuje zdjęcia pojazdów z za oceanu to pokazałem europejskie podwozia 5cio osiowe Ps: dzięki za krytykę (yy takich tirów nie ma nie znasz się) jest naprawdę konstruktywna Fliper zajmij się swoją ortografią i literówkami, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michuXCZ Napisano 14 Marca 2010 Share Napisano 14 Marca 2010 Robisz model Scanii T 142/3 , a ty nadal pokazujesz nam zdjęcia innych modeli. Krytykę też trzeba przyjąć z pokorą... Poza tym chcesz uczynić tak ambitny projekt, przedłużanie ramy, mosty, napędy, zawieszenie, a nie potrafisz przerobić tak prostej deski rozdzielczej.... Deskę będę miał od serii 3 nie chce mi się jej przerabiać, ktoś zwrócił uwagę że pokazuje zdjęcia pojazdów z za oceanu to pokazałem europejskie podwozia 5cio osiowe. Ps: Dzięki za krytykę (yy takich tirów (ciężarówek! ) nie ma nie znasz się) jest naprawdę konstruktywna. Fliper zajmij się swoją ortografią i literówkami. Kolego ty zajmij się ortografią i literówkami bo post Flipera nie razi tak w oczy jak twój... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czarny1986tychy Napisano 14 Marca 2010 Share Napisano 14 Marca 2010 Ludzie dajcie na luz! Kolega zrobi model jaki będzie chciał, bo to jego model a chyba na tym polega modelarstwo.? Jak się komuś niepodoba ok, ale po co ta nagonka? Koledze Dzacek1841 życze powodzenia i wytrwałości w budowie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba115 Napisano 14 Marca 2010 Share Napisano 14 Marca 2010 Oj,ale burzliwy warsztat się,zrobił , a co do silnika popatrz na warsztaty i tam jest pokazane jak koledzy robią okablowanie silnika . Pozdrawiam Kuba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irizar Napisano 14 Marca 2010 Share Napisano 14 Marca 2010 Witam, Projekt ciekawy ;), może coś mniejszego? Wiem, że na fotkach jest 143E, a ty sklejasz 142M, ale może pokusisz się na mniejszą Tutaj mam fotki Silnika (może Ci w czymś pomogą): Źródła do Zdjęć: google; Allegro. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dzacek1841 Napisano 15 Marca 2010 Autor Share Napisano 15 Marca 2010 nagonka pewnie dlatego żę nie tylko ja mam kompleksy, a musi być największy bo takiego jeszcze nie było ^^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czarny1986tychy Napisano 15 Marca 2010 Share Napisano 15 Marca 2010 Stary niedolewaj oliwy do ognia! Nie na tym to forum polega! Składaj model, pokazuj jak idzie, a jak co to pytaj. Pyskówki z jednej czy drugiej strony to największa głupota. Dzialaj i powodzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irizar Napisano 15 Marca 2010 Share Napisano 15 Marca 2010 No to ciekawa Scania będzie, czekam na dalsze fotki z prac i życzę powodzenia ;) Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voseba Napisano 15 Marca 2010 Share Napisano 15 Marca 2010 Ten dział jest pełen takich ambitnych projektów, które nigdy nie doczekały się końca…. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba115 Napisano 15 Marca 2010 Share Napisano 15 Marca 2010 Pożyjemy zobaczymy czy kolega skończy ,ja mu życzę jak najlepiej.Swoją drogą na jego miejscu zrobiłbym tę niebieską Scanię 4 osiową.Tak czy siak życzę powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bilonzo Napisano 15 Marca 2010 Share Napisano 15 Marca 2010 Seba przepraszam, mój jest na ukończeniu . Ja kończę Scanię R620 12x4, są takie w EU co widać na wyżej zamieszczonych zdjęciach (tak gwoli formalności ) . Dzacek, według mnie to taka konfiguracja do Scanii z "noskiem" niezbyt pasuje. Widziałbym ją max. w konfiguracji 8x4, ale to Twój model i możesz z nim robić co Ci się żywnie podoba . Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voseba Napisano 15 Marca 2010 Share Napisano 15 Marca 2010 Seba przepraszam, mój jest na ukończeniu . Ja kończę Scanię R620 12x4, są takie w EU co widać na wyżej zamieszczonych zdjęciach (tak gwoli formalności ) . Dzacek, według mnie to taka konfiguracja do Scanii z "noskiem" niezbyt pasuje. Widziałbym ją max. w konfiguracji 8x4, ale to Twój model i możesz z nim robić co Ci się żywnie podoba . Pozdrawiam Bezimiennie bylo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dzacek1841 Napisano 15 Marca 2010 Autor Share Napisano 15 Marca 2010 Trochę pogrzebałem w scanii, oliwy dolałem myślałem że trochę się chłopaki powściekają, a tu takie rozczarowanie kupiłem szpachlówkę i ciemnoczerwoną farbę na ramę, jeszcze walczę nad tylnym mostem i ze zwrotnicami na dodatkowej osi skrętnej, pójdę jutro do lumpa i porozglądam się za czymś w panterkę, na tapicerkę na razie jszcze trochę szpachlowania[/img] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwarciu21 Napisano 16 Marca 2010 Share Napisano 16 Marca 2010 Narazie dobrze to wygląda. Jestem ciekaw dalszych prac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 16 Marca 2010 Share Napisano 16 Marca 2010 Jak dla mnie wygląda to interesująco Czekam na więciej! Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fliper_nx Napisano 16 Marca 2010 Share Napisano 16 Marca 2010 Wygląda całkiem przyzwoicie, poczekam na podkład kontrolny . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi