mae Napisano 4 Października 2010 Autor Share Napisano 4 Października 2010 Raport z frontu :] Aktualnie 2 kolory, po kilku poprawkach zacznę malować brązowe plamy. Niestety zjadłem preshading, szczególnie piaskowym kolorem :/ Niestety po zamaskowaniu modelu nie mam oglądu na całość i nie wiem kiedy skończyć krycie modelu... Będę musiał zrobić post-shading. W każdym razie umiejscowienie plam w stanie docelowym (oprócz brązowych). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 4 Października 2010 Share Napisano 4 Października 2010 fajnie to wszystko wyglada aczkolwiek podczas robienia zdjec postaraj sie ustwaic na aparcie balans bieli na swiatlo zarowkowe bo teraz ten obraz jest calkowicie zazolcony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mae Napisano 16 Października 2010 Autor Share Napisano 16 Października 2010 Baza :] Lufa, koła przednie jak i gąski nie przyklejone. Podmaluję bandaże i założę gąski, a co potem to muszę pomyśleć. Kusi mnie żeby zrobić cieniowanie aerkiem jeszcze, dodać do lakieru bezbarwnego raz trochę czarnego, drugi raz białego i postąpić podobnie do sposobu tworzenia color-modulation. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 16 Października 2010 Share Napisano 16 Października 2010 Eeee, no malina !! Chyba jeden z najlepszych modeli tankietek. Teraz powinieneś zrobić dobrą dioramę i na konkurs w W-wie na Ursynowie. Mam nadzieję, że wreszcie dotrę i nawet ufunduję jakieś super nagrody, albo i zestawy !! Jeżeli ma się do czegoś dowalić, to do zbyt mocnego kamo, bez przejścia, trzymaj tak dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 17 Października 2010 Share Napisano 17 Października 2010 no teraz zdjecia super a modelik zacny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mae Napisano 19 Października 2010 Autor Share Napisano 19 Października 2010 Dzięki za zainteresowanie :] Pierwsza gąska założona :] (oczywiście to te plastikowe RPMu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 19 Października 2010 Share Napisano 19 Października 2010 Tankieteczka zgrabnie Ci wychodzi, gratuluję. Gąski z RPM nie są wcale takie złe - najlepsze na rynku :P Zastanawiam się tylko nad jakimi lekkimi zwisami na gąsienicach. Pamiętam pierwsze jazdy TK-3 kiedy zastanawiałem się z panzergrzesiem nad właściwym naciągiem, wtedy znacznie bardziej "wisiały". Twoje są bardzo napięte. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mae Napisano 19 Października 2010 Autor Share Napisano 19 Października 2010 Na tych zdjęciach naciąg jest całkiem silny. Jeśli zwisy to tylko pod kołem napędowym, bo tankietka ma wylądować na dioramie, gdzie będzie w ruchu, ale chyba nie ma co kombinować, grunt żeby gąski były dobrze założone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 19 Października 2010 Share Napisano 19 Października 2010 Spoko ! Właśnie miałem wkleić zdjęcie z normalnym - czyli mocnym naciągiem. Wszystko jest jak trzeba, to nie Pz IV;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mae Napisano 19 Października 2010 Autor Share Napisano 19 Października 2010 Hehe swoją drogą na Panzer IV też zwisów specjalnie dużych nie powinno być Tam gdzie jest przednie koło napędowe zwis zbiera się przed nim, jakby był za duży to ciężko byłoby podjechać pod przeszkodę Generalnie gdyby tak twórcy Panzerów zebrali zwis górny w jedno miejsce przed koło napędowe to by się sami przestraszyli Zwisy można zrozumieć w konstrukcji z tylnym kołem napędowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 19 Października 2010 Share Napisano 19 Października 2010 Głos rozsądku na puszczy ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yoony Napisano 19 Października 2010 Share Napisano 19 Października 2010 musi być napięta inaczej na zakrętach koła jezdne wyskakują z gąsek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mae Napisano 28 Października 2010 Autor Share Napisano 28 Października 2010 Tankietka poskładana, wystarczy przykleić jarzmo i tylną lampkę :] Ostatnie zdjęcia przed rozpoczęciem procesu nadawania życia tankietce Tylna lampka Nie wiem jak dokładnie była zbudowana, zrobiłem coś takiego i dałem imitację żaróweczki. Niestety zalanie lampki przezroczystym klejem dało efekt soczewki i wydaje się, że "żarówka" nie jest zamocowana głębiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 28 Października 2010 Share Napisano 28 Października 2010 Tylko nie zapomnij o porządnej galerii, jak skończysz (wydaje mi się, czy jakieś ziarno wyszło na fotkach - kompresja fotki czy ISO? ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mae Napisano 1 Listopada 2010 Autor Share Napisano 1 Listopada 2010 Jest ziarno, od czego zależne to nie wiem. Na galerię zdjęcia będę robił znacznie lepszym aparatem Tutaj kompakcik c makro. Aktualny stan :] Wszystko się świeci, bo pracuję na sidoluksie :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mae Napisano 4 Listopada 2010 Autor Share Napisano 4 Listopada 2010 Stan na dziś :] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mae Napisano 4 Listopada 2010 Autor Share Napisano 4 Listopada 2010 Pastele w ruch, zacząłem brudzić :] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mae Napisano 6 Listopada 2010 Autor Share Napisano 6 Listopada 2010 Aktualizacja :] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mae Napisano 11 Listopada 2010 Autor Share Napisano 11 Listopada 2010 Chyba ostatnie zdjęcia przed galerią :] Muszę w końcu zakończyć prace, bo model i tak wyląduje na dioramie, więc brudzenie jeszcze może się zmienić :] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 11 Listopada 2010 Share Napisano 11 Listopada 2010 Fajny szkrabik pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 11 Listopada 2010 Share Napisano 11 Listopada 2010 koniecznie z podstawka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mae Napisano 14 Listopada 2010 Autor Share Napisano 14 Listopada 2010 Zapraszam do galerii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 14 Listopada 2010 Share Napisano 14 Listopada 2010 Co to jest te trójkątne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 14 Listopada 2010 Share Napisano 14 Listopada 2010 Co to jest te trójkątne? Tarcza sygnalizacyjna Słupskiego. TKS nie miał radiostacji, w ten sposób za pomocą kilku chorągiewek i określonych nimi ruchów wydawano komendy na szczeblu plutonu/kompanii czołgów rozp. http://whiteeagle.net.pl/viewtopic.php?f=13&t=186&start=160 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 14 Listopada 2010 Share Napisano 14 Listopada 2010 Wolałem się zapytać, niż udawać, że wiem co to jest. Na tamtym forum mae pisze o lustrzance do zrobienia zdjęcia - jeżeli nie ma zestawu dodatków do fotografii makro, to może być niemile zaskoczony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi