empit Napisano 9 Czerwca 2011 Share Napisano 9 Czerwca 2011 madeiraWitam, gdzie można kupić zestaw zabudowy kosza wieżowego? I jaka jest cena tega cuda. I czy w zestawie są też łańcuchowe osłony przeciwkumulacyjne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 9 Czerwca 2011 Autor Share Napisano 9 Czerwca 2011 małe pytanko: Czy ten model nie ma powierzchni antypoślizgowej odwzorowanej? Bo tak znalazłem w opisie modelu ? Model, który ja robię nie miał. Robiłem sam sprayem. Nowy model Academy ma, ale skopaną. Ta, którą zrobiło Academy jest bardzo podobna do tej stosowanych na Challengerach. Nie przypomina charakterystycznego żwirku z izraelskich wozów. W zwiazku z malowaniem -czy Merkava 4 ma podobnie jak np starsze modele tych wozow malowane na czerwono np.zaczepy holownicze itp? Ja chce zrobic swoja jako pojad patrolujacy rejon graniczny ,czyli drut kolczasty,siatka itp Nie malują już zaczepów na czerwono, a przynajmniej nie na Rydwanach. A jakich siatkach piszesz? Chodzi Ci o kratki chroniące szkła celowników, przednie światła i wydech przed odłamkami i kamieniami? Drut kolczasty?? Witam, gdzie można kupić zestaw zabudowy kosza wieżowego? I jaka jest cena tega cuda. I czy w zestawie są też łańcuchowe osłony przeciwkumulacyjne? Jak napisał bulik58 w jadarze jest ten zestaw. Nie pamiętam ile kosztuje. Kulki tam też są. Szalom! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 9 Czerwca 2011 Autor Share Napisano 9 Czerwca 2011 A podeślij taką fotkę z tym drutem. Oba projekty idą równocześnie. Tylko trochę się w czasie to rozciąga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_gnr Napisano 10 Czerwca 2011 Share Napisano 10 Czerwca 2011 pierwszy raz widze jak coś malujesz:] no fajnie, fajnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 3 Lipca 2011 Autor Share Napisano 3 Lipca 2011 Mała aktualizacja: Lakier, kalki, lakier, wash i mat. Zostało dorobić kilka szczegółów, kilka rzeczy podmalować i na koniec pigmenty. Malowanie: Tomek Hejmo&Madeira (bo się uczę dopiero ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Peter 1410 Napisano 3 Lipca 2011 Share Napisano 3 Lipca 2011 Piękny,koszerny czołg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 3 Lipca 2011 Share Napisano 3 Lipca 2011 No, widzę że zrobiłeś z kalek dobry użytek:) Wygląda git. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 3 Lipca 2011 Autor Share Napisano 3 Lipca 2011 Przydały się. Dziękuję raz jeszcze. Cieszę się, że się podoba. Jeszcze trochę pracy zostało, ale już bliżej niż dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek - MaXus Napisano 4 Lipca 2011 Share Napisano 4 Lipca 2011 Ładnie, ze smakiem wycieniowane malowanie. Też chciałbym takie efekty uzyskiwać ucząc się! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek M Napisano 5 Lipca 2011 Share Napisano 5 Lipca 2011 Pomalowane pierwsza klasa! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 27 Lipca 2011 Autor Share Napisano 27 Lipca 2011 Poglądowo stan obecny: Szalom!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 27 Lipca 2011 Share Napisano 27 Lipca 2011 Kurcze, na pierwszym zdjeciu myslałem że to prawdziwy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 28 Lipca 2011 Autor Share Napisano 28 Lipca 2011 Dwa nowa zdjęcia (już nie ja robiłem..): Zdjęcia zrobił Marcin Nowogródzki. Za jakiś czas będzie update. Dzięki za pozytywny komentarz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jo Napisano 28 Lipca 2011 Share Napisano 28 Lipca 2011 W porównaniu z całością gąski są zbyt czyste , zwłaszcza w "zakamarkach".Poza tym model podoba mi się . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 28 Lipca 2011 Autor Share Napisano 28 Lipca 2011 Gąsienice, koła napędowe i napinające nie były jeszcze kurzone. Wieża też jeszcze nie jest skończona. Będzie oczywiście o wiele mniej niż na kadłubie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 31 Lipca 2011 Share Napisano 31 Lipca 2011 No i cacy jaką farbką malowałeś ? LC ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 31 Lipca 2011 Autor Share Napisano 31 Lipca 2011 Witaj Mirek. Rydwan malowany był mieszanką Vallejo 70988 Khaki i 306 Dark Rubber z serii Panzer Aces. W zależności od elementu czołgu, mieszanka miała różne proporcje. Użyty pigment to #37 MIG'a (Gulf War Iraqi Sand). Kolejny update w środę lub czwartek. Do tego czasu Mk.3 powinna stanąć na własnych kołach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi