Roobert Napisano 11 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 11 Kwietnia 2010 Co do niebieskich ludków to raczej nie, nie umiem lepić postaci od zera Tym bardziej, że istoty Na'vi były większe od ludzi. Mierzyli chyba ze 3 metry. Ano pomysł miałem i go realizuję. Nie lubię odkładać modeli nieskończonych, dlatego wszystko idzie gładko. Zaczynam zastanawiać się nad malowaniem. Nie wiem czy zostawić model w całości zielony, czy zrobić z niebiesko białymi pasami gdy był użyty przez Trudy w walce po stronie Na'vi przeciw ludziom. Tu widać pasy na burtach. Były jeszcze namalowane nad kabina pilota ale je widać tylko na filmiku na youtube. Osobiście wydaje mi się jedynie słuszna druga opcja właśnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dexter Napisano 11 Kwietnia 2010 Share Napisano 11 Kwietnia 2010 Myślę że dodanie pasóe przełamie lekko barwy modelu i doda mu tego czegoś. Ale zrobisz jak uważasz Praca i tak świetna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 11 Kwietnia 2010 Share Napisano 11 Kwietnia 2010 Warto by chyba już teraz zamaskować kabinkę, co? No i siatki, choć nie wiem, po co się wtrącam Dobrze idzie, podziwiam wytrwałość... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konrad444 Napisano 15 Kwietnia 2010 Share Napisano 15 Kwietnia 2010 teraz to już coś przypomina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kacpi1234 Napisano 15 Kwietnia 2010 Share Napisano 15 Kwietnia 2010 Bardzo dobrze ci idzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roobert Napisano 18 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 18 Kwietnia 2010 No k.. mać Co mnie podkusiło, żeby szkło maskować maskolem. Zachowałem się jak początkujący Efekty widać na zdjęciach. Śliczne farfocle w szczelinach to mnie dobijają. Próbowałem wyciągać je wykałaczką ale ni cholery się nie da Model przejdzie jeszcze wszystkie zabiegi "zużywające" i brudzenie. Szkło będzie też przeczyszczone i będą malowane wszystkie szczegóły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ksiadz Napisano 18 Kwietnia 2010 Share Napisano 18 Kwietnia 2010 Pogratulować świetnie się prace posuwają na przód Tylko nie wiem czy zielony kolor wyszedł nie za jasny, ale okaże się po brudzeniu A co do maskolu to współczuję sporo roboty przy wsuwaniu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roobert Napisano 18 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 18 Kwietnia 2010 Ten zielony to tak na zdjęciu wyszedł. Na żywo jest bardzo ciemny, prawie podchodzi pod czerń. Co do maskolu to na szczęście już tak mocno go nie widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 18 Kwietnia 2010 Share Napisano 18 Kwietnia 2010 Roobert a spróbuj namoczyć wykałaczkę w CLEANLUXIE i wtedy wyciągać...powinno pomóc...Dobrze idzie już teraz fajnie wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 18 Kwietnia 2010 Share Napisano 18 Kwietnia 2010 Rewelacja, swietnie wybrneles z ta mega iloscia szpachli, powinienes chyba pracowac w lakierni tak dobrze ci idzie. Super, podgladam sobie dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crustian Napisano 18 Kwietnia 2010 Share Napisano 18 Kwietnia 2010 czekam na efekt końcowy już teraz bo modelik wychodzi pięknie ci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 18 Kwietnia 2010 Share Napisano 18 Kwietnia 2010 Świetnie wychodzi Oby jeszcze dało się coś zrobić z tym maskolem, niestety, taki to on już jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 19 Kwietnia 2010 Share Napisano 19 Kwietnia 2010 Dopiero dziś tu zajrzałem. Naprawdę respekt stary, świetna robota! o.O pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 19 Kwietnia 2010 Share Napisano 19 Kwietnia 2010 Hej! Im więcej tu zaglądam, tym większa ochota mnie bierze na podobny projekt (scratch SF). Sam jestem ciekaw czy poszłoby mi tak dobrze jak Tobie. Teraz kiedy kadłub jest już pomalowany widać ilość pracy jaką w niego włożyłeś. P.S. Czy nie powinno być miejsca tylko dla jednego pilota? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Timi Napisano 19 Kwietnia 2010 Share Napisano 19 Kwietnia 2010 Wydaje mi się że jest niedoszpachlowany w miejscu za tym co wychodzą wirniki? Będziesz jakoś przebarwiał to malowanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konrad444 Napisano 19 Kwietnia 2010 Share Napisano 19 Kwietnia 2010 nie no to jest super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roobert Napisano 26 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 26 Kwietnia 2010 Model bo brudzeniu i obijaniu wygląda tak . Suchym pędzlem przejechałem po załamaniach kadłuba i porobiłem rysy i takie ogólne maźnięcia na płatowcu. Trudne warunki pracy niszczą lakier Zrobiłem też smugi przy wylotach spalin. Chciałem uzyskać efekt rozmytych przez deszcz spalin, które osadziły się przy wylotach na kadłubie. Na zdjęciach wyszedł ten suchy pędzel bardzo ostry. W rzeczywistości jest mniej widoczny. Nie wiem jak mam poustawiać aparat, żeby tak nie wyciągał kontrastów Najbardziej naturalne wyszło przedostatnie zdjęcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tyrael Napisano 26 Kwietnia 2010 Share Napisano 26 Kwietnia 2010 Jestem pod wielkim wrażeniem jak dla mnie wygląda super Podoba mi się wykonanie tych rozmytych przez deszcz spalin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konrad444 Napisano 27 Kwietnia 2010 Share Napisano 27 Kwietnia 2010 nieźle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 27 Kwietnia 2010 Share Napisano 27 Kwietnia 2010 Bardzo fajnie to wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zderzak Napisano 27 Kwietnia 2010 Share Napisano 27 Kwietnia 2010 Kawał dobrego scratchu Przyglądam się od początku i jestem pod ogromnym wrażeniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roobert Napisano 1 Maja 2010 Autor Share Napisano 1 Maja 2010 Chyba ostatnie zdjęcia przed galerią. Kadłub już zrobiony i oklejony kalkami. Teraz jestem na etapie malowania śmigieł. Myślę, że przez ten weekend skończę model . Kalki to różne składaki z moich zasobów. Trochę kalek od Tronada, M1 Panther, Miga 21, Pave Hawka a cyfry z zestawu Techmoda z liczbami dla USAF Chyba odpuszczę sobie uzbrojenie bo nie mam z czego zrobić karabinów po bokach i nie chce mi się robić wyrzutni niekierowanych rakiet na pylonach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrDyzio Napisano 1 Maja 2010 Share Napisano 1 Maja 2010 Chyba odpuszczę sobie uzbrojenie bo nie mam z czego zrobić karabinów po bokach i nie chce mi się robić wyrzutni niekierowanych rakiet na pylonach Poddawać się na ostatniej prostej? Wolne żarty... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 1 Maja 2010 Share Napisano 1 Maja 2010 Mam wyrzutnie rakiet z UH-1 w 1:35 od academy jak chcesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 1 Maja 2010 Share Napisano 1 Maja 2010 Dawaj do konca. Moim zdaniem model za bardzo sie swieci, lepiej by wygladal matowy, a takze suchy pedzel/przetarcia na krawedziach nie wygladaja dobrze, szczegolnie ze gdzieniegdzie model jest pomazany tym kolorem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi