RH Napisano 10 Kwietnia 2010 Share Napisano 10 Kwietnia 2010 Wstawiając na forum zdjecia Stu-Kasia spotkałem się z opinią że za malo bylo w nim Karasia .Wychodzac na przeciw tym niezadowolonym postanowiłem sklecic jeszcze jeden model SF z wieksza ilością akcentu polskiego .I tak powstał myśliwiec PZL P-24 M czyli P-24 ze skrzydlem Me 109 B . Historie (zmyśloną ) powstania tej konstrukcji pozostawiam do interpretacji oglądającym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 10 Kwietnia 2010 Share Napisano 10 Kwietnia 2010 Piękna maszyna w bardzo efektownym malowaniu (może dodałbym tylko jakąś linkę hamulcową na goleniach). Twoje polskie SF-ki to moim zdaniem doskonały pomysł, który powinieneś kontynuować. Może pomyślałbyś o czymś większym ? Może przeróbka Łosia lub Wilka? Ja w coraz większą chęcią spoglądam na mojego P.62 Choroszego, który pomimo, że był konstrukcją już w fazie powstawania, to w znacznym stopniu również będzie SF. Kibicuję Twoim następnym pracom! Pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
black616 Napisano 10 Kwietnia 2010 Share Napisano 10 Kwietnia 2010 Niesamowity model, brak mi słów by go opisać.Jak zamocowałeś skrzydła Bf-109 do P-24 ???? Strasznie mnie to nurtuje.To chyba nie należało, do najprostszych zadań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RH Napisano 10 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 10 Kwietnia 2010 Piękna maszyna w bardzo efektownym malowaniu (może dodałbym tylko jakąś linkę hamulcową na goleniach). Twoje polskie SF-ki to moim zdaniem doskonały pomysł, który powinieneś kontynuować. Może pomyślałbyś o czymś większym ? Może przeróbka Łosia lub Wilka? Ja w coraz większą chęcią spoglądam na mojego P.62 Choroszego, który pomimo, że był konstrukcją już w fazie powstawania, to w znacznym stopniu również będzie SF. Kibicuję Twoim następnym pracom! Pozdrawiam Kornik Dzięki Modele Choroszego też swego czasu kleiłem ,między innymi i ten P-62 Dołaczam zdjęcie z krakowskich spotkań modelarzy z 2005 roku gdzie byly wystawione wszystkie modele które kleiłem dla choroszy modelbud Wszystkie żywica 1:72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RH Napisano 10 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 10 Kwietnia 2010 Niesamowity model, brak mi słów by go opisać.Jak zamocowałeś skrzydła Bf-109 do P-24 ???? Strasznie mnie to nurtuje.To chyba nie należało, do najprostszych zadań. Poszłem mo najmniejszej linii oporu. Skleiłem skrzydla z Me -109 (Hobbycraft) potem wyciąłem część która w me -109 wchodzi w kadłub Wstawilem z plastiku dźwigar,a w kadłubie p-24 wyciąłem szczelinę . Potem to tylko kwestia dopasowania i szpachlowania .Ot i cała filozofia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 10 Kwietnia 2010 Share Napisano 10 Kwietnia 2010 Bardzo imponująca kolekcja. Żeby tak jeszcze pojawił się fajny Lampart i Cant Z.506B Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomsoul Napisano 11 Kwietnia 2010 Share Napisano 11 Kwietnia 2010 Bardzo fajnie ci wyszedł jak na sci-fi. Chociaż ja bym nigdy się nie ośmielił zbudować coś takiego. Dlatego też gratuluje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RH Napisano 11 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 11 Kwietnia 2010 Bardzo fajnie ci wyszedł jak na sci-fi. Chociaż ja bym nigdy się nie ośmielił zbudować coś takiego. Dlatego też gratuluje. No cóż ,do odważnych świat należy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławko Napisano 11 Kwietnia 2010 Share Napisano 11 Kwietnia 2010 Ciekawa mieszanka. Sam kiedyś się zastanawiałem jakby wyglądał P.24 gdyby przymocować mu płat na dole zamiast na górze. Tylko w tej roli to widziałem raczej zmodyfikowany płat od P.24 albo coś na wzór Wilka czy Lamparta. Gratuluję pomysłu i świetnego wykonania. Przy następnym podobnym pomyśle S-F poproszę o warsztat - może być to bardzo pouczające wydarzenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoti Napisano 11 Kwietnia 2010 Share Napisano 11 Kwietnia 2010 RH - gratulacje. W prosty sposób stworzyłeś samolot o pięknym kształcie. Aż szkoda, że nasi konstruktorzy na to nie wpadli. Nie musielibyśmy zamawiać Spitów i Hurricanów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RH Napisano 12 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 12 Kwietnia 2010 RH - gratulacje. W prosty sposób stworzyłeś samolot o pięknym kształcie. Aż szkoda, że nasi konstruktorzy na to nie wpadli. Nie musielibyśmy zamawiać Spitów i Hurricanów. Myśle że wpadli ,no może nie akurat na taki pomysl ,ale ogladając projekty nowych samolotow ,mozna poiwdziec ze nowoczesne lotnictwo bylo tuż tuz , No ale z wiadomych przyczyn ni e dane nam bylo się tym szczycić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dewertus Napisano 12 Kwietnia 2010 Share Napisano 12 Kwietnia 2010 Dla mnie jest to najciekawsza i najładniejsza z Twoi "warjacji na temat" wrześniowych SF. Swym kształtem doskonale wpisuje się w rodzinę myśliwców tworzonych przez Fokera D.XXI, Blocha 152, FK-58, Curtisa Hawka 75, MC.200, Fiata G.50 czy własnie IAR'a-80/81 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafik1213 Napisano 12 Kwietnia 2010 Share Napisano 12 Kwietnia 2010 Ile zł chcesz za ten model ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RH Napisano 12 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 12 Kwietnia 2010 Ile zł chcesz za ten model ?? Przykro mi ale ten modelik nie do sprzedania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SOPOL73 Napisano 14 Kwietnia 2010 Share Napisano 14 Kwietnia 2010 O szacuneczek. Bardzo ciekawa konstrukcja i zgrabna - zwarta. Cos takiego już kiedyś mi się przewijało w głowie, ja bym jednak końcówki skrzydeł zrobił eliptyczne. Jednak zastanawiam sie czy moc silnika w tym przypadku jest wystarczająca - troszkę mogło by być więcej no ale w tej koncepcji nie ma dużego pola manewru. Wyszło super. Teraz nie robię SF ale ilość pomysłow jest nie do wyczerpania więc poczekam aż mnie znowu napadnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Azawakh Napisano 16 Czerwca 2010 Share Napisano 16 Czerwca 2010 Oryginalnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qalimar Napisano 17 Czerwca 2010 Share Napisano 17 Czerwca 2010 Skoro robisz takie piękne machiny, to może to: http://www.historycy.org/index.php?showtopic=34003 Koncepcja polegała na pełnym przodzie kadłuba i 8 km-ów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RH Napisano 17 Czerwca 2010 Autor Share Napisano 17 Czerwca 2010 Skoro robisz takie piękne machiny, to może to: http://www.historycy.org/index.php?showtopic=34003 Koncepcja polegała na pełnym przodzie kadłuba i 8 km-ów. Mam juz w głowie swoją koncepcje ,ale to musi poczekać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi