Artur D. Napisano 30 Listopada 2009 Share Napisano 30 Listopada 2009 I ja też pozwole sobie dołączyc do konkursowego grona. Wyrób Hasegawy przedstawiajacy konstrukcje Prof. Tanka od zawsze chodził mi po głowie i teraz nadszedł czas by zrealizować swoje zamierzenia. NA początek zawartość pudełka: Pare dodatków I niech moc będzie moim sprzymierzeńcem..... P.S. Prawdopodobne malowanie Miałem troszkę przerwy a dodaktków masa, ale raz kozie śmierć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrian440 Napisano 30 Listopada 2009 Share Napisano 30 Listopada 2009 No maszyna będzie fajna Działaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
albert091283 Napisano 1 Grudnia 2009 Share Napisano 1 Grudnia 2009 Witam ja również dołączam do grona gapiów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur D. Napisano 1 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 1 Grudnia 2009 Jak tylko uporam się z tym zawodnikiem viewtopic.php?t=17857&highlight= Zaczynam bliższą znajomość z foczką Odrobinke cierpliwości, mam fajne kwitu dokumentujące malowanie, i sporo chęci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 6 Grudnia 2009 Share Napisano 6 Grudnia 2009 Fajnie, że ten model powstanie Z tego co pamiętam, coś jest nie tak z wnękami podwozia - powinno być widać silnik bodajże. Ale to jest do sprawdzenia. Jak będziesz robił klapy? Będziesz lutował czy sklejał? Mam klapy do Avengera i dziś rano tak siedziałem nad nimi i się zastanawiałem jak to zrobić... pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GEM Napisano 6 Grudnia 2009 Share Napisano 6 Grudnia 2009 Arturze, czekam na pierwsze efekty Twojej pracy. Od dawna korci mnie ten samolot, i na pewno często będę tu zaglądał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur D. Napisano 7 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 7 Grudnia 2009 Klapy beda klejona, tak jak zrobilem to w tym przypadku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur D. Napisano 8 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 8 Grudnia 2009 Ostach Silnik powinno być widać poprzez wneki podwozia w D9, w tym modelu jest OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur D. Napisano 18 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 18 Grudnia 2009 Powoli kończe Piłkarski poker i przystępuje do bliższego kontaktu z foczką, wszak foczki lubują sie w zimowej pogodzie. Mam nadzieje ze moc będzie ze mną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur D. Napisano 19 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 19 Grudnia 2009 Foczka dostała troszkę blaszek Jeszcze nie wszystko poklejone do kupy, ale praca wre, oczywiscie w miare czasu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur D. Napisano 21 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 21 Grudnia 2009 Praca wre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKD4GA Napisano 21 Grudnia 2009 Share Napisano 21 Grudnia 2009 Artur popraw fotki w pierwszym poscie. Obecnie prezentuja sie tak: Pozdr. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 21 Grudnia 2009 Share Napisano 21 Grudnia 2009 Blachy w kokpicie to"normalne", czy kolorowy badziew zretuszowany przez Ciebie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur D. Napisano 21 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 21 Grudnia 2009 Pawle - Juz powinno byc OK Czesc blaszek to kolor, reszta klasycznie malowana Obecnie walcze z zegarami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKD4GA Napisano 22 Grudnia 2009 Share Napisano 22 Grudnia 2009 Jest ok. Dzieki Arturze. Pozdr. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur D. Napisano 6 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 6 Stycznia 2010 Malutki update czy jakoś tam Jest duża szansa zamknięcia bryły kadłuba w ten weekend, wczesniej nagminny brak czasu KRUCA BOMBA MAŁO CASU Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 6 Stycznia 2010 Share Napisano 6 Stycznia 2010 Jest duża szansa zamknięcia bryły kadłuba w ten weekend, wczesniej nagminny brak czasu KRUCA BOMBA MAŁO CASU No ładnie, ładnie- nabierasz rozpędu. A mój konik leży i czeka na wenę i farby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur D. Napisano 9 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 9 Stycznia 2010 Raport z postępu prac Model złożony na sucho Kabinka Klapy Części składowe silnika CDN..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
albert091283 Napisano 9 Stycznia 2010 Share Napisano 9 Stycznia 2010 Dawaj Dawaj Żeby dwa szkopskie ptaszydła wylądowały razem w galerii!!! Jak na razie fajnie to wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarek C Napisano 9 Stycznia 2010 Share Napisano 9 Stycznia 2010 Wnętrze kabinki mi się podoba , będziesz robił jakieś nitowanie ? z ciekawością obserwuje bo mam w poczekalni podobny model z tej firmy , skrzydła ma te same tylko dłuższy dziób. Pozdrawiam Jarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur D. Napisano 9 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 9 Stycznia 2010 Wnętrze kabinki mi się podoba , będziesz robił jakieś nitowanie ? z ciekawością obserwuje bo mam w poczekalni podobny model z tej firmy , skrzydła ma te same tylko dłuższy dziób. Pozdrawiam Jarek Jarku, nitowania nie będe robił, mam jakąś awersje do nadmiernie znitowanych modeli, a co się tyczy Dory, to stoi już od dawna w jedynym słusznym malowaniu czyli Papagei Staffel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_iceboy Napisano 10 Stycznia 2010 Share Napisano 10 Stycznia 2010 Arturze nie wydaje ci się, że te edkowe kolorowe blaszki wyglądają troszkę śmiechowo? strasznie odstają od twojego RLM 66 w kokpicie. Troszkę nie halo. Nitowanie swoją drogą Focke-Wulfowi dodaje tylko uroku... szczególnie na dźwigarze . Jakie malowanie planujesz? Do czego się mogę przyczepić to to że kokpit "wpadł" ci do środka. Powinien być na równi z burtami. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur D. Napisano 10 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 10 Stycznia 2010 Arturze nie wydaje ci się, że te edkowe kolorowe blaszki wyglądają troszkę śmiechowo? strasznie odstają od twojego RLM 66 w kokpicie. Troszkę nie halo. Wiem, wiem, Edek dał d..py, ale musi tak juz zostac Nitowanie swoją drogą Focke-Wulfowi dodaje tylko uroku... szczególnie na dźwigarze . Zero nitowań, nie przepadam za tym efektem Jakie malowanie planujesz? Jedyne słuszne planowałem je już od bardzo dawna, tylko zasranwaim sie czy popełnic fikcje Pana Michulca (baaaardzo fajna) czy moze tak jak w było naprawde Do czego się mogę przyczepić to to że kokpit "wpadł" ci do środka. Powinien być na równi z burtami. Pozdrawiam Olo porownalem przed chwilką Dore i jej kokpit jest tak samo osadzony jak w obecnie sklejanym Antonie, jest to raczej wina fotek niż błędu modelarskiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_iceboy Napisano 10 Stycznia 2010 Share Napisano 10 Stycznia 2010 Wiem, wiem, Edek dał d..py, ale musi tak juz zostac Ale kokpit Hasegawy jest na prawdę ładny. Tablicę przyrządów to ja rozumiem, ale panele boczne? Zero nitowań, nie przepadam za tym efektem Ok. Kwestia upodobania Olo porownalem przed chwilką Dore i jej kokpit jest tak samo osadzony jak w obecnie sklejanym Antonie, jest to raczej wina fotek niż błędu modelarskiego A ja ci powiem, że w Dorze masz ten sam błąd . Tak to wygląda w mojej 1/72: reszta tu -> http://modelwork.pl/viewtopic.php?t=12685&postdays=0&postorder=asc&start=15 A tutaj "żywiec": źródło: HT Model Special Focke Wulf Fw 190 A/F/G - fotografia użyta na potrzeby dyskusji. Podrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur D. Napisano 10 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 10 Stycznia 2010 Olo, ja sie tym nie przejmuje Nie mam ochoty (czyt. nie chce mi sie) tego poprawiac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi