rollingstones Posted December 26, 2009 Share Posted December 26, 2009 Projekt uważam za zakończony - nie będzie figury bo zasłania mi wannę pojazdu a po za tym zamierzam wystawić scenkę w kategorii pojazdy w Bytomiu. I na razie przestaje robić wraki bo mi się już znudziły. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamil83 Posted December 26, 2009 Share Posted December 26, 2009 Świetny model. Bardzo mi się podoba. Chciałbym też takie cuda umieć robić Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
R_Mazzi Posted December 26, 2009 Share Posted December 26, 2009 A ta jeszcze ładniejsza Oj będzie co oglądać Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kazio Posted December 26, 2009 Share Posted December 26, 2009 (edited) Seb - jakiś świąteczny wysyp prac rollingowych ? Ta czwórka bardziej przypadła mi do gustu niż Pantera z kartami. Lepiej (realistyczniej) wygląda wypalenie tanka. Jednakowoż bardziej mnie interesuje "tło" - murek, furtka, paprotkowe pnącza. Możesz je dofocić (koncentrując się na otoczeniu, nie panzerku)? Po jakichś "zagranicznych" konkursach nie jeżdżę, a czuję wyraźny niedosyt zdjęciowy . Praca jest spójna i nawet fajnie, że bez figurek zostanie . na razie przestaje robić wraki bo mi się już znudziły I co teraz? Na pewno jakaś zimóweczka ... P.S. Jaki jest Twój patent (kolorki) na malowanie bakelitowych uchwytów nożyc do drutu? Dobrze to wygląda. Edited December 27, 2009 by Guest Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andrzej_LK Posted December 27, 2009 Share Posted December 27, 2009 a może byś popróbował jakiegoś "prawdziwego" wraku? mam na mysli czołg rozerwany na części elementarne. robota straszna ale efekt może być ciekawy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rollingstones Posted December 27, 2009 Author Share Posted December 27, 2009 Tak będę za jakiś czas robił rozbitą Panterę z wnętrzem i rozwaloną całą boczną płytą pancerza, z Prus Wschodnich zimą 1945 roku. Jednak wraki mnie nie pociągają są bardzo proste w malowaniu wbrew pozorą a dodatkowo mam ostatnio fazę na miejskie winietki z akcją dynamiczną. Seb - jakiś świąteczny wysyp prac rollingowych ? Koniec roku - chciałem dokończyć wszystko z tego roku. Bilans pięć winiet i jedna nieudana nieskończona. Ta czwórka bardziej przypadła mi do gustu niż Pantera z kartami. Lepiej (realistyczniej) wygląda wypalenie tanka Ja powiedziałbym że inaczej - bardziej kolorowo ale wcale nie realistyczniej. Pojazdy z zimmeritem paliły się mniej efektowniej modelarsko bo nie można ich rdzawić. Przejrzyj zdjęcia kolorowe rozbitych Panter to się przekonasz. Jednakowoż bardziej mnie interesuje "tło" - murek, furtka, paprotkowe pnącza. Możesz je dofocić TO dosyć duży problem - czołg zasłania mur i jest tam cień - muszę prześwietlić czołg aby to wyszło. Jak chcesz to ci zrobię. I co teraz? Na pewno jakaś zimóweczka ... Nie kilka miejskich - prawde mówiąc ziema mnie pokonuje na razie. miłego Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SPIDIvonMARDER Posted June 27, 2010 Share Posted June 27, 2010 Efekt wypalenia jest po prostu epicki! Gratulacje! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Panzer Posted June 27, 2010 Share Posted June 27, 2010 Moim zdaniem to mistrzostwo świata. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts