Mirek66 Napisano 30 Listopada 2009 Share Napisano 30 Listopada 2009 (edytowane) Witam Kolejny mój temacik który chce robić mniej więcej równolegle z Tygrysem . Po przejrzeniu warsztatu stwierdziłem iż nie ma za dużo " słoniątek " dla tego zdjąłem go z półki i będę go majstrował 8-) 8-) 8-) Tradycyjnie zwracam się do kolegów z prośbą o pomoc merytoryczną oraz dokumentalną gdyż posiadam trochę fotek ale od przybytku i wiedzy głowa nie boli Na razie to tyle o postępach będę informował na bieżąco Pozdrawiam Mirek Edytowane 7 Grudnia 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jager27 Napisano 30 Listopada 2009 Share Napisano 30 Listopada 2009 To super!! Mamy 2 ciekawe tematy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 30 Listopada 2009 Share Napisano 30 Listopada 2009 Nie przepadam za niemieckimi wynalazkami, ale chętnie zaglądnę bo jakoś zawsze mnie to "słoniowe" dziwo intryguje, tym bardziej że już na wstępie zaskakujesz: Po przejrzeniu warsztatu stwierdziłem iż nie ma za dużo " słoniątek " dla tego zdjąłem go z pułki i będę go majstrował 8-) 8-) 8-) Jedno zdanie, dwa byki Spokojnie Mirku ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 1 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 1 Grudnia 2009 Witam! Wczoraj trochę podziałałem koniecznie chciałem zamontować lufę gdyż to jest piękne Następnym etapem po wykończeniu wieży oraz pokrywy nad silnikowej wezmę się za "Zimmerit " jak poskładam wszystko do kupy wrzucę fotki. POZDRAWIAM Mitek P.S. Jendrass1 aby tylko dwa?? to nie jest źle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
prochemik Napisano 1 Grudnia 2009 Share Napisano 1 Grudnia 2009 Dobre tempo nie jest złe.:P Zimmerit żywiczny czy samoróbka?? Myślałeś już nad malowaniem?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajur Napisano 3 Grudnia 2009 Share Napisano 3 Grudnia 2009 Mierk66 p -U- łka przez "Ó", a model ciekawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arre Napisano 3 Grudnia 2009 Share Napisano 3 Grudnia 2009 Uprzedziłeś mnie Dzisiaj odebrałem taka oto przesyłkę Po skończeniu Jagdtigera to mój kolejny model. Jakie malowanie planujesz? Użyjesz dostarczone przez Dragona "Magic Tracki", czy zainwestujesz w Friule? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jager27 Napisano 3 Grudnia 2009 Share Napisano 3 Grudnia 2009 a gdzie ten jagdtiger? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arre Napisano 3 Grudnia 2009 Share Napisano 3 Grudnia 2009 a gdzie ten jagdtiger? Tutaj: http://modelwork.pl/viewtopic.php?t=16689 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 3 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 3 Grudnia 2009 He co do błędu wiem co do zimmu zacząłem dzisiaj dłubać przednie płyty wyłysieć idzie ale jakoś dałem rady stan zadowolenia 60%. Malowanie Italia 44 , gąski z zestawu . Dziękuję za zainteresowanie Mirek . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 3 Grudnia 2009 Share Napisano 3 Grudnia 2009 to moj warsztat,moze sie cos przyda(no chyba ze juz widziales) viewtopic.php?t=14749&postdays=0&postorder=asc&start=0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 6 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 6 Grudnia 2009 Witam! Za super to nie wygląda ale musi być gdyż w chwili obecnej lepszego nie potrafię Po wyschnięciu "Zimmu" będę brał się za drobne części oraz nie wiem czy nie zrobić przed wklejeniem błotników gąsek łącznie z malowaniem podwozia ?? Wszelkie rady i sugestie mile widziane. POZDRAWIAM Mirek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 6 Grudnia 2009 Share Napisano 6 Grudnia 2009 Za super to nie wygląda no nie zartuj,swietnie wyszedl.najfajniejsze sa te kregi kolo śrub,extra. czy nie zrobić przed wklejeniem błotników gąsek łącznie z malowaniem podwozia no pasowalo by,sam skaladalem gaski jeszcze przed skeljeniem budy rzeby nic nie przeszkadzalo. jesli chodzi o malowanie to jesli zrobisz rozbieralne podwozie to pomalujesz potem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 6 Grudnia 2009 Share Napisano 6 Grudnia 2009 rzeby Ludzie, litości... ŻEBY! pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 7 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 7 Grudnia 2009 Dzięki dweler gąski złożę z dwóch połówek i zdemontuję do montażu błotników . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 7 Grudnia 2009 Share Napisano 7 Grudnia 2009 Ludzie, litości ludzie litosci,pomylic sie nie mozna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 7 Grudnia 2009 Share Napisano 7 Grudnia 2009 Nie w takim słowie... pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajur Napisano 8 Grudnia 2009 Share Napisano 8 Grudnia 2009 Fajnie się zapowiada. Kamo już wybrane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rujewit Napisano 8 Grudnia 2009 Share Napisano 8 Grudnia 2009 A może chodziło o rzepy ? A co do zimmerity to fajnie Ci wyszedł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arre Napisano 8 Grudnia 2009 Share Napisano 8 Grudnia 2009 (edytowane) Strona dotycząca Ferdinanda/Elefanta http://www.military.cz/german/armour/tanks/FerdinandElefant/default.htm Dane techniczne, przykłady kamuflażu (niestety, w języku czeskim) Edytowane 8 Grudnia 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rollingstones Napisano 8 Grudnia 2009 Share Napisano 8 Grudnia 2009 Bardzo ładny zimmerit Mireczku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pafko Napisano 8 Grudnia 2009 Share Napisano 8 Grudnia 2009 Nie chcę się wymądrzać,ale Elefantów nie było w bitwie kurskiej,tylko Ferdinandy. To co jest pokazane na zdjęciu które dołaczył Arre,to właśnie Ferdinand /bez karabinu maszynowego z przodu/. Naprawdę fajny zimmerit . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 8 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 8 Grudnia 2009 Dzięki koledzy za pamięć , kamo z instrukcji Włochy 44 zielone łaty na żółtawym tle . Na razie będę męczył gąski jak złożę to wrzucę fotki . Robi się tez kawałek gruntu pod pojazd jak przeschnie to pokażę . Pozdrawiam Mirek . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 16 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 16 Grudnia 2009 Halooo Powoli powoli ale ciągle do przodu zrobiłem gąski na razie prowizorycznie przymocowane do fotek. Błotnik uszkodził pocisk moździerzowy ''zimm'' poodpadał w trakcie działań i nie wiem co sądzicie o tym czy go przypadkiem nie za dużo poobrywałem lub nie za mało ? Podstawka będzie w tej formie co jest dodam trochę wysokiej trawy z pędzla oraz małej elektrostatycznej co do figuranta ten będzie siedział na dole a 2 na górze , dam jeszcze może jak mi się uda ich pomalować 2 wojaków idących z boku. Jak zwykle wszelkie sugestie oraz rady są mile widziane. POZDRAWIAM Mirek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
knightrider Napisano 16 Grudnia 2009 Share Napisano 16 Grudnia 2009 Model taki ja każdy inny DRAGON, czyli doskonały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi