Gulumik Napisano 26 Sierpnia 2010 Share Napisano 26 Sierpnia 2010 Dobra bawi mnie trochę ta dywagacja na temat kół. Jeżeli ktoś zarzuca że są złej średnicy z zestawu to na czym to opierał znowu żywica lepsza bo lepsza...... - poproszę plany lub wymiary kół i tak różnicy prawie nie widać na modelu a kształt ogólnie poprawny i możliwy do użycia - tu i tu są rzeczy do przyczepienia. Ja tam bym sobie dał siana z kołami z żywicy dla kilku drobnych elementów nie ma sensu wydawać kasy - oczywiście co innego gdyby były to innego typu koła. I tak trzeba to upigmentować i za bardzo to nic nie będzie widać;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tafi Napisano 27 Sierpnia 2010 Share Napisano 27 Sierpnia 2010 To teraz wiem również dla czego łańcuch jest długi i zamocowany na tych kołeczkach w wysięgniku. Ale patent faktycznie skuteczny. To jeszcze jedno pytanie o "TARAN" montowany w wersji LIC. Jak on wygląda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 27 Sierpnia 2010 Autor Share Napisano 27 Sierpnia 2010 Ech z tymi kołami... Jak pisałem wyżej -jak dla mnie bardziej poprawne są koła żywiczne. Oglądałem zdjęcia i porównywałem z kołami Academy. Im więcej zdjęć, tym bardziej przekonywałem się, że trzeba je wymienić. Legend zrobił je po prostu bardziej podobne (moim zdaniem). Daleki jestem od stwierdzenia, że jak żywica to musi być "de best". W tym jednak przypadku uznałem, że mój model będzie bardziej cieszył moje oko i nie powodował stresu jeżeli stanie na kołach od Legenda. Jeżeli więc ktoś nie uznaje powodów racjonalnych mojej decyzji o zmianie, to niech uzna, że były to zmiany z przyczyn emocjonalnych. Normalnie jak rozchwiana kobieta w średnim wieku. Aaaaaaaaaaaaa..!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 27 Sierpnia 2010 Autor Share Napisano 27 Sierpnia 2010 A jeśli chodzi o "Taran" to znów nie jest to do mnie pytanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gulumik Napisano 27 Sierpnia 2010 Share Napisano 27 Sierpnia 2010 (edytowane) Chodziło mi tylko o info dla innych że to tak nie do końca jest z tymi dodatkami ;) Nie przejmuj się budowa idzie dobrze anti-slip gitowy (mi się nie chciało) - tak trzymać! Pewnie sobie też zrobię następną merkavkę bo podobają mi się te ufologiczne tanki - będę się przyglądał relacji ;) Edytowane 27 Sierpnia 2010 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 27 Sierpnia 2010 Autor Share Napisano 27 Sierpnia 2010 Nie odebrałem Twojego postu jako krytyki. Z dodatkami jest tak, że są tacy którzy nie umieją się bez nich obejść i tacy, którzy robią cuda "prosto z pudła". Nie ma co się doktoryzować. Cieszę się, że mam kolejnego widza na warsztacie. Myślę, że wkrótce będzie update. Pozdrawiam i przesyłam pozytywne fluidy!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 27 Sierpnia 2010 Share Napisano 27 Sierpnia 2010 Oto taran- standardowy model montowany na Merkawach, i na Namerze: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 30 Sierpnia 2010 Autor Share Napisano 30 Sierpnia 2010 Witam. Jako, że kończę maskować wieżę w swoim modelu mam pytanie co do zdjęć jakie znalazłem w sieci: Prawda czy fałsz: ?? Znających odpowiedzi na to pytanie proszę o podzielenie się nią. Szalom!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jo Napisano 1 Września 2010 Share Napisano 1 Września 2010 Madeira ,niestety nie znam odpowiedzi na Twoje pytanie ,natomiast chciałbym dodać w uzupełnieniu wypowiedzi Brathass-a,że 4-ki są również wyposażane w specjalnie skonstruowane dla nich trały naciskowe. Testowano je również na 3 niestety nie przeszły testów pozytywnie na Mk 3. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 1 Września 2010 Autor Share Napisano 1 Września 2010 Witam. Odpowiedzi na pytania się znalazły (znaczy się Barthass się wypowiedział ). Na pierwszym zdjęciu jest babol, natomiast drugie i trzecie są poprawne. Zamieszczam zdjęcia potwierdzające: jo dzięki za uzupełnienie pytania tafi'ego. Z końcem tygodnia powinienem się uwinąć z powierzchnią antypoślizgową wieży. Dam znać. ;) Szalom dla wszystkich!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 2 Września 2010 Autor Share Napisano 2 Września 2010 Warto było.... Witam. Jak obiecałem wstawiam fotki mojej Merkavy z całą powierzchnią antypoślizgową. Robi wrażenie. Teraz czas na naszpikowanie wieży różnymi, dziwnymi nieraz wynalazkami Izraelskiego przemysłu zbrojeniowego. Jeśli ktoś ma, to proszę o zdjęcia górnej i bocznych części wieży. Na pewno będą pomocne. Z góry dzięki za zainteresowanie. Szalom!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 2 Września 2010 Share Napisano 2 Września 2010 Za..... wygląda jaką farbką będziesz malował ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 2 Września 2010 Autor Share Napisano 2 Września 2010 jaką farbką będziesz malował ? Będę posłuszny zapiskom naszego forum i użyję Humbrola 84. Ale gdzie tam jeszcze... Jak już ogarnę dodatkowe elementy wieży, trzeba się będzie wziąć za łańcuchy pod koszem. To ma w oryginale fajną nazwę, tylko w tym momencie mi wyleciała z głowy... Mirek, Ty nie planujesz zrobienia jeszcze jakiejś Merkavy? ;) Ta Twoja "dwójeczka" wyszła bardzo zacnie. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rollingstones Napisano 4 Września 2010 Share Napisano 4 Września 2010 świetnie wyszła Ci ta powierzchnia antypoślizgowa - robi wrażenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 7 Września 2010 Autor Share Napisano 7 Września 2010 Witam znów. Żeby nie było, że madeira się obija: Zostało uporać się z łańcuchami pod koszem wieży i przerobić mocowania karabinów. Jak będzie coś nowego do pokazania to dam znać. Pozdrawiam!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 8 Września 2010 Share Napisano 8 Września 2010 Pięknie się reprezentuje, co do moich planów to mam zakupione 1 i 4 ale na razie muszę skompletować trochę dodatków . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 30 Grudnia 2010 Share Napisano 30 Grudnia 2010 Powiem tak, lampeczki mnie powaliły, rewelacja !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 30 Grudnia 2010 Autor Share Napisano 30 Grudnia 2010 Muszę w końcu coś przy niej ruszyć, bo wstyd. Przerażają mnie jednak te łańcuchy z tyłu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seba 09 Napisano 6 Stycznia 2011 Share Napisano 6 Stycznia 2011 Model cudo a z malowaniem będzie jeszcze lepiej,cool lampki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 9 Stycznia 2011 Share Napisano 9 Stycznia 2011 Witam,czy w zestawie Academi lancuchy z kulkami sa wykonane z plastyku czy sa metalowe Fototrawione łańcuchy+ plastikowe kule składane z 2 połówek, nie najlepiej to wygląda, zwłaszcza płaski fototrawiony łańcuch. Gdzies czytalem iz w zestawie Merkawy III Academi sa wykonane z metalu. Tak, ale są całkowicie bezwartościowe. Ukazal sie tez model Merkawy z Bronco ,czy ktos moze cos powiedziec ktory model jest lepszy,dokladniejszy Bronco czy Academi Hobby Boss, nie Bronco. Model z hobby boss ma jeden wielki bubel- źle ustawione zawieszenie, jak z resztą to na razie nie wiadomo, brak jak na razie jakichś innych recenzji w internecie, to jeszcze nowość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 9 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 9 Stycznia 2011 Potwierdzam każde słowo Barthassa. Przepraszam koledzy za brak postępów w budowie Merkavy, ale narazie z Tygrysem walczę. Jak mnie najdzie, to pewnie coś dłubnę przy niej. Pozdrawiam!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 17 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 17 Stycznia 2011 Witam. To jeśli możesz, to wrzuć in-boxa. Jesteśmy ciekaw czy to zawieszenie faktycznie jest skopane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 5 Czerwca 2011 Autor Share Napisano 5 Czerwca 2011 Mały update z początków malowania. W rzeczywistości model jest ciemniejszy i kolor daje dobra bazę do wersji ostatecznej, która będzie wyglądała mniej więcej tak: Musze jeszcze kilka elementów dorobić (łańcuchy, osprzęt głównego km'u, kable, anteny..). Szalom!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 8 Czerwca 2011 Autor Share Napisano 8 Czerwca 2011 Kiedyś trzeba, bo plany z tym modelem są bardzo ambitne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
author21 Napisano 9 Czerwca 2011 Share Napisano 9 Czerwca 2011 małe pytanko: Czy ten model nie ma powierzchni antypoślizgowej odwzorowanej? Bo tak znalazłem w opisie modelu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi