Bilonzo Napisano 29 Kwietnia 2010 Share Napisano 29 Kwietnia 2010 Truckerek93 aha, czyli jak ktoś skleja model dla siebie, a nie tak jak Wy tego chcecie to już jest do niczego?. Ładny sposób myślenia, nie ma co... Modelarstwo zaczyna schodzić na złą drogę, bo nie jest tak jak kiedyś, że ktoś zrobił model, pokazał na forum i każdy komentował, było bez kłótni i docinek... A teraz jest ciągłe porównywanie z oryginałami. Wrzućcie trochę na luz. Kolega założył relację dlatego, bo chciał pokazać, że można sklejać model dając upust swojej fantazji. Widocznie tak nie można, bo zaraz będą komenty, że jak on by skręcał w rzeczywistości itp. A po co ma skręcać, skoro na półce będzie stał?. Drugą sprawą jest fakt, że Dzacek jednak nie słucha rad forumowiczów, ale to już co innego. Sorry za OFF TOP.. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BALROG Napisano 29 Kwietnia 2010 Share Napisano 29 Kwietnia 2010 Niech przeniesie model do działu SF, i buduje prom kosmiczny z niego a nikt sie nie czepi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 29 Kwietnia 2010 Share Napisano 29 Kwietnia 2010 Ja przypiąłem się tylko słuchania rad. Realistyczność mam w nosie. Jak dla mnie może sobie silnik zamiast siodła przykleić. Ważne ze mu się podoba. Ja osobiście wole zbliżenie do oryginały, ale to JA. Wiec nie rozumiem? Jak chce niech sobie skrzydła doklei. Z założenia relacje są do tego żeby pokazywać co się zrobiło i słuchać rad? A forum do tego żeby poczytać, bo można coś ciekawego znaleźć. Nie żądać, czegoś od nas. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BALROG Napisano 29 Kwietnia 2010 Share Napisano 29 Kwietnia 2010 Dokładnie trzeba mieć troche pokory, a nie zachowywac jakby sie wszystkie rozumy pozjadało !! Ja zaczełem przygodę też na forach i wiele rzeczy nie wiedziałem uczyłem sie od ludzi co służyli mi radami, i ich rady przyjmowałem bo wiedziałem że są bardziej doświadczeni Ja nie mówię że ma mnie słuchac bo jestem jeszcze maluczki, ale jest wiele osób na forum co służą mi za wzorce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bilonzo Napisano 29 Kwietnia 2010 Share Napisano 29 Kwietnia 2010 No i każdy ma swój gust, a wiadomo że o gustach się nie dyskutuje . Jak nie słucha rad to nie komentujcie, może wtedy się nauczy że pożytecznym jest słuchanie kolegów "po fachu" . Kończymy ten off topic i dajmy Dzackowi dalej prowadzić relację . Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 29 Kwietnia 2010 Share Napisano 29 Kwietnia 2010 Zgadzam się z wami. Koniec OT. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dzacek1841 Napisano 7 Maja 2010 Autor Share Napisano 7 Maja 2010 Mała aktualizacja, zderzak i listwa z diodami pod kabiną ;> diody działają, jak polutuje do baterii pokaże jak świeci ;P aha i jeszcze w tylnim zderzaku 2 pozycyjne muszę wymodzić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sandi Napisano 7 Maja 2010 Share Napisano 7 Maja 2010 Mała aktualizacja, zderzak i listwa z diodami pod kabiną ;> diody działają, jak polutuje do baterii pokaże jak świeci ;P aha i jeszcze w tylnim zderzaku 2 pozycyjne muszę wymodzić Kolego czy ty możesz normalnie pisać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 9 Maja 2010 Share Napisano 9 Maja 2010 Ale nawet można zrozumieć o co chodzi koledze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sandi Napisano 9 Maja 2010 Share Napisano 9 Maja 2010 Dobra piszemy o pisowni a co do modelu to chyba ci bezbarwny pozżerał ranty kalek i wygląda to dramatycznie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voseba Napisano 9 Maja 2010 Share Napisano 9 Maja 2010 Jest rewelacyjnie, tak 3maj! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dzacek1841 Napisano 9 Maja 2010 Autor Share Napisano 9 Maja 2010 Dobra piszemy o pisowni a co do modelu to chyba ci bezbarwny pozżerał ranty kalek i wygląda to dramatycznie. Dokładnie jak napisałem kilka postów temu ;] dziękuje za uwagę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 9 Maja 2010 Share Napisano 9 Maja 2010 Mogę mieć mała prośbę? Nie, to nie prośba, to swego rodzaju wymóg. Zajrzyj do mojego tematu o Ivecu i zobacz jakie jest tło na ostatnich zdjęciach. Czy Był byś tak miły i następnym razem zrobił takie samo, wystarczy arkusz białego brystolu. I może zmień aparat, bo to jest raczej słaby telefon. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 9 Maja 2010 Share Napisano 9 Maja 2010 Fajny statek, ale jakaś ciężarówka go zasłania. A tak na serio, chyba jest fajnie, tylko dołączę się do prośby Truckerka93, naprawdę nic nie widać na zdjęciach. Nie podobają mi się te diody na dachu. Dla mnie to pomyłka. Część elementów w HDS to zdaje się elementy hydrauliki i w rzeczywistości są wypolerowane na wysoki połysk, a u Ciebie są czerwone i czarne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 9 Maja 2010 Share Napisano 9 Maja 2010 Już nie czepiajmy się do tego co to jest, tylko do zdjęć nam będzie wolno. No chyba ze to tez kwestia gustu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BALROG Napisano 9 Maja 2010 Share Napisano 9 Maja 2010 Widze że zrobiłeś wszystkim na złość i masz HDSa który skacze sobie po ramie raz z przodu raz pośrodku !! Następne fotki prosze z HDSem z przodu na masce i całkiem na tyle ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trucknology Napisano 9 Maja 2010 Share Napisano 9 Maja 2010 Hehe niech nałoży HDS na dach - będzie hardkorem Pięknie się taki ciężar opiera o plastikowy spoiler... czy Ty wiesz w ogóle coś o ciężarówkach, czy to Twój wybryk i Science Fiction ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozi84 Napisano 9 Maja 2010 Share Napisano 9 Maja 2010 a mnie sie tam ten stateczek z tyłu podoba to drewno czy plastik :>? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BALROG Napisano 9 Maja 2010 Share Napisano 9 Maja 2010 1i2- co to jest w jednym miejscu mat w drugim błyszczący ?? 3- HDS sie opiera na owiewce bez żadnego podparcia ?? 4- Na czym trzyma sie zderzak i czy takie dziury powinny być ?? Moim zdaniem po udezeniu w dwu kilogramowego kurczaka by odpadł !! 5- Zbiornik paliwa troszke mały jak na takiego potwora 6- jak rozwiązałeś układ przenoszenia napędu na koła ?? 7- ja rozumiem masz dużo osi i sporo kół ale dwie zapasówki i to jeszcze w taki sposób to nie bedą chyba ułozone ?? Chyba że to tylko dla pochwalenia sie że masz jeszcze materiał na kolejna oś Jestem laikiem nie znam sie na ciężarówkach widziałem ich sporo, bo mi sie podobają ale czegos takiego jeszcze nie widziałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trucknology Napisano 9 Maja 2010 Share Napisano 9 Maja 2010 Ja bym pośrodku jeszcze ze 2 osie dał, do kabiny dołożył jeszcze ze 2 piętra i 3 HDSy i by było pięknie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dzacek1841 Napisano 10 Maja 2010 Autor Share Napisano 10 Maja 2010 (edytowane) kabiny i hds`a jeszcze nie przykleiłem, co to są niektóre elementy hdsu? chodziło o siłowniki? -mat to wina kleju:roll: -zderzak trzyma się na ramie jak w każdej ciężarówce (a z tą luką coś zrobię bo mi działa na nerwy) -po 2 stronach są te zbiorniki, z tyłu walne jeszcze jeden większy -2 zapasówki chce powiesić za kabiną jelcze szukam zdjęć na necie jak to wygląda, myślę nad prostą wieżą z chłodnicą i dodatkowymi zbiornikami z powietrzem. niestety hds będzie tylko jeden ;| i to za kabiną ;/ Ps; spojlery są z włókna szklanego czy jak to się nazywa, faktycznie takim oparciem ramienia dźwigu można by uszkodzić spojler a zdjęcia są regulaminowe Pozdro Ps2: pisalem o 5 rano ;] Edytowane 10 Maja 2010 przez Gość Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trucknology Napisano 10 Maja 2010 Share Napisano 10 Maja 2010 kabiny i hds`a jeszcze nie przykleiłem, co to są niektóre elementy hdsu? chodziło o siłowniki? -mat to wina kleju:roll: -zdeżak trzyma się na ramie jak w każdej ciężarówce (a z tą luką coś zrobię bo mi działa na nerwy) -po 2 stronach są te zbiorniki, styłu walne jeszcze jeden większy -2 zapasówki chce powiesić za kabiną jelcze szukam zdjęć na necie jak to wygląda, myśle nad prostą wieżą z chłodnicą i dodatkowymi zbiornikami z powietrzem. niestety hds będzie tylko jeden ;| i to za kabiną ;/ Ps; spojlery są z włukna szklanego czy jak to się nazywa, faktycznie takim oparciem ramienia dzwigu moiżna by uszkodzić spojler a zdjęcia są regulaminowe Pozdro Ale tekst nie jest regulaminowy ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 10 Maja 2010 Share Napisano 10 Maja 2010 A tak siłowniki, niestety się nie sprecyzowałem. Ja tu się nie chcę czepiać tego kuriozum, ale co do zdjęć to owszem rozmiar regulaminowy, ale są mało estetyczne, nieostre, tło rozprasza, do tego ziarno. Jedynym sposobem, żeby pochwalić się swoją pracą są zdjęcia. Więc dobrze, żeby było coś na nich widać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dzacek1841 Napisano 3 Czerwca 2010 Autor Share Napisano 3 Czerwca 2010 Jeszcze nie umiem się dogadać z nowym aparatem to zdjęcia są jakie są :P estetyka ciężarówki też nie powala, a raczej powala ;| następny będzie o wiele lepszy Jeszcze kilka pierdół poukrywam kabelki i na półkę Ps: pokój po remoncie ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 3 Czerwca 2010 Share Napisano 3 Czerwca 2010 Teraz to nawet sience fiction jest realistyczne, druga oś ma się wgl nie skręcać? A pierwsze foto to poszukaj opcji makro w aparacie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi