Truckerek93 Napisano 8 Marca 2010 Share Napisano 8 Marca 2010 Ekhem 1:25/24 Ale śmiesznie krótki Amerykaniec. I tak jakoś mało tego ichnego chromu, ale taki model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 8 Marca 2010 Share Napisano 8 Marca 2010 Strasznie masywnie wygląda ten Kenio Bardzo ekstra Widzę Andrzej, że i Harriera skończyłeś i większość osobówek dużych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 9 Marca 2010 Share Napisano 9 Marca 2010 No noo niezły zestaw gablot, kenworth wygląda coraz lepiej ale sugeruję, tylko sugeruję troszkę mu zderzaki od dołu upaprać wiadomo nikt aż tak ciężarówki na myjni nie dopieszcza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 9 Marca 2010 Autor Share Napisano 9 Marca 2010 Dzięki koledzy za Wasze opinie Wczoraj dostałem paczuszkę z akcesoriami do zestawu Odrazu zabrałem się za montaż: Przybyło trochę chromu - chromowanych stopni nie było w zestawie, wyciąłem je z kartonowej ryflówki od Kuchmodel, a następnie psiknąłem chromem od gunziaka: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek Tul Napisano 9 Marca 2010 Share Napisano 9 Marca 2010 Prezentuje się całkiem nieźle, nie mogę doczekać się już końca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orfeusz Napisano 10 Marca 2010 Share Napisano 10 Marca 2010 Prezentuje sie bardzo dobrze, chromy w amerykańcu muszą być Czekam z niecierpliwością na koniec prac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 10 Marca 2010 Autor Share Napisano 10 Marca 2010 Miło mi, że model podoba się Wam dzięki za komenty Pomalowałem dach i nakleiłem kalkomanię, jutro biorę się za lakierunek. Jakiś czas temu pomalowałem i okleiłem drzwi naczepy, dzisiaj wziąłem się za polerkę i nie wiedzieć kiedy na lewych z deka przetarłem kalkę Nic już na to nie poradzę ale myślę, że jak dam w tym miejscu rygle to nie będzie to tak widoczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orfeusz Napisano 10 Marca 2010 Share Napisano 10 Marca 2010 Na dole na rogach to ślady po wypychaczach? czy tak powinno być? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba115 Napisano 10 Marca 2010 Share Napisano 10 Marca 2010 Raczej to nie są ślady po wypychaczach nie jestem pewny,ale te kółeczka to miejsce na odblaski,ale niech się autor wypowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 10 Marca 2010 Autor Share Napisano 10 Marca 2010 Raczej to nie są ślady po wypychaczach nie jestem pewny,ale te kółeczka to miejsce na odblaski,ale niech się autor wypowie Dokładnie tak jest jak napisałeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irizar Napisano 10 Marca 2010 Share Napisano 10 Marca 2010 Witam, Całość prezentuje się rewelacyjnie, aż mam ochotę na amerykańca Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 10 Marca 2010 Share Napisano 10 Marca 2010 Niesamowity jest ten zestaw, jak się uda to niedługo będę miał Whita Freightliner-a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 13 Marca 2010 Autor Share Napisano 13 Marca 2010 Dzięki za komenty Zacząłem składać naczepę, zrobiłem instalację i wstępnie przybrudziłem podwozie: Drzwi prawie gotowe, ino muszę dorobić mocowania rygli. Okazało się, że po nałożeniu kilku powłok farby i lakieru drzwi są bardzo ciasno spasowane, dlatego nie domykam ich aby nie zedrzeć farby. Dach kabiny na zewnątrz jest już gotowy, zostało trochę prac od środka. Przymiarka z naczepą: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 13 Marca 2010 Share Napisano 13 Marca 2010 Cześć. Akurat ten Kenworth mi się nie podoba (1:1). Za dużo spojlerów, owiewek i aerodynamiki. Jakiś taki, nijaki jest. Oczywiście nie dotyczy to modelu, który jak zawsze wykonany jest perfekcyjnie - śledzę postępy, jak przy każdym Twoim modelu. Tak sobie pomyślałem, że skoro zrobiłeś otwarte drzwi naczepy, to można by temat pociągnąć - dorobić kawałek rampy z wjeżdżającym do naczepy widlakiem z jakimś ładunkiem na palecie - ot, taka mała dioramka Może kiedyś taką zrobię Pozdrowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 15 Marca 2010 Autor Share Napisano 15 Marca 2010 Akurat ten Kenworth mi się nie podoba (1:1). Za dużo spojlerów, owiewek i aerodynamiki. Jakiś taki, nijaki jest. Podzielam Twoje zdanie ale nie tylko ja bo i wielu kierowców w USA nie miało ochoty przesiąść się ze starego poczciwego W900 na T600. Pora na aktualkę. Przemalowałem tylny zderzak, wywaliłem fabryczne lampy, a w ich miejsce wstawiłem z KFS'u. Niestety przy próbie zamknięcia obu drzwi odcisnęła się farbka na ściance - trzeba będzie to poprawić. Zamontowałem i podłączyłem agregat: Na bocznych ścianach zamontowałem odblaski: I przymiarka całości: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi