Tomek_gnr Napisano 9 Maja 2010 Autor Share Napisano 9 Maja 2010 Jak widać sa jednak kalki made by bison decals. krzyż na boku namalowany z szablonu z taśmy klejacej, jeszcze tylko zostalo zrobic taki sam po drugiej stronie i domalować pedzlem cyfry na ogniwach zaslaniajacych nr z drugiej strony wiezy. Jest dobrze, kolejny krok do przodu. zdjecia na szybko, dlatego taka lipa. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cesarz Napisano 10 Maja 2010 Share Napisano 10 Maja 2010 Jak widać sa jednak kalki made by bison decals. Jak oceniasz jakość tych kalek? Dobrze się układają na nierównościach zimmeritu? Pytam ponieważ zastanawiam się nad zakupem tych kalek tylko do Pantery. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_gnr Napisano 10 Maja 2010 Autor Share Napisano 10 Maja 2010 Jak oceniasz jakość tych kalek? Dobrze się układają na nierównościach zimmeritu? Oceniam bardzo dobrze, sa ciensze niz zestawowe kalki dragona, jak dla mnie bardzo dobry produkt. Tak czy siak i tak sie je dosyc niewdziecznie kladzie na ten zimmerit fabryczny dragona, plynu pod kalki nie stosowalem ale za to na kalki poszlo sporo microsola zeby zmiekly. tymczasem daje lepsze fotki z malym postepem prac, doszedl nr na gaskach celowo malowany dosyc niedbale, drucik trzymajacy gasienice i brakujacy krzyz po boku. pozostaje popracowac nad obiciami i wash + jakies zabiegi olejami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boozy Napisano 10 Maja 2010 Share Napisano 10 Maja 2010 Nie znam się merytorycznie, ale sam model prezentuje sie bardzo dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 10 Maja 2010 Share Napisano 10 Maja 2010 no ladnie, ladnie. bardzo podoba mi sie kolorystyka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slimas Napisano 11 Maja 2010 Share Napisano 11 Maja 2010 Mam pytanie sorki że teraz ale ile dałeś za te metalowe gąski? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_gnr Napisano 11 Maja 2010 Autor Share Napisano 11 Maja 2010 95 zl z allegro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 11 Maja 2010 Share Napisano 11 Maja 2010 Standardowa cena za Friule. Czym matowałeś łosza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_gnr Napisano 12 Maja 2010 Autor Share Napisano 12 Maja 2010 oprócz kół to tam narazie nie ma zadnego washa, koła były matowione model masterem, reszta tez bedzie malowana lakierem MM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 12 Maja 2010 Share Napisano 12 Maja 2010 Ładne to ustrojstwo. Mówię o czysto modelarskim aspekcie oczywiście, bo sam pojazd... zieeeeew. Ładnie pomalowany, ciekawe kamo, koła fajnie wyglądają też. Czym malowałeś gąski? Vallejo Track Primer? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 12 Maja 2010 Share Napisano 12 Maja 2010 Czym malowałeś gąski? Vallejo Track Primer? Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 12 Maja 2010 Share Napisano 12 Maja 2010 ... No tak... Chyba trochę rozkojarzony jestem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 12 Maja 2010 Share Napisano 12 Maja 2010 Ładnie ale według mnie jakaś ciemna płukanka by mu się zdała aby uwypuklić zimmerit czekam na dalsze postępy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_gnr Napisano 12 Maja 2010 Autor Share Napisano 12 Maja 2010 Wedlug mnie tez bedzie jak skończe obicia, jeszcze tylko pare poprawek i bedzie wash. Gaski oczywiscie nie byly jako tako malowane, dostaly dwa odcienie pigmentów i lakier matowy MM, potem przetarcia. dzieki za komentarze, pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_gnr Napisano 14 Maja 2010 Autor Share Napisano 14 Maja 2010 Kolejne zabiegi przy modelu. Skonczylem malowac obicia, pomalowałem wizjery, potem byl wash, mat model mastera, doklejenie oslon z tylu. Zostaly tez troche przykopcone razem z hamulcem lufy, dalem mu tez lekkie zacieki olejami. Tu i tam trzeba jeszcze cos poprawic i bedzie galeria. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 15 Maja 2010 Share Napisano 15 Maja 2010 To jeszcze ładnie zrób polerkę na gąskach w miejscu styku z kołami. Ładny Tygrys. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 15 Maja 2010 Share Napisano 15 Maja 2010 Wzmocnił bym mu jeszcze wash na kołach aby podwozie mocniej odcinało się od góry po za tym model jak ta lala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_gnr Napisano 21 Maja 2010 Autor Share Napisano 21 Maja 2010 (edytowane) kół nie bede syfil bo wiem jakby sie to skonczylo, czyli przesadą Postaralem sie jako tako zrobic to przetarcie w miejscu styku kół. model skonczony w 99%, zostaly tylko wizjery do podmalowania na blyszcząco. Dorobie mu jakas malutką winietke coby mial wieksze szanse na konkursie w zgierzu. Edytowane 21 Maja 2010 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 21 Maja 2010 Share Napisano 21 Maja 2010 Jak to ja muszę to powiedzieć "JEST ZA CZYSTY" ... a po za tym bardzo fajnie ci wyszedł czysta, prosta forma co mi się podoba. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cesarz Napisano 21 Maja 2010 Share Napisano 21 Maja 2010 Jak to ja muszę to powiedzieć "JEST ZA CZYSTY" Pzdr A mnie się wydaje, że to raczej kwestia gustu, kto powiedział że model musi być brudny? Tomku - model bardzo fajny, przeglądnąłem jeszcze raz warsztat od początku i muszę powiedzieć, że odwaliłeś kawał dobrej roboty Nie będziesz zakładał osłon bocznych? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_gnr Napisano 25 Maja 2010 Autor Share Napisano 25 Maja 2010 model w galerii, zapraszam http://modelwork.pl/viewtopic.php?t=21124 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_gnr Napisano 30 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 30 Grudnia 2011 No i odkopałem. Jestem teraz na etapie zaopatrywania moich kociąt w podstawki, deska do krojenia chleba z pepco + mata trawiasta i krzaczki od polaka. Dołoże jeszcze chyba tych dwóch figurantów ucinających sobie pogawędke. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 30 Grudnia 2011 Share Napisano 30 Grudnia 2011 Polak rzadzi z tymi trawkami. Tiger niczego sobie podoba mi sie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
templess Napisano 31 Grudnia 2011 Share Napisano 31 Grudnia 2011 Zacna ta podstawka. Trzeba będzie zainwestować w Polaka i powymieniać. Przymierzam się ostro do tego tygryska, tylko mam bez zimmu, więc przejrzałem cały wątek i zrobiło się jakoś sentymentalnie Kawał historii forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_gnr Napisano 31 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 31 Grudnia 2011 Przymierzam się ostro do tego tygryska, tylko mam bez zimmu, więc przejrzałem cały wątek i zrobiło się jakoś sentymentalnie Rób warsztat, chętnie pomogę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi