ergie Napisano 6 Stycznia 2007 Share Napisano 6 Stycznia 2007 Wątek o zębatych Migach spowodował, moje zastanawianie się nad tym jak często malowano uzębione paszcze na samolotach. Chyba najbardziej znanymi są P-40 z Chin. Ze współczesnych samolotów kołacze mi się po głowie jakieś niemieckie Tornado. Z najstarszych jakie pamiętam jest jakiś dwumiejscowy samolot niemiecki z I WŚ (Roland CLII?). Ze śmigłowców kojarzy mi się jakaś Cobra. Tak więc moja propozycja coby rozwinąć ten wątek poprzez podawanie innych przykładów zębatych letadeł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roobert Napisano 6 Stycznia 2007 Share Napisano 6 Stycznia 2007 Ostatnio Kolumbia odebrała Super Tucano i wszystkie mają paszcze. przeznaczy je do walki a partyzantami. http://www.airliners.net/open.file/1150363/L/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 6 Stycznia 2007 Share Napisano 6 Stycznia 2007 Troche ten Tucano naszego Orlika przypomina, nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fiedotow Napisano 6 Stycznia 2007 Share Napisano 6 Stycznia 2007 Yyy... Orlik ładniejszy. Gdzieś mam chyba zdjątko naszego Bobcata z Muzeum w Krakowie. Ma też szczenę. Zapytałem Jana Hoffmana, czemu tak, odpowiedział, że ze względu na kanibalistyczny system przywracania tych samolotów do stanu lotnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macias13_84 Napisano 11 Marca 2007 Share Napisano 11 Marca 2007 Chyba najbardziej znanymi są P-40 z Chin. No i rzecz jasna rekinki z Afryki Północnej jeszcze kilka Mustangów posiadało rekinie szczeki oraz Helcaty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kermit Napisano 11 Marca 2007 Share Napisano 11 Marca 2007 Widziałem też na zdjęciu F-14 Tomcat (chyba USAF lub US NAVY) z namalowanym uzębieniem. Jak znajdę to zdjęcie, to przeskanuję lub sfotografuję i wrzucę na forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SAGITARIUS Napisano 11 Marca 2007 Share Napisano 11 Marca 2007 Chyba najbardziej znanymi są P-40 z Chin. No i rzecz jasna rekinki z Afryki Północnej ... Witam. Zecydowanie P-40 ... ... szczególnie takie ... ... ale i takie mają swój urok ... ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł_ Napisano 11 Marca 2007 Share Napisano 11 Marca 2007 Ja znalazłem spita, tylko trochę się nie znam, samolot rozpoznam, ale co mówią oznaczenia, "czy cuś" ;) Więc, nie wiem czy to kiedyś latało w takim stanie, czy nie http://www.airliners.net/open.file/1118655/L/ http://www.airliners.net/open.file/1152617/M/ oraz Boeing RC-135U http://www.airliners.net/open.file/1149430/M/ Thunderbolt http://www.airliners.net/open.file/1035447/M/ PS ten suzuki gsxf ładnie wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 11 Marca 2007 Share Napisano 11 Marca 2007 Juz pokazywalem pare tematow nizej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macias13_84 Napisano 11 Marca 2007 Share Napisano 11 Marca 2007 WOW!!!! Spadkobiercy AVG na tym brzydalu A-10 A właśnie co do spitóe z paszczami to na 100% był jeszcze przynajmniej jeden z Birmy (jakiś popularny teren na rekinki) oznaczenia kodowe o il mnie pamięć nie myli to ZP-A "A" nie jestem pewien ale ZP na 100% No i oczywiście P-39/P-400 też z Dalekiego Wschodu, oraz bodajże Fińskie Morane'y Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macias13_84 Napisano 12 Marca 2007 Share Napisano 12 Marca 2007 Skoro już jesteśmy w temacie paszczatych fruwadeł to warto wspomnieć o okresie chyba ich największej świetnośći - patrz niebo nad Wietnamem Porcja Fotek na początek Tzw. LFT czyli para Cóbr Light Fire Team z Kompani B 25batalionu Kawalerii Poeirtrznej US UH-1C ze 174AHC "As Pik" maszyn tego typu użyto na masową skalę w czasie "inwazji Laosu" maszyna z tej samej jednostki zestrzelona nad Laosem trafiła następnie do muzeum w Hanoi Rekiny z 4 Pułku Kawalerii Powietrznej z bazy Hue Phu-Bai sierpień 1972 A-7A z VA-93 stacjonująca na USS "Coral Sea" 1968 rok F-4 Phantom II z VF-111. 10 kwietnia 1972 roku pokład USS "Coral Sea" Trójka RF-4C w misji nad Hanoi I na koniec F-4E z 469TSF Nad Wietnamem Północnym (1200x1100px) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 12 Marca 2007 Share Napisano 12 Marca 2007 Cudze chwalicie, swego nie znacie Na początku lat 90-tych nasz Mi-24 nr 735 też rozdziawiał wielką paszczę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 12 Marca 2007 Share Napisano 12 Marca 2007 A gdzie fotka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 12 Marca 2007 Share Napisano 12 Marca 2007 Fotka (a właściwie kilka fotek) w Lotnictwo Aviation International numer 6 z 1991. Numer mam, skanera niestety nie :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 12 Marca 2007 Share Napisano 12 Marca 2007 Nie można też zapomnieć o "paszczękach" na naszych Mi-14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 12 Marca 2007 Share Napisano 12 Marca 2007 To nie podjudzaj ludzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 12 Marca 2007 Share Napisano 12 Marca 2007 Sorry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 13 Marca 2007 Share Napisano 13 Marca 2007 (edytowane) No to ja trochę poloników kłapnę, bo tylko zagranica i zagranica... Mi-24 (dla tych co nie wiedzą - paszcze z obu stron były bardzo różne) Jedna z naszych Czternastek (tu też różnorodność na poszczególnych egzemplarzach jest wielka) Edytowane 13 Marca 2007 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 13 Marca 2007 Share Napisano 13 Marca 2007 Yyy... Orlik ładniejszy. Cóż z tego, że ładniejszy skoro to Tucano robi międzynarodową karierę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 13 Marca 2007 Share Napisano 13 Marca 2007 Dzieki Grzes. Dodam jeszcze to. Foto- Verlinden Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 14 Marca 2007 Share Napisano 14 Marca 2007 A oto druga stronka naszego pożeracza czołgów Dziś ten śmigłowiec ma już barwy poprawne politycznie, czyli cały jest jednolity ciemnozielony foto: LockOn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 15 Marca 2007 Share Napisano 15 Marca 2007 Trójka RF-4C w misji nad Hanoi To nie RF-4C tylko Phantom w wersji E Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł_ Napisano 16 Marca 2007 Share Napisano 16 Marca 2007 (edytowane) A ja mam jeszcze Me110 znalezionego, nie wiem gdzie Poszukam, może mam gdzieś w ulubionych... Edytowane 17 Marca 2007 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ergie Napisano 16 Marca 2007 Autor Share Napisano 16 Marca 2007 (...)Dziś ten śmigłowiec ma już barwy poprawne politycznie, czyli cały jest jednolity ciemnozielony(...) Jak by miał być poprawny politycznie to cały musiałby być w biało-czerwone pisy, a w tylnej kabinie konieczne byłoby zainstalowanie solarium i kanapy nakrytej mohairową narzutą;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł_ Napisano 16 Marca 2007 Share Napisano 16 Marca 2007 @ergie nie zapominaj o jakiejś małej wanience/akwarium dla ptactwa łownego ;) Edit: Znalazłem, to czego szukałem w ulubionych-> http://coppermine.galacnet.com/ww2forums/thumbnails.php?album=3 I stukas z ząbkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi