Jump to content

BRDM-2 M97 Żbik-B -"KOJOT" - ACE+scratch - 1/72

TankRed1070
 Share

Recommended Posts

No i przyszedł czas by zacząć jakiś "gorący" temat.

Chcę zbudować to:

Zbik_irak.jpg

Czyli BRDM-2 M97 Żbik-B 10 Bryg. Kawalerii Panc. używany w Iraku o wdzięcznym imieniu "KOJOT"

Podobnie jak w oryginale, będzie to modernizacja standardowego BRDM-2.

Bazą będzie ten zestaw ACE:

Picture%20010.jpg

Mam jeszcze garść bezcennych dodatków:

Picture%20011.jpg

Czyli żywiczne koła ze SKOT-a ARMO (:D THANKS JEFF! ) z których wykorzystam opony oraz kulfoniastą wieżę, która została mi z Vodnik-a. Nie potrzeba lepszej bo czeka ją "dogłębna modernicacja"

Oprócz tych dodatków mam jeszcze całyt mój modelarski jak i domowy śmietnik do dyspozycji

Nie zakładam że skończę model w terminie więc start w konkursie jest jedynie czysto towarzyski

Pozdrawiam

Czyli BRDM-2 M97 Żbik-B 10 Bryg. Kawalerii Panc.

ta "świnia" niejest z 10BKPanc. tylko z 1BCT (1st Brigade Combat Team) Międzynarodowej Dywizji Centrum Południe. Zdjęcie zrobone na moje oko w bazie "Bravo" w Al Hillah.

Te pojzady przechodziły z rąk do rąk co zmiana. Powodzenia przy struganiu ACE!!

Gerd: Dzięki za piękne zdjęcia! Sporo pomogą przy malowaniu i detalizacji

Grzegorz: Dzięki! Te zdjęcia znam bardzo dobrze Bez nich w ogóle bym się za Kojota nie brał. BEZCENNE!!!

Grzes, Andrzej_LK, Skoti: dzięki serdeczne. Uprzedzam jednak że tempo nie będzie zawrotne. Ale gdybym wątku nie zakładał to byłoby jeszcze wolniejsze...

Pozdrawiam!

hmm... drugie zdjecie od gory w poscie Gerd, w tle za brdm to kancelarie na podwoziu stara 266? pytam bo nie widzialem takich a chyba nie mozliwe zeby to byly 66 "pszczolki" ?

• 2 weeks later...
  • 5 months later...