Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Projekt uważam za zakończony - nie będzie figury bo zasłania mi wannę pojazdu a po za tym zamierzam wystawić scenkę w kategorii pojazdy w Bytomiu. I na razie przestaje robić wraki bo mi się już znudziły.

12.jpg

IMG_0002-1.jpg

IMG_0001-3.jpg

05.jpg

IMG_0003-1.jpg

03.jpg

007.jpg

06.jpg

Napisano

Świetny model. Bardzo mi się podoba. Chciałbym też takie cuda umieć robić

Napisano (edytowane)

Seb - jakiś świąteczny wysyp prac rollingowych ? Ta czwórka bardziej przypadła mi do gustu niż Pantera z kartami. Lepiej (realistyczniej) wygląda wypalenie tanka. Jednakowoż bardziej mnie interesuje "tło" - murek, furtka, paprotkowe pnącza. Możesz je dofocić (koncentrując się na otoczeniu, nie panzerku)? Po jakichś "zagranicznych" konkursach nie jeżdżę, a czuję wyraźny niedosyt zdjęciowy . Praca jest spójna i nawet fajnie, że bez figurek zostanie .

na razie przestaje robić wraki bo mi się już znudziły

I co teraz? Na pewno jakaś zimóweczka ...

P.S. Jaki jest Twój patent (kolorki) na malowanie bakelitowych uchwytów nożyc do drutu? Dobrze to wygląda.

Edytowane przez Gość
Napisano

a może byś popróbował jakiegoś "prawdziwego" wraku? mam na mysli czołg rozerwany na części elementarne. robota straszna ale efekt może być ciekawy.

Napisano

Tak będę za jakiś czas robił rozbitą Panterę z wnętrzem i rozwaloną całą boczną płytą pancerza, z Prus Wschodnich zimą 1945 roku.

Jednak wraki mnie nie pociągają są bardzo proste w malowaniu wbrew pozorą a dodatkowo mam ostatnio fazę na miejskie winietki z akcją dynamiczną.

Seb - jakiś świąteczny wysyp prac rollingowych ?

Koniec roku - chciałem dokończyć wszystko z tego roku. Bilans pięć winiet i jedna nieudana nieskończona.

Ta czwórka bardziej przypadła mi do gustu niż Pantera z kartami. Lepiej (realistyczniej) wygląda wypalenie tanka

Ja powiedziałbym że inaczej - bardziej kolorowo ale wcale nie realistyczniej. Pojazdy z zimmeritem paliły się mniej efektowniej modelarsko bo nie można

ich rdzawić. Przejrzyj zdjęcia kolorowe rozbitych Panter to się przekonasz.

Jednakowoż bardziej mnie interesuje "tło" - murek, furtka, paprotkowe pnącza. Możesz je dofocić

TO dosyć duży problem - czołg zasłania mur i jest tam cień - muszę prześwietlić czołg aby to wyszło. Jak chcesz to ci zrobię.

I co teraz? Na pewno jakaś zimóweczka ...

Nie kilka miejskich - prawde mówiąc ziema mnie pokonuje na razie.

miłego

• 6 months later...