Skocz do zawartości

Tiger I late DML

Tomek_gnr

Rekomendowane odpowiedzi

DSC01132.JPG

DSC01133.JPG

Jak widać sa jednak kalki made by bison decals. krzyż na boku namalowany z szablonu z taśmy klejacej, jeszcze tylko zostalo zrobic taki sam po drugiej stronie i domalować pedzlem cyfry na ogniwach zaslaniajacych nr z drugiej strony wiezy. Jest dobrze, kolejny krok do przodu. zdjecia na szybko, dlatego taka lipa.

pozdro

• Odpowiedzi 132
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Jak widać sa jednak kalki made by bison decals.

Jak oceniasz jakość tych kalek? Dobrze się układają na nierównościach zimmeritu? Pytam ponieważ zastanawiam się nad zakupem tych kalek tylko do Pantery.

Pozdrawiam

Jak oceniasz jakość tych kalek? Dobrze się układają na nierównościach zimmeritu?

Oceniam bardzo dobrze, sa ciensze niz zestawowe kalki dragona, jak dla mnie bardzo dobry produkt. Tak czy siak i tak sie je dosyc niewdziecznie kladzie na ten zimmerit fabryczny dragona, plynu pod kalki nie stosowalem ale za to na kalki poszlo sporo microsola zeby zmiekly.

tymczasem daje lepsze fotki z malym postepem prac, doszedl nr na gaskach celowo malowany dosyc niedbale, drucik trzymajacy gasienice i brakujacy krzyz po boku.

DSC01142.JPG

DSC01140.JPG

DSC01141.JPG

DSC01139.JPG

DSC01136.JPG

pozostaje popracowac nad obiciami i wash + jakies zabiegi olejami.

Ładne to ustrojstwo. Mówię o czysto modelarskim aspekcie oczywiście, bo sam pojazd... zieeeeew. Ładnie pomalowany, ciekawe kamo, koła fajnie wyglądają też. Czym malowałeś gąski? Vallejo Track Primer?

Wedlug mnie tez bedzie jak skończe obicia, jeszcze tylko pare poprawek i bedzie wash. Gaski oczywiscie nie byly jako tako malowane, dostaly dwa odcienie pigmentów i lakier matowy MM, potem przetarcia.

dzieki za komentarze, pozdro.

Kolejne zabiegi przy modelu. Skonczylem malowac obicia, pomalowałem wizjery, potem byl wash, mat model mastera, doklejenie oslon z tylu. Zostaly tez troche przykopcone razem z hamulcem lufy, dalem mu tez lekkie zacieki olejami. Tu i tam trzeba jeszcze cos poprawic i bedzie galeria.

DSC01152.JPG

DSC01156.JPG

DSC01158.JPG

DSC01160.JPG

DSC01163.JPG

DSC01166.JPG

pozdro

Napisano (edytowane)

kół nie bede syfil bo wiem jakby sie to skonczylo, czyli przesadą:D Postaralem sie jako tako zrobic to przetarcie w miejscu styku kół.

DSC01197.JPG

model skonczony w 99%, zostaly tylko wizjery do podmalowania na blyszcząco. Dorobie mu jakas malutką winietke coby mial wieksze szanse na konkursie w zgierzu.

Edytowane przez Gość

Jak to ja muszę to powiedzieć "JEST ZA CZYSTY"

... a po za tym bardzo fajnie ci wyszedł czysta, prosta forma co mi się podoba.

Pzdr

Jak to ja muszę to powiedzieć "JEST ZA CZYSTY"

Pzdr

A mnie się wydaje, że to raczej kwestia gustu, kto powiedział że model musi być brudny?

Tomku - model bardzo fajny, przeglądnąłem jeszcze raz warsztat od początku i muszę powiedzieć, że odwaliłeś kawał dobrej roboty

Nie będziesz zakładał osłon bocznych?

Pozdrawiam

• 1 year later...

No i odkopałem.

Jestem teraz na etapie zaopatrywania moich kociąt w podstawki, deska do krojenia chleba z pepco + mata trawiasta i krzaczki od polaka. Dołoże jeszcze chyba tych dwóch figurantów ucinających sobie pogawędke.

DSC02719.JPG

DSC02721.JPG

DSC02722.JPG

DSC02723.JPG

DSC02724.JPG