kubisz Napisano 4 Lutego 2010 Share Napisano 4 Lutego 2010 Ostatnio wpadło mi kilka zdjęć tej wersji i jakoś tak się spodobało... Niemały wpływ ma tu BaldPuma ze swoją fabryką pudełek Tym razem na stoliczek trafi Humvee w wersji ruchomej stacji obsługi pojazdów - czyli warsztatu polowego SECM (Shop Equipment Contact Maintenance), zbudowanej na podwoziu M1037/M1042 HMMWV Shelter Carrier: Najprawdopodobniej będzie miał trójkolorowe kamo, jeszcze się waham pomiędzy wersją taką jak wyżej (ewentualnie z metalowymi drzwiami z "iksami"), a wersją z OIF: Do wyboru także malowanie piaskowe, ale chyba jednak nie...: Wnętrze zamierzam oczywiście trochę pootwierać. Będzie otwarta tylna klapa i podniesione żaluzje z jednej strony: W magicznym pudełeczku ze szrotem znalazłem takie części jak imadło, butle z zaworami i palnikiem oraz trochę fototrawionych narzędzi Tamiyi. To na dobry początek Sam model powstanie na podwoziu modelu Italeri. CDN... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BaldPuma Napisano 4 Lutego 2010 Share Napisano 4 Lutego 2010 Pięknie Rób, rób - będę wiedział jak pudełeczko wypełniać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Peter 1410 Napisano 4 Lutego 2010 Share Napisano 4 Lutego 2010 Super projekt ,z czego zbudujesz zabudowę humvee? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 4 Lutego 2010 Autor Share Napisano 4 Lutego 2010 z czego zbudujesz zabudowę humvee? Z płytek i prętów polistyrenu. Sama buda jest w miarę prosta - prostopadłościan z wyciętymi otworami. Dach jest płaski, wrzucę tam pewnie koło zapasowe albo jakąś skrzynię. No i obowiązkowo koguta Żaluzje też raczej nie będą problemem - te zamknięte zrobię z ponacinanej równoległymi liniami płytki polistyrenu. Gorsza sprawa to szuflady w środku. Ale mam nadzieję, że i to przeskoczę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zderzak Napisano 4 Lutego 2010 Share Napisano 4 Lutego 2010 Temat zacny, więc siadam i oglądam Tylko do szczęścia brakuje trochę więcej skończonych Humvee, bo rozgrzebujesz te warsztaty i tylko smaczek robisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qdłaty Napisano 4 Lutego 2010 Share Napisano 4 Lutego 2010 brakuje trochę więcej skończonych Humvee, bo rozgrzebujesz te warsztaty i tylko smaczek robisz Z ust mi to wyjąłeś! Dlatego ja z kolejnym się wstrzymam, aż skończę 2 rozgrzebane. A jak już na gg pisałem, wersja ciekawa i na pewno efektowna przy otwarciu kontenera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BaldPuma Napisano 4 Lutego 2010 Share Napisano 4 Lutego 2010 to taki mały dodatek /reserved/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 4 Lutego 2010 Autor Share Napisano 4 Lutego 2010 Temat zacny, więc siadam i oglądam Tylko do szczęścia brakuje trochę więcej skończonych Humvee, bo rozgrzebujesz te warsztaty i tylko smaczek robisz E tam... Z 8 projektowych warsztatów (nie licząc tego) skończyłem 5, następny (M1114) właśnie skończył się kleić (od jutra malowanie), więc nie jest chyba tak źle? to taki mały dodatek... /reserved/ Dzięki za dodatek, ale na "reserved" się nie zgodzę - właśnie chyba tak będzie mój wyglądał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BaldPuma Napisano 4 Lutego 2010 Share Napisano 4 Lutego 2010 No czego - zarezerwowałem Ci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 5 Lutego 2010 Autor Share Napisano 5 Lutego 2010 Ja tam pazerny nie jestem. Chętnie zobaczę powtórkę w innym wykonaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 28 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 28 Kwietnia 2016 Ponad 6 lat temu założyłem sobie ten warsztat, ale jakoś się nie zebrało... Potem coś tam polepiłem na forum Humvee, doszedłem do takiego etapu: I 4,5 roku temu model poszedł do pudła. Wypadałoby go skończyć, szkoda żeby się zmarnował Przed kilkoma dniami wyciągnąłem dziada, coś tam mu dokleiłem i teraz wygląda tak: Po drodze była zmiana wersji, będzie to M1097A2 HMMWV SECM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kret69 Napisano 28 Kwietnia 2016 Share Napisano 28 Kwietnia 2016 Kurczę, piękna klatka. Robi wrażenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 28 Kwietnia 2016 Share Napisano 28 Kwietnia 2016 No fajnie już wiem do czego Ci były te koguty (będzie to raczej ten z M977) , ale zdjęcia przodu mógłbyś zrobić bo nie wiem jak zamocować osłonę tego typu w pojeździe z wyciągarką są tylko te z rurami.Pozdrawiam M1A1(HA) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 28 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 28 Kwietnia 2016 Dziękuję Kolegom zdjęcia przodu mógłbyś zrobić bo nie wiem jak zamocować osłonę tego typu w pojeździe z wyciągarką Tutaj masz: http://humvee-models.com/viewtopic.php?f=7&t=297&start=20#p5452 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 30 Kwietnia 2016 Share Napisano 30 Kwietnia 2016 Dzięki Ci Panie tak właśnie myślałem, ale nie byłem pewny,a te lampki to nie są przypadkiem od Bradley'a A0 , super to wychodzi jak zwykle. Pozdrawiam A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał B Napisano 1 Maja 2016 Share Napisano 1 Maja 2016 Bardzo ładny skraczyk, ino te otwarte szuflady coś nieco pancernie wyglądają, jak z płyty emdeef ... no ale może to wina zdjęć, bo deko niewyraźne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 1 Maja 2016 Autor Share Napisano 1 Maja 2016 te lampki to nie są przypadkiem od Bradley'a A0 Nie pamiętam dokładnie, ale chyba masz rację Bardzo ładny skraczyk, ino te otwarte szuflady coś nieco pancernie wyglądają, jak z płyty emdeef ... no ale może to wina zdjęć, bo deko niewyraźne. Dzięki Szuflady z HIPSu 0.25 mm, więc powinno być dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał B Napisano 1 Maja 2016 Share Napisano 1 Maja 2016 Szuflady z HIPSu 0.25 mm, więc powinno być dobrze Ano to chyba, że tak, teraz tylko ładnie go zmaluj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 15 Maja 2016 Autor Share Napisano 15 Maja 2016 Od lewej: - kompresor Air Systems International TA-3, - podajnik drutu spawalniczego Miller S-22A, - spawarka Thermal Arc LM-300, - gaśnica no name: Przed malowaniem: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 22 Maja 2016 Autor Share Napisano 22 Maja 2016 Trochę klamotów. Nie wiem, czy wszystko trafi do modelu, dojdzie jeszcze pewnie za to coś nowego: Elementy pancerza HArD i panel CIP na tylną klapę: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 15 Lipca 2016 Autor Share Napisano 15 Lipca 2016 Model dostał kamuflaż, pomalowane również wnętrze, kalkomanie od Melius Manu. Nasypałem gratów do środka budy i kabiny (choć to jeszcze nie koniec z tym): Co się namęczyłem z brezentowym dachem, to moje Stwierdziłem, że skoro dach ma mnie w dupie, to ja go też. Będzie zatem coś takiego: I jeszcze kilka kabli pod dachem budy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 15 Lipca 2016 Share Napisano 15 Lipca 2016 Detal jak zawsze klasa. Palnik mnie rozczulił... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 15 Lipca 2016 Share Napisano 15 Lipca 2016 Widzę że śurbsztak też się przydał .Pozdrawiam A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 16 Lipca 2016 Share Napisano 16 Lipca 2016 Dłonie komuś obcięto? musisz więcej krwi rozlać..Szacun z robotę!! co to za napisy na butlach z gazem?i pytanie-SKĄD je masz??!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 17 Lipca 2016 Autor Share Napisano 17 Lipca 2016 Dzięki za komentarze Widzę że śurbsztak też się przydał A i owszem co to za napisy na butlach z gazem?i pytanie-SKĄD je masz??!!! O to chodzi: http://www.creationsgroup.com.au/images/pictures/store/Hazchem%20&%20Dangerous%20Goods/209160.jpg http://www.creationsgroup.com.au/images/pictures/store/Flammable%20Material%20Signs/213020.jpg ? Tutaj podałem Ci pierwsze linki z brzegu, można w sieci znaleźć lepszą jakość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi