Konrad C Napisano 8 Kwietnia 2011 Share Napisano 8 Kwietnia 2011 Może teraz daj mu troche świeżego kamo z pędzla? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 8 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 8 Kwietnia 2011 Andrzeju włąśnie ma być późnowiosenne. Błoto, śnieg i woda. Coś na wzór: Nie chciałem żeby było to kolejne podobne zimowe kamo. A asymetria jest w modzie Konrad coś jeszcze bede kombinował. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 8 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 8 Kwietnia 2011 Postęp prac. Dwa zdjęci bo efekt jest subtelny (PRZED I PO) PRZED: PO: (zabawie z białym pigmentem plus lakier satynowy na to) I reszta: Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 8 Kwietnia 2011 Share Napisano 8 Kwietnia 2011 Przyznam, że teraz zimowe ubranko wygląda znacznie bardziej przekonywająco. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 10 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 10 Kwietnia 2011 Model po czarnym "washu: olejnym: Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 10 Kwietnia 2011 Share Napisano 10 Kwietnia 2011 Coraz bardziej zaczyna to przypominać pierwowzór ze zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 21 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 21 Kwietnia 2011 Czas na podstawkę: Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 21 Kwietnia 2011 Share Napisano 21 Kwietnia 2011 Coś jeszcze na niej będzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 21 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 21 Kwietnia 2011 W zasadzie jest gotowa, muszę tylko pomalować ramki. A na serio to będzie jeszcze: -błoto -śnieg -sucha traw itp. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koperek Napisano 22 Kwietnia 2011 Share Napisano 22 Kwietnia 2011 Cześć! Model bardzo sympatyczny! Jednak mam nadzieję, że pokombinujesz coś z podwoziem, gąsienicami itd. jeśli to mają być roztopy albo zima to musi być błoto, błoto i błoto.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 22 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 22 Kwietnia 2011 błoto, błoto i błoto.. No właśnie zrobiłem to błoto z najlepszego (jak dla mnie) materiału do robienia prac "ziemnych" w modelarstwie, a chodzi tu o klej do glazury. Model nie jest wklejony na stałe, zastanawiam się nad takim krokiem (wklejeniem) Choć powie, że nie lubię wklejać pojazdów w podstawki. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 29 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 29 Kwietnia 2011 Gąsienice w błocie, no i generalnie poprawki samego błotka na podstawce. Teraz na to pigment Russian Earth plus Sidolux plus Still Water Vallejo. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xDamian Napisano 30 Kwietnia 2011 Share Napisano 30 Kwietnia 2011 Cześć! Powiedz jakiej firmy jest modelik? I czy na pewno były czarne gąski? Widziałem tylko metaliczne(goły metal). Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 30 Kwietnia 2011 Share Napisano 30 Kwietnia 2011 Ciekawe, twoje 72 wygląda jak 35. Będę tu wpadać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 30 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 30 Kwietnia 2011 Model to Italeri. A gąski i tak będa w błocie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 4 Maja 2011 Autor Share Napisano 4 Maja 2011 BŁOTO i trochę śniegu: Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 6 Maja 2011 Share Napisano 6 Maja 2011 oglądając poprzedni post (etap) miałem wrażenie że tym razem przegiąłeś, ale jak zwykle mistrzostwo świata. Gratuluję już teraz. Ruski musi mieć czarny ryj - jak to "dekiel". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 6 Maja 2011 Share Napisano 6 Maja 2011 Wyszedł super. Jak uzyskałeś efekt mokrego błota? Czytałem, że można używać humbrola bezbarwnego, ale po co kombinowac skoro ktoś ma już ciekawy efekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 7 Maja 2011 Autor Share Napisano 7 Maja 2011 Klej do płytek pomalowałem pigmentem, a potem calość SIDOLUXEM. No i punktowo dałem też Still Water. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 7 Maja 2011 Share Napisano 7 Maja 2011 Dzięki. Sidolux jest dość popularny, ale nie mam do niego dostępu. Chyba jakiś połysk powinien dać radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 8 Maja 2011 Autor Share Napisano 8 Maja 2011 Tak to jest to samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 8 Maja 2011 Share Napisano 8 Maja 2011 Efekt błota prezentuje się elegancko. Sam kiedyś skuszę się spróbować takiego sposobu. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 9 Maja 2011 Autor Share Napisano 9 Maja 2011 viewtopic.php?t=26891 KONIEC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi