Mirek66 Napisano 19 Marca 2010 Share Napisano 19 Marca 2010 Witam .Wymęczyłem w końcu komplet . Zapraszam do oglądania oraz wyrażania swoich opinii dotyczących całej pracy . Pozdrawiam Mirek . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 19 Marca 2010 Share Napisano 19 Marca 2010 Kolejny dobry model w Twoim wykonaniu. Figurki bardzo ładne. Całość, wraz z podstawką wygląda naprawdę okazale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Order81 Napisano 19 Marca 2010 Share Napisano 19 Marca 2010 Dla mnie bomba. Ja dopiero ukończyłem 2 model w zyciu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jager27 Napisano 19 Marca 2010 Share Napisano 19 Marca 2010 U Ciebie jest ta zaleta, że jak robisz warsztat to nie trzeba długo czekać na postępy a efekt końcowy jest świetny. Wg. mnie w dziedzinie klejenia niemieckiej pancerki to jesteś w czołówce. A sam Jagdtiger jest de best Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazio Napisano 19 Marca 2010 Share Napisano 19 Marca 2010 Mirku, Mireczku, sympatyczny klocek ten . Tylko te grubaśne wieszaki i uchwyt wiadra (Italerka?) na zapasowe ogniwa psują efekt. Kiedy i gdzie będzie to to można zobaczyć na żywo? P.S. To najlepsza z Twoich podstawek. Jeszcze trochę i Rolling będzie miał konkurencję . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 19 Marca 2010 Autor Share Napisano 19 Marca 2010 Dziękuje koledzy . Kaziu uchwyty i tak pocieniłem ile mogłem a wiaderko z żywicy tez pocienione , a gdzie się zobaczymy myślę ze dopiero w Lublinie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam juszczak Napisano 19 Marca 2010 Share Napisano 19 Marca 2010 Jakiej zieleni użyłeś do kamuflażu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 19 Marca 2010 Share Napisano 19 Marca 2010 coz mozna dodac, wszystko super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darth Wather Napisano 19 Marca 2010 Share Napisano 19 Marca 2010 Mirek66 a czy będziesz się wybierał na wystawę Chrobrego???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 19 Marca 2010 Autor Share Napisano 19 Marca 2010 Adam zieleń to OG z MM rozjaśniany matem humbrola . Dweler dzieki . Karol jaka wystawa i gdzie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R_Mazzi Napisano 19 Marca 2010 Share Napisano 19 Marca 2010 Fajny łowca, fajny. Podoba mi się sposób w jaki zróżnicowałeś powierzchnie tego bydlaka. Na dobrą sprawę jedyna rzecz jaka mi się nie podoba to te kępki sitowia. Jakoś mi nie pasują. Cała reszta cud miód i orzeszki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazio Napisano 19 Marca 2010 Share Napisano 19 Marca 2010 się zobaczymy myślę ze dopiero w Lublinie Eeee, za daleko i za drogo dla biednego studenta . Co innego w Poznaniu, tylko teraz nie pomnę, czy trzecia edycja konkursu organizowanego przez nasze stowarzyszenie będzie w tym, czy w przyszłym roku . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arre Napisano 20 Marca 2010 Share Napisano 20 Marca 2010 Piękny model. Gratuluję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darth Wather Napisano 20 Marca 2010 Share Napisano 20 Marca 2010 A więc tak,wystawa odbędzie się w lublinie w dniach 26-28 a więcej szczegółów tutaj: http://www.mdk.lublin.pl/kalend/regulaminy/09-10/modelarski-info-2010.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nibur92 Napisano 20 Marca 2010 Share Napisano 20 Marca 2010 Jak każdy twój model, jest super:D podstawka ładna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 20 Marca 2010 Share Napisano 20 Marca 2010 Nic dodać, nic ująć! Podziwiałem ten model już w wątku warsztatowym, a teraz zwalił mnie z krzesełka. Kolejny fajny model w twoim wykonaniu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cesarz Napisano 21 Marca 2010 Share Napisano 21 Marca 2010 Mirku, w malowaniu modeli jesteś klasą sam dla siebie, bardzo mi się podoba Mam tylko jedno ale co do figurek - czemu pancerniak ma czapkę waffen ss a reszta to WH? Wiem, że się czepiam ale jako osoba przywiązująca dużą wagę do zgodności historycznej muszę na to zwrócić uwagę, oczywiście nie ma to znaczenia dla całości Twojej pracy, która jest wspaniała Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 21 Marca 2010 Autor Share Napisano 21 Marca 2010 Dzięki koledzy jeszcze raz Co do kępek sitowia to jak zakupię długą trawę zasieję wokół nich co zniweluje ich kontrast ( tak mi się wydaje) Cesarz co do mieszanki wojaków to koniec wojny tak że pomieszanie jak w Ardenach , chciałem jeszcze dodać jednego na gruncie z Volkssturmu ale łapka mi się zagubiła . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
redtank Napisano 21 Marca 2010 Share Napisano 21 Marca 2010 Witam. Mirku - Cesarz ma trochę racji :-) Oczywiście masz rację co do róznorodności umundurowania armii niemieckiej w ostatnich miesiącach wojny, ale łaczenie formacji Heer z Waffen-SS jest trochę nieteges, tym bardziej, że Jagdtigery nie słuzyły w naprędce improwizowanych Kamkfgruppe, ale w reguralnych batalionach. Co do moich uwag, to malarsko i warsztatowo LodzioMiodzio. Co do uwag merytorycznych, troche razi malowanie wyciora na wzór tyczek używanych w jednostkach artylerii :-/ Druga sprawa - osobiście BARDZO mi sie podoba pstrokacizna modeli zapoczątkowana przez modelarzy hiszpańskich i skandynawskich. Niemniej, w większości wypadków ma ona swoje uzasadnienie merytoryczno-historyczne. Pozostawienie podpory lufy w kolorze minii wygląda bardzo malowniczo, ale w tym konkretnym wypadku Licentia Poetica wzięła trochę górę nad zdrowym rozsądkiem. Zważywszy, że pojazd miał szansę spędzić na frocie raptem kilka tygodni, raczej nie widzę możliwości by Jagdtiger zdołał ja gdzieś sponiewierać. Ale z drugiej strony, robimy przecież nasze modele głównie po to, by cieszyły oko, czyż nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chemik Napisano 22 Marca 2010 Share Napisano 22 Marca 2010 robimy przecież nasze modele głównie po to, by cieszyły oko, czyż nie? Zdecydowanie ten model cieszy moje oko, i to bardzo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 22 Marca 2010 Share Napisano 22 Marca 2010 Piękny, oprócz wspomnianego wyciora, skąd ten pomysł ? Nie znam się na budowie JT i tak z ciekawości, na czym stoi oficer ? Widzę, że Tobie udało się zmieścić lornetkę w łapki figurki, mi nie Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 22 Marca 2010 Autor Share Napisano 22 Marca 2010 Dzięki koledzy za odzew Seb wyciory hmmm ...parę lat temu kupiłem w Niemczech gazetkę KIT i jest tam JT z takimi wyciorami od razu wpadło mi to w oko i musiałem sobie tez takie zrobić gdyż podoba mi się taki odlot od kolorów kamo . Chłopina stoi na komorze zamkowej chciałem go wsadzić dalej ale musiał bym mu przeprowadzić amputację . Co do mieszaniny wojaków tak jak pisałem zostaną w tych dresach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi