Panzer4 Napisano 4 Grudnia 2009 Share Napisano 4 Grudnia 2009 Postępy raczej niemrawe, ale ostatnio praca mnie dobija i wracam do domu na wpół żywy... Generalnie front robót przeniósł się na transporter. Tutaj można szaleć. Są całe trzy zdjęcia tych pojazdów z frontu. Pozostałe to zdjęcia prezentacyjne z werku. Tak więc hulaj dusza piekła nie ma! Można fantazjować z ładunkami. Na pewno obładuję go solidnie. Pozdrawiam, Radek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Złośliwiec Napisano 5 Grudnia 2009 Share Napisano 5 Grudnia 2009 O wreszcie z nim ruszyłeś Jak by co to mogę Ci podesłać instrukcję z żywicznego modelu Euromodelplus to zobaczysz jak oni rozplanowali sobie wnętrze. Ps. podszlifuj koła bo widać na bandażach łączenia ramek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 5 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 5 Grudnia 2009 Dzięki za propozycję. Wysłałem na pw adres e-mail. Będę bardzo zobowiązany Koła gładkie są - sprawdziłem organoleptycznie - paluchem. Natomiast rzeczywiście w miejscu łączenia pozostały jakby odbarwienia po odciętych i szlifowanych resztkach ramki. To chyba podobny efekt jak odbarwienie plastiku przy jego gięciu lub uderzeniu (???) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 7 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 7 Stycznia 2010 Postępy nie za duże ale do przodu. Doszło dużo biżuterii. Teraz skupiam się na transporterze, bo w Hummelu blaszki, blaszki... brrr... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mnowogro Napisano 7 Stycznia 2010 Share Napisano 7 Stycznia 2010 Niezłe blachary z nich robisz ;) Tak trzymać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 9 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 9 Stycznia 2010 Prawa burta prawie skończona - brakuje dwóch elementów, które dojdą po zamknięciu budy oraz bambetli w koszyku. Pozdrawiam, Radek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 9 Stycznia 2010 Share Napisano 9 Stycznia 2010 o rany, robi wrażenie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 9 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 9 Stycznia 2010 Andrzej_LK - dzięki bardzo. Jak zwykle parę detali mnie pokonało w obróbce ale i tak jestem zadowolony. Teraz druga burta, a tam będzie trochę gorzej niestety, bo jakoś nie do końca mi spasowała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tankista17 Napisano 10 Stycznia 2010 Share Napisano 10 Stycznia 2010 trzeba mieć niezłą wprawę żeby kleić takie detale w 72. Przewidujesz jaką diorkę, czy po prostu będą stały we własnym towarzystwie na półce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 10 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 10 Stycznia 2010 tankista17 nie wiem czy będzie podstawka. Zabieram się do tego jak pies do jeża już od długiego czasu i się przemóc nie mogę. Oba pojazdy będą w każdym razie z 2 SS DPanc. "Das Reich" z czasów normandzkiej naparzanki. O ile Hummel to historyczny pojazd o nr 110 i nazwie własnej "Clausewitz" o tyle transporter to mieszanka jedynego zdjęcia tego pojazdu z "Das Reich" oraz mojej imaginacji jak to mogło wyglądać. Docelowo oba miały być razem na podstawce, ale czy podstawka powstanie... tego nikt nie wie łącznie ze mną samym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 16 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 16 Stycznia 2010 Lewa strona skończona, buda zamknięta. Bambetle oczywiście luzem i jeszcze nie wykończone. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mnowogro Napisano 16 Stycznia 2010 Share Napisano 16 Stycznia 2010 Zastanawiałeś się nad pałąkami nad przedziałem? Takimi nad którymi załoga by rozciągała brezent chroniący przed deszczem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 16 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 16 Stycznia 2010 Nigdy nie widziałem takowych na zdjęciach. A były? Na zewnętrznej stronie płyt będą uszy do mocowania plandeki i myślałem, że tylko takie rozwiązanie było stosowane. Są Hummele z siatkami chroniącymi od "wrzutek", ale pałąków nie przyuważyłam na zdjęciach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 18 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 18 Stycznia 2010 Koniec składania. Oczywiście bambetle będą robione i malowane osobno. Może dojdzie jakiś chłopek. Teraz kąpiel i do malowania. Mam nadzieję się wyrobić na Bytom... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 18 Stycznia 2010 Share Napisano 18 Stycznia 2010 WYMIATA! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 18 Stycznia 2010 Share Napisano 18 Stycznia 2010 Naprawdę robi wrażenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Claoodiush Napisano 18 Stycznia 2010 Share Napisano 18 Stycznia 2010 A czemu te Hummele na zdjęciach mają gąsienice "w dwie różne strony" tak ma być, czy w którymś wkleiłeś odwrotnie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 19 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 19 Stycznia 2010 Dzięki wszystkim za opinie. Gęsi na transporterze są odwrotnie chociaż to, jak mnie uświadomiono na innym forum, żaden błąd merytoryczny, bo były w rzeczywistości zakładane i w ten sposób. Ale fakt faktem, że zrobiłem to nieświadomie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 2 Lutego 2010 Autor Share Napisano 2 Lutego 2010 Baza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 2 Lutego 2010 Share Napisano 2 Lutego 2010 Czy to jest naprawdę skala 1/72 ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 5 Lutego 2010 Share Napisano 5 Lutego 2010 Czy to jest naprawdę skala 1/72 ?? Potwierdzam, że jest to skala 1/72. Dzisiaj widziałem ten śliczny model w rzeczywistości. Robi jeszcze lepsze wrażenie. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 6 Lutego 2010 Autor Share Napisano 6 Lutego 2010 Potwierdzam, że jest to skala 1/72. Dzisiaj widziałem ten śliczny model w rzeczywistości. Robi jeszcze lepsze wrażenie. I tak przy Twoich wymięka Bo ja zaliczyłem jak zobaczyłem na żywca to co robisz... Dzięki za poświęcenie kilku godzin z życiorysu, użyczenie sprzętu i pomoc techniczno-merytoryczną oraz... spaghetti! Mam nadzieję że wkrótce będę się mógł zrewanżować Na modelu właśnie schną kalki, dzisiaj jeszcze korekty detali i uzupełnienie kolorystyczne i wrzucam zdjęcia przed washem i resztą paćkania. Teraz tylko nic nie sknocić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 6 Lutego 2010 Share Napisano 6 Lutego 2010 niezły wymiot! czekam na dalszy ciąg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 7 Lutego 2010 Autor Share Napisano 7 Lutego 2010 Ogromne podziękowania dla TankRed'a za poświęcenie kilku godzin i użyczenie aerografu oraz za pomoc merytoryczną Podziękowania również dla Kamila i Timiego za ofertę pomocy jako plan "B" Model ma nałożone wszystkie kolory bazowe i na to warstwę sidoluxu. Nieśmiało we wnętrzu zacząłem przecierać płyty podłogi imitując wytarcie farby do gołego metalu, a miejscami do minii podkładowej. Oczywiście to na razie początek tego akcentu malarskiego (na zdjęciach i tak chyba nie widać). Wszelkie uwagi mile widziane:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 7 Lutego 2010 Share Napisano 7 Lutego 2010 Bardzo fajnie. Teraz czekamy na wszystkie zabiegi upiększające Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi