Lucas HS Napisano 12 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 12 Kwietnia 2010 Na Allegro nic nie ma, ale zrobiłem rozeznanie na "Ibeju". Są trzy opcje. Próba sił z jednej z trzech licytacji w Angli: http://cgi.ebay.com/ZVEZDA-1-144-TUPOLEV-TU154-RUSSIAN-AIRLINER-TU-154-7004_W0QQitemZ260582830485QQcmdZViewItemQQptZUK_ToysGames_ModelKits_ModelKits_JN?hash=item3cabf27195 Kupno w Chinach. Najlepiej grupowo: http://cgi.ebay.com/ZVEZDA-1-144-7004-Tu-154-154M-Russian-Airliner_W0QQitemZ250526671158QQcmdZViewItemQQptZLH_DefaultDomain_0?hash=item3a548da136 Mają tam 5 tych modeli. Ceny kształtują się tak. (wliczona przesyłka) 1szt - 91zł/szt 2szt - 81zł/szt 3szt - 77.5zł/szt 4szt - 76zł/szt 5szt - 74.9zł/szt Zakładając dzisiejszy kurs 1USD=2.84PLN I trzecia opcja. http://cgi.ebay.com/Zvezda-Model-Kit-TU-154M-Russian-Airliner-z7004-NEW_W0QQitemZ110489059209QQcmdZViewItemQQptZUK_ToysGames_ModelKits_ModelKits_JN?hash=item19b9a93f89 Czyli około 80zł. Mają dwie sztuki. Niestety nie podejmę się zbierania kasy na modele w Chinach, nie mam na to czasu. Zbierzcie się w pięć osób i zamówcie. Ja skorzystam z trzeciej opcji. Mogę dołączyć kogoś z Katowic do zakupu. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roobert Napisano 12 Kwietnia 2010 Share Napisano 12 Kwietnia 2010 Ej no nie straszcie z tym brakiem modeli. Parę minut temu jak nie było tych kilku postów złożyłem zamówienie w Martoli. Niby "produkt dostępny". Jutro mam nadzieję, że nie dostanę mejla z informacją, że brak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 12 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 12 Kwietnia 2010 Dostaniesz. Pytałem. Dostawa po 20 kwietnia, nie wiadomo czy będą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cinekf1 Napisano 12 Kwietnia 2010 Share Napisano 12 Kwietnia 2010 (edytowane) Wczoraj kupiłem "Tutkę" w MODEL-HIT z Oświecimia za 47,50zł. Model już nadany, lada dzień będzie u mnie. Kalki dzisiaj zamówiłem we Francji, gościu napisał mi, że będą za ok 10 dni nadane. Koszt kalek w przeliczeniu na nasze 67 zł Edytowane 12 Kwietnia 2010 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mare_K Napisano 12 Kwietnia 2010 Share Napisano 12 Kwietnia 2010 zawsze można zaszaleć: http://www.allegro.pl/item991667150_tu_154_orginalny_veb_plasticard.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cinekf1 Napisano 12 Kwietnia 2010 Share Napisano 12 Kwietnia 2010 Tu znalazłem dostępnego, bierzcie bo warto http://sklep.modelworld.pl/product_info.php?manufacturers_id=58&products_id=2578 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kermit Napisano 12 Kwietnia 2010 Share Napisano 12 Kwietnia 2010 Zablokowana edycja. Dajcie kilka deklaracji, po jakimś czasie powstanie lista u mnie na kompie, którą będę publikował co jakiś czas,Jak będziesz chciał tworzyć listę w pierwszym poście, to pisz do mnie pw. Pomogę Ci. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 12 Kwietnia 2010 Super Moderator Share Napisano 12 Kwietnia 2010 (edytowane) Tu znalazłem dostępnego, bierzcie bo warto Nie ma tego modelu. Znalazłem tu. http://www.rus-sell.com/item1442.html Edytowane 12 Kwietnia 2010 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 12 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 12 Kwietnia 2010 Dzięki Kermit! Jeśli miałoby do czegoś dojść, na pewno zgłoszę się po pomoc Tym czasem kupiłem w Model-Worldzie model. Jutro zadzwonię spytać, czy je mają. Zorientuję się ile itd. Może odbiorę osobiście w Bytomiu. Dam Wam znać. Cinek, masz potwierdzenie ze strony sprzedawcy, że model mają dostępny? Często w sklepach internetowych podają nieprawdziwą informację o dostępności towaru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 12 Kwietnia 2010 Share Napisano 12 Kwietnia 2010 Panowie zobaczcie tu: http://www.hobby.szeroka5.pl/product_info.php/info/p5537_Zwiezda-7004-Tu-154-M.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 12 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 12 Kwietnia 2010 Khyhy, sprzątnąłem ostatniego na Szerokiej. Zostawiam Was samych z problemem kupna modelu. Moje rozeznanie Ibejowskie macie. Zapytam jutro w tym Bytomskim, to Wam powiem. Pomyślałem też, ze jeśli robić listę, to najlepiej osób, które mają model (lub na 100% będą mieli), żeby znać realne szanse wypalenia prodżektu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cinekf1 Napisano 13 Kwietnia 2010 Share Napisano 13 Kwietnia 2010 Nie ma tego modelu. ktoś był szybszy niestety. Pytałem, mieli kilka sztuk spytajcie tutaj: http://www.drim.pl/Dzial/dzial-lotnictwo.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 13 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 13 Kwietnia 2010 Dobra! Panowie. Moja firma reklamowa bez problemu wytnie w folii samoprzylepnej co trzeba. Potrzebuję kogoś kto zrobi dobry projekt w Corelu. Zaniosę go i dowiem się jakie dokładnie są koszta. Pozbieram kasę od chętnych i pójdę to załatwić i wysłać do osób które zapłaciły. Powiedzieli, że jeśli dostaną dobry projekt, to wykonanie będzie sprawą groszową. Tylko jak będę miał projekt będę mógł określić się co do złotówki. Ktoś chętny? Lepsze 20zł za szablony i trochę maskowania własnym sumptem, niż 70zł za kalki. Szukam na razie gościa, który zna Corela i narysuje co trzeba. Najlepiej, żeby czerpał też z obrazków tutaj: http://www.f-dcal.fr/pages/laser/14700.html Pozdrawiam i czekam na ochotnika do Corela! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 13 Kwietnia 2010 Share Napisano 13 Kwietnia 2010 Czy naklejki z folii będą dobrze wyglądać? Ale jakby co, to ja się też piszę na listę. Pozdrawiam, Marcin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 13 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 13 Kwietnia 2010 Szablony do malowania z folii ;-) Saxot oferował pomoc z projekcie. Jak skończy pracę, to pokażę projekt i cenę, i zbiorę listę chętnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crustian Napisano 13 Kwietnia 2010 Share Napisano 13 Kwietnia 2010 jak ktoś ma namiar na "tutkę" w 1:72 to ja chętnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roobert Napisano 13 Kwietnia 2010 Share Napisano 13 Kwietnia 2010 Ja model zamówiłem, czekam na dostawę A jeśli szablony będą równie dokładne jak kalki to ja też się piszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomaszekpoz Napisano 13 Kwietnia 2010 Share Napisano 13 Kwietnia 2010 Ja się pisze na szablony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arek17 Napisano 13 Kwietnia 2010 Share Napisano 13 Kwietnia 2010 Ja tez sie pisze. Ale malowanie chyba zrobie sam, bo kalki troche drogejakby kosztowały 30-40zł to ok, ale nie 70. Pozd:Arek17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 13 Kwietnia 2010 Share Napisano 13 Kwietnia 2010 Szablony do malowania z folii ;-) Gapcio ze mnie, wszystko jasne, dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemek298 Napisano 13 Kwietnia 2010 Share Napisano 13 Kwietnia 2010 Witam, teżbym się chętnie przyłączył do projektu, ale mam nadgryzionego shermana i figsy. Figórkimogę odłożyć, ale shermana muszę skończyć i wtedy będę mógł zacząć. Z kalek chyba bym zrezygnował. Pozostaje tylko kwestia ceny i skali modelu-krucho z kasą . Jak skończę shermana to się przyłącze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 13 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 13 Kwietnia 2010 Co do ceny - ja i koledzy podali możliwości kupna modelu, których nie jest niestety za wiele. Głupio będzie, jeśli się okaże, że w projekcie wytrwają tylko 3 osoby, bo inni zrezygnowali ze starania kupna modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Botan Napisano 13 Kwietnia 2010 Share Napisano 13 Kwietnia 2010 Nadzieja w tym że Zvezda zrobi nową partię i dostawę modeli. Może do nich warto napisać z zapytaniem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 13 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 13 Kwietnia 2010 Trzeba do hurtowni pisać. Szybciej będzie kupić na Ebayu. To Wam polecam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cinekf1 Napisano 14 Kwietnia 2010 Share Napisano 14 Kwietnia 2010 Tutka już u mnie wylądowała, model wart tych pieniędzy bez dwóch zdań (47,50). Co do projektu kalek może te materiały się przydadzą przy np. trasowaniu w Corelu. Pozdrawiam i oczywiście piszę się do projektu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi