Edler Napisano 20 Sierpnia 2007 Share Napisano 20 Sierpnia 2007 Jak zobaczyłem te zdjęcia to przypomniały mi się czasy kiedy ja go kleiłem. Jako ciekawostkę powiem że kontener sklejałem bez prądu przy świecach xD PS w swoim wreszcie pomalowalem pióra wycieraczek na czarno. Model idzie Ci OK czekam na efekt końcowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 21 Sierpnia 2007 Share Napisano 21 Sierpnia 2007 A poprawiłeś zaciek na belce przy kierowcy?Model OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paffko Napisano 21 Sierpnia 2007 Autor Share Napisano 21 Sierpnia 2007 A poprawiłeś zaciek na belce przy kierowcy? Yyyy...o jaki zaciek chodzi?? Może jakieś zdjęcia?? Bo nie bardzo rozumiem o co chodzi. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paffko Napisano 9 Lutego 2008 Autor Share Napisano 9 Lutego 2008 Po bardzo długiej przerwie spowodowanej niekończącymi się zaliczeniami na uczelni, znalazłem odrobinę czasu, żeby przygotować i pomalować kastę od MANa. Zaznaczam, że jest to moje pierwsze malowanie karoserii pojazdu cywilnego w życiu, a patrząc na efekt końcowy myślę, że całkiem nieźle mi to wyszło. Po wstępnych oględzinach znalazłem tylko trzy malutkie farfocle na powierzchni modelu, które przykleiły się doń w czasie malowania. Nie zanudzam więcej. Mam nadzieję, że w końcu uda mi się przysiąść nad tym modelem i go skończyć. Zapraszam do komentowania i proszę o konstruktywną krytykę od bardziej doświadczonego grona modelarzy i wszelkie rady co zmienić aby było lepiej Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 9 Lutego 2008 Super Moderator Share Napisano 9 Lutego 2008 Witam. Super się prezentuje w tym kolorze. Lakier też jest dobrze połorzony. Mnie się bardzo podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 9 Lutego 2008 Share Napisano 9 Lutego 2008 Nie martw się farfoclami na lakierze, podczas polerki znikną Ładny kolorek i ładnie położony lakier Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRUGER_MAN Napisano 9 Lutego 2008 Share Napisano 9 Lutego 2008 Bardzo ładny lakierek , bardzo podobny do tego co mam na actrosie . Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
domuzyn79 Napisano 9 Lutego 2008 Share Napisano 9 Lutego 2008 NO malowanie jest super. Strasznie mi się podoba.. będę czekał na resztę przy składaniu pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojciechu Napisano 9 Lutego 2008 Share Napisano 9 Lutego 2008 Bardzo ładny kolorek i superancko położony:) Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miqs Napisano 9 Lutego 2008 Share Napisano 9 Lutego 2008 O takim lakierze marzę Pięknie się prezentuje, bezbarwny, polerka i będzie miód Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eKrystian Napisano 9 Lutego 2008 Share Napisano 9 Lutego 2008 Lakier rewelacyjny elegancko do Mana pasuje. Pozdrawiam,eKrystian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paffko Napisano 10 Lutego 2008 Autor Share Napisano 10 Lutego 2008 Nie martw się farfoclami na lakierze, podczas polerki znikną No właśnie się zastanawiam czy mogę to polerować teraz, bo to lakier metalic, a bezbarwnego lakieru jeszcze na nim nie ma. A na model jeszcze kalki będą kładzione. Nie mniej jednak lakier jest położony na gładko. Jak się przejedzie po nim palcem to nie czuć żadnych chropowatości tak jak to czasami bywa przy metalicach Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paffko Napisano 11 Lutego 2008 Autor Share Napisano 11 Lutego 2008 Dzisiaj kolejna aktualizacja Wczoraj trochę posiedziałem nad kastą i przybyły na niej kalki. Pierwszy raz miałem styczność z płynami SET i SOL i muszę przyznać, że bez nich te kalki nie wyglądałyby tak jak wyglądają. Dodatkowo w miejscach linii podziału blach kalki zostały przecięte i zapuszczone czarną farbką. Mam nadzieję, że jak na pierwszy raz to wyszło całkiem nieźle. Zapraszam do oglądania i proszę o konstruktywną krytykę Niestety podczas prac nad maskowaniem wnęk reflektorów, podczas odklejania taśmy maskującej, wraz z nią odszedł lakier Jutro będę musiał coś wykombinować żeby jakoś temu zaradzić i nie musieć wrzucać kasty do DOTa. Może koledzy dadzą mi jakieś dobre rady dotyczące takich zabiegów Dziękuję za wszelkie komentarze, cenne uwagi i konstruktywną krytykę Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRUGER_MAN Napisano 11 Lutego 2008 Share Napisano 11 Lutego 2008 OooOOooOO , kalki fajowe , jak malowane , superosko to wygląda , myslełem ze te kalki są do du** ale teraz widze ze mozna ładnie je zrobić , pozdrawiam ! . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paffko Napisano 11 Lutego 2008 Autor Share Napisano 11 Lutego 2008 Dzięki Kruger Nad kalkami, żeby je doprowadzić do obecnego stanu, w sumie spędziłem około 3 godzin Ale myślę, że opłaciło się poświęcić ten czas Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojciechu Napisano 11 Lutego 2008 Share Napisano 11 Lutego 2008 Kalki rzeczywiście super położone, szkoda tylko że zszedł ten lakier nad lampą-ale napewno temu jakoś zaradzisz. Bardzo fajnie skleja się ten model, ja też go składałem i mam same miłe wspomnienia z niego:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 11 Lutego 2008 Share Napisano 11 Lutego 2008 Nie wiem czemu, ale mam wrażenie, że pod lakier nie dawałeś podkładu i właśnie dlatego farba odeszła razem z taśmą Ogólnie jestem na tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 11 Lutego 2008 Share Napisano 11 Lutego 2008 Kalki pięknie prezentują się Co do oderwanego lakieru to najlepiej jak to miejsce przetrzesz na mokro papierem wodnym 2000/2500, a później mozesz prysnąć farbką ale z aero. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 12 Lutego 2008 Share Napisano 12 Lutego 2008 Możesz zrobić ja mówi tornado, tylko później musisz zalepić całą kabinę, np gazetą, tak aby farba ze spreju nie dostała się na inne miejsca... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinzo56 Napisano 12 Lutego 2008 Share Napisano 12 Lutego 2008 Az szkoda ze farba odeszła a kolor wyszedł świetnie. Kiedys na tego MANa miałem chrapke ale jakos mi ona odeszła ale teraz gdy widze Twoj model to znow ja mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tmajer Napisano 12 Lutego 2008 Share Napisano 12 Lutego 2008 Niestety podczas prac nad maskowaniem wnęk reflektorów, podczas odklejania taśmy maskującej, wraz z nią odszedł lakier Jutro będę musiał coś wykombinować żeby jakoś temu zaradzić i nie musieć wrzucać kasty do DOTa. Może koledzy dadzą mi jakieś dobre rady dotyczące takich zabiegów He he, widzę że kolorek ten sam co u mnie - spray Motipa A z wnękami reflektorów poradziłem sobie w ten sposób, że pomalowałem je srebrnym markerem, a więc nie było konieczności maskowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paffko Napisano 12 Lutego 2008 Autor Share Napisano 12 Lutego 2008 Nie wiem czemu, ale mam wrażenie, że pod lakier nie dawałeś podkładu i właśnie dlatego farba odeszła razem z taśmą właśnie podkład dawałem, i dlatego się zastanawiam czemu się tak zrobiło He he, widzę że kolorek ten sam co u mnie - spray Motipa A z wnękami reflektorów poradziłem sobie w ten sposób, że pomalowałem je srebrnym markerem, a więc nie było konieczności maskowania. Nie głupi pomysł z tym markerem Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fliper_nx Napisano 12 Lutego 2008 Share Napisano 12 Lutego 2008 Czuję że za szybko po prostu nakleiłeś taśme na lakier który nie wysechł . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miqs Napisano 13 Lutego 2008 Share Napisano 13 Lutego 2008 To jest odprysk? Ja myślałem, że to po prostu kalka, jeżeli to odprysk to bardzo ładnie "wyszedł" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 13 Lutego 2008 Share Napisano 13 Lutego 2008 "Ładny odprysk" miqs Wymyśliłeś coś całkiem nowego gratulacje dal ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi